Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz sifarr #22769 üzenetére

    Az szerintem tok teljesen lenyegtelen, hogy a mostani toke hogyan alakult ki. Az a mult, a kerdes, hogy 2013-ban a vagyon megtermeli-e a ra jaro hozamot. Azzal hasonlitsd, mintha 2012.dec.31-en aktualis aron eladta volna.
    Ha ugy szamolnal, hogy neked csak a toke kell kamatostul visszajojjon, akkor csinaljunk mar valami jo kis uzletet! En csak az eszt adom hozza, te csak a penzt, kifizetlek majd valamikor egyszer a toked akkori jelenerteke meg valami aproval hogy ugy erezd, hogy jol jartal, en meg vihetem tovabb az azota az akkori jelenertek 10x-eset ero vallalatot. Te ezt igy adnad nekem?
    Raadasul vegyuk hozza azt a hatast, hogy nem csak nekem, hanem 9 masik embernek is adsz igy toket, de a 9 elveszti (az en kepzelgesemben hadd legyek mar en a nyero 10% :) ). Tehat effektive 10x annyit fektettel be, az egyikbol visszakapod a toket, a tobbibol semmit. Akkor most hogy allunk? Azt ne mondd, hogy elore kell tudni, mi az amibol jo kihozatal lesz, mi az amibol nem, mert kockazat nelkul - mondjuk minimum csak az aktualis jogi kornyezet valtozasa - nincs vallalatmukodtetes, plane inditas.
    Szoval nem, sehogy nem jo a te szemleleted. Vagy legalabbis a sajat megnyugtatasodra talan jo, de mindenesetre a penzugyi valosagtol messze all.

Új hozzászólás Aktív témák