Új hozzászólás Aktív témák

  • rover45

    senior tag

    Sziasztok!
    Elhoztam egy OtthonNetet kipróbálásra egy TP Link NX510v-routerrel. A lefedettségi térkép és a ügyfélszolgálat alapján is rendben van az 5G lefedettségem, gyakorlatilag 600 méterre van torony, szabadon rálátok az ablakból, ahová a routert tettem. Eddig egy szintén korlátlan Yetteles kártyát használtam egy Huawei 5G CPE Pro 2 routerben (a kártya csak 4G előfizetéses flottás kártya). Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy alkalmanként annyira belassul a net, hogy bár csak egyetlen TV-n néztünk tartalmat, de durván visszavette a felbontást. Ilyenkor a jó öreg speedtest, és 10-15-20-as sebességeket szoktam mérni. Ez a csomag havi ~5600Ft, mondom akkor havi 5900-ért az 5G csomag csak megoldja ezt a problémát.

    [5G] [4G]

    A két mérést azonos időben végeztem, beltérben, a routerek egymástól 30cm távolságban, abban az ablakban ami rálát a toronyra.
    A Yettel által biztosított yettel.hu/jelerősség oldal a 4G-t stabil és jó kapcsolatnak írja, az 5G-t pirossan, instabilnak és gyengének és az 5G értékeinél mindnhol nullát látok :D

    Mit csinálok rosszul? :)

    u.i: Többször felmerült itt a kérdés, hogy a TP Link NX510v routerben van-e bridge mód, de hosszas olvasások után nem találtam erre vonatkozó információt.
    Szeretném határozottan megerősíteni, hogy nem, nincs erre vonatkozó opció.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák