Új hozzászólás Aktív témák

  • grobi007

    tag

    válasz grobi007 #105849 üzenetére

    Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat, javaslatokat!
    Végül, addig furdalt a kiváncsiság, hogy elmentem, aztán hoztam egyet a Yetteltől. Gondoltam, akkor meg is osztom a tapasztalataimat, hátha másnak hasznos lehet.
    A Monori ügyfélszolgálati pontra mentem, ahol nagyon segítőkészek voltak telefonon és személyesen is. Volt mindkét router készleten. Úgy mentem oda, hogy ZTE-t fogok hozni, ugyanakkor az értékesítő azt mondta, hogy nekik képzésen azt tanították, hogy a TP-LINK a jobb. A wifis képességei és a jobb hardver miatt nekem is jobban tetszett, így végül a TP-Linket hoztam el.
    Hazahozva gyors kicsomagolás, a yettel.hu/jelerosseg oldalon bemértem lakáson belül három helyen, ebből egyiken azt mutatta, hogy a 4G és 5G is ok. Beüzemeltem, beállítgattam a routert, aztán gyors sebességmérés és jött az arculcsapás a gyenge eredménnyel. Gyorsan megnéztem, mi a gond, aztán a router menüjében látom, hogy 4G-n van. Megnéztem több helyen a lakásban is, de sehol nem akart újra 5G-re csatlakozni. Betettem a telefonomba is a simet, hátha azzal gyorsabban találok 5G-t és azzal sem talált csak kint az udvaron.
    Gondoltam, ha már itt van, akkor megnézem, mit tud a Yettel 5G hálózata, kitettem a routert a teraszra, ahol felcsatlakozott az 5G hálózatra, ahol legnagyobb meglepetésemre a sebességtesztek hasonló eredményt hoztak, mint 4G-vel. Lentebb betettem néhány képernyőképet, de nálam tiszavirág életű lesz ez a mutatvány, holnap viszem is vissza, sajnos ez messze nem az, amire vágytam.
    Lehet, hogy a ZTE-vel jobban jártam volna, de tartok tőle, hogy ez a lelombozó teljesítmény nem csak a TP-Link routernek tudható be, azzal sem tudtam volna 1000/100 mbps eredményt mérni, hanem e körül van a hálózat jelenlegi teljesítménye.
    Posztommal nem az volt a célom, hogy fikázzam a Yettel hálózatát - nagyon boldog lettem volna, ha azt hozza, amit vártam tőle - de gondoltam hasznos lehet másoknak, ha megosztom a tapasztalataimat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák