-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok!
A történetem ott kezdődik, hogy tavalyi évben a t-mobile jóvoltából volt egy mobil netem és a már egy telefonra is előfizetés. Mivel a csodálatos rendszerük nem tette lehetővé, ezért a két előfizetés két külön számlán is lett megkötve azaz nem tudták hozzá csatolni a meglévő számlámhoz anno a mobilnet előfizetését, amin nem is problémáztam sokat. Ezért a két számla egyenlítése is két külön csoportos beszedési megbízás alapján került levonásra. Tavaly, amint lejárt a mobilnetre a hűség, megszüntettem a szolgáltatást annak rendje és módja szerint. Majd márciusban kaptam egy sms-t majd egy felszólítást - a saját telefonomra, ami náluk van előfizetésen!!! -, hogy tartozásom van a t-mobile felé. Amit nem is vettem komolyan, hiszen hogyan lenne tartozásom, ha a számlákon nem szerepel és a csoportos beszedés is folyamatosan megy. Így nem is vettem komolyan ezt a dolgot, míg nem 30 nappal később ténylegesen egyirányosították a mobiltelefonomra a szolgáltatást. Még azon a napom fel is kerestem egy ügyfélszolgálatot, ahol kiderült, hogy a mobilnetre volt tartozás, mert a résszámlát nem fizettem ki, meg lehet túl hamar szüntettem meg a csoportos beszedési megbízást.. februárban már nem kaptam értesítőt a számlámról, lévén már nem is volt szerződésem. De ezen a napon be fizettem a tartozásomat. A telefonomat csak másnap kapcsolták vissza, mivel csoportos beszedésről fizetek és aznap vonták le az összeget ezért az még nincs a rendszerűkbe alapon - itt ezt is kiakarták fizettetni még 1x. Majd közölték velem, hogy a visszakapcsolási díj eszközönként 1250ft lesz, én itt megnyugodtam, lévén élőszerződésem nincs a mobilnettel kapcsolatban ezért ott nincs mit visszakapcsolni, viszont "megnyugtattak", hogy a telefonomé az pénzbe fog kerülni! Ekkor rákérdeztem, hogy még is miköze a telefonomnak a mobilszámlámhoz, még Ők sem tudták egy számlához kapcsolni, akkor itt még is miért sikerült? Erre annyi választ kaptam, hogy mint személy tartozok, de nem tudják pontosan, majd a havi összesítőn megjelenik. Így el is mentem.
Viszont ebben a hónapban meg kaptam és rajta volt az 1250ft-os levonás. Amivel kapcsolatban elmentem az ügyfélszolgálatra. Itt annyit tudtam meg, annyit tudnak ezekről a dolgokról, hogy én személy szerint tartozok ezért ha 800 külön számlám van, akkor 800*1250ft lenne a visszakapcsolás. De azt nem tudták megmagyarázni, hogy:
- ha számlatartozásról írnak, akkor miért terhelik rá az összesre?
- ha volt már egy meglévő számlám, akkor miért nem tudták összecsatolni anno azzal, de tartozás esetén még is csak képes a rendszer.
- miért nem lehetett feltüntetni a mobiltelefon számlámon a tartozást még ezek után sem?Ugyanakkor elolvasva a szerződést:
4.2.10. Amennyiben az Előfizető több Előfizetői (SIM) Kártyával rendelkezik (és/vagy
Számlafizetőként van megjelölve Előfizetői Szerződésekben), és bármelyik Előfizetői Szerződés
feltételeit megszegi, abban az esetben a Szolgáltató jogosult az alkalmazott szankciót az Előfizető
összes Előfizetői (SIM) Kártyájával igénybe vehető összes szolgáltatásra azonnali hatállyal
kiterjeszteni.Magyarán úgy szop@tnak, ahogy akarnak.. és ez nem is az 1250ft, ami dühítő.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ALI_G
veterán
üdv!
Szeretnék kérdezni a tanulmányi szabadsággal kapcsolatban.
Kicsit bonyolult a helyzetem Egyetemre járok, most fogok végezni. Dolgozom egy multinál teljes munkaidőben, de munkaerőkölcsönzés címén egy diákszövetkezet fizet, így a céggel nincs szerződésem. Azonban mivel ez a cég szintén munkaerőkölcsönzéssel foglalkozik, így egy külföldi nagyvállalattal viszont szerződésben állok (WTF ).Szóval milyen lehetőségem van arra, hogy ne a saját szabadságomat pazaroljam tanulásra, hanem fizetés nélküli tanulmányi szabadságot kapjak?
-
törölt tag
Na mindegy, látom nem nagyon pörög a topik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Látom közben válaszoltál.
Természetesen az összes meg van írva, egy kivételével. Emellett is van 9 jegyem.
Ez még sosem okozott gondot más tanárnál, főleg, hogym ásból sokkal kevesebb jegyem van. Szerintem egyértelműen értékelhető vagyok.
[link] Itt egyik sem igaz rám.
Termsézetesen holnap megpróbálok bemenni (holott nem gyógyultam meg), és próbálok valakivel beszélni, csak félek, hogy késő lesz, mivel ma volt zárás. És lehet ezen már nem lehet változtatni, de ez akkor sem megalapozott így. A másik,hogy egyébként is nehéz egy diáknak igazat szereznie.[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz #41635072 #1506 üzenetére
A diáknak könnyebb igazat szereznie, vagy legalább olyan könnyű mint egy tanárnak.
Ha beteg vagy, akkor van igazolásod, bár ez nem felmentés, kérhetsz pótlási lehetőséget, max nem adják meg.
Másik lehetőség, telefont csörgetni amíg nem veszik fel, vagy megbízottat beküldeni. -
doc
nagyúr
azt meg tudna mondani nekem valaki, hogy szolgalmi jogot at lehet-e irni egyik telekrol a masikra? illetve ehhez kell-e az uralkodo telek tulajdonosanak beleegyezese vagy koteles elfogadni?
-
MarioAna
senior tag
Hello tisztelt jogászok !
Lenne egy kérdésem, amit itt is feltettem: [link], erre kérnék egy választ lehetőleg minél előbb, mivel ez fontos lenne számomra .
Előre köszönöm a segítséget!
Üdv: MarioAna -
pottyantós
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de hátha:
4 lakó tömbből álló lakó parkban lakom ( albérlet) ami el van kerítve körbe. A problémám a szomszédok kutyáival ( és a kutya gumikkal az udvarban) vannak és a gazdáikkal, mivel többször ugrottak rám és a páromra, összenyálaztak! Elolvastam a házirendet, és abban az áll, hogy:
-az udvaron pórázzal lehet sétáltatni, az ürüléket felszedni utána
- veszélyesnek nyilvánított fajtát száj kosárral, pórázzal lehet sétáltatni ( az egyik kutyát érinti, de a gazda sz@rik bele)
- folyosónként 2 kutya a megengedett, de van vagy öt kutya a folyosón
Szóváltásba is keveredtem a gazdákkal, és azt hajtogatják, hogy ez magánterület és albérlőnek nincs joga rászólni a tulajdonosra, hogy hol sétáltatja a kutyát, és hova kakálBeszéltem a házelnökkel a problémáról, de a gazdák tojnak rá amit mond, és már a házelnök is tojik az egészre...
Írtam egy panaszlevelet, csatoltam több fotót, hogy a gazdák szabálytalanul sétáltatják a kutyákat, és a kutya oda kakál a kertbe, és ma benyújtom a helyi önkormányzathoz!
Milyen intézkedésekre számíthatok, és a házelnök mire számíthat, hogy ez ellen nem lépett fel??[ Szerkesztve ]
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
hejesírásó
senior tag
erre mit mondtok?
-
Ariadne
őstag
válasz pottyantós #1510 üzenetére
Az önkormányzatnak semmi köze ahhoz, mi történik egy társasház területén belül. Esetleg ha birtokháborításról lenne szó, de mivel te nem vagy a tulaj és gondolom meghatalmazást sem csaatoltál tőle, ezért még ez sem fog menni.
A többi lakó felé egyébként mindegy, hogy te tulaj vagy vagy bérlő, ehhez semmi közük. Fellépni viszont a tulaj tud az ilyenek ellen, a többi tulajjal összefogva, közgyűlésen fel kell hozni a témát és elérni, hogy betartassák. A közös képviselőt meg lehet váltani, ha ennyire nem törődik a ház ügyeivel, ez is csak összefogás kérdése... De bérlőként nincs sok lehetőséged, ha a tulajt nem érdekli."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
hankoo
csendes tag
Hello
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy autó ami ki van vonva a forgalomból,az átírás elmulasztása miatt? Hogyan tudom ezt a nevemre venni,ujra használni?
Köszi -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Villámkárral kapcsoltban szeretnék érdeklődni. Meghalt a notim, gari már nincs rá, viszont van lakásbiztosítás, ami ha jól tudom, erre is jó. Bedugva hagytam a gépet, pont akkor, amikor rengeteget villámlott. Vitte a modemet meg a routert is, és gondolom, hálókábelen keresztül kaphatott valamit a gép. Azóta be sem kapcsol.
Valaki tudna segíteni ezügyben, hogy ilyenkor hogyan és mit kell tenni? -
Magnum_
nagyúr
sziasztok! kérnék egy kis segítséget!
a BJD 1306. sz.-t keresem, de sehol nem lelem. a rendelkezésre álló complexben nem találom, a könyvtár zárva, csak ezért meg nem venném meg a 18.000Ft-os könyvet... tudna valaki abban segíteni, merre tudnám megtalálni?
köszönömI humbly and respectfully decline™
-
Ariadne
őstag
válasz Daemon09 #1514 üzenetére
Ahogy írtam is, először keresd elő a biztosítás papírjait és olvasd végig, mire terjed ki a biztosítás és mire nem. A biztosító honlapján is fent szoktak lenni a biztosítási feltételek. Ha beleillik, jelentsd be, ha nem, akkor így jártál. Vagy jelentsd be, aztán hátha jó lesz, úgyis szólnak, ha másképp gondolják.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
pottyantós
aktív tag
válasz Ariadne #1512 üzenetére
Mért ne lenne köze az önkormányzatnak hozzá? Ott van 23.kerületi rendeletben, hogy milyen keretek között lehet kutyát sétáltatni, és tartani alá meg oda van írva, hogy melyik lakó területre vonatkozik, és fel van tüntetve a lakó helyem is!! Közgyűlésen esélytelen a dolog mivel a ház közös képviselője a fő kolompos és már volt róla szó, de kakilnak az egészre! Mi előtt beadtam a papírt megkérdeztem a tulajt, és azt mondta nyugodtan adjam be!
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Újfent kellene egy kis segítség.
Adott egy router, amit párhónapja vásároltam az edigital-nál. Garanciális javításba visszavittem a minap, mert a készülék fagy, konkrétan félnap, egy-két nap és a router lefagy. Ilyenkor nem lehet elérni, hálózatból kihúzva, majd vissza sem történik semmi - lehet túl melegszik.Ilyen megesik, nem tulajdonítok neki problémát viszem vissza a készüléket az említett üzletbe. Ahol is a végén az átvételi jegyzőkönyvén közlik velem, hogy menjek ki majd ki a szerviz telephelyükre.
Régóta nem volt garanciális ügyem, de ez így szokott menni, hogy majd futkossak az eszközöm után?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sagvary
aktív tag
Mennyire rázos a torrentezés?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
Ariadne
őstag
válasz pottyantós #1518 üzenetére
Azért, mert ha körbe van kerítve a lakópark, akkor feltételezem magánterületről van szó. Ott pedig mindenki azt csinál, amit akar, amíg a szomszéd békés birtoklását nem zavarja. Az önkormányzati rendelet a közterületen (utca, park, stb.) való kutyasétáltatást szabályozza.
A közös képviselőt sem fogja rendbeszedni az önkori a tulajdonosok helyett, ők tudják csak leváltani vagy felelősségre vonni.
amargo: Van garis topik is. De veled nem leszek gonosz, szóval a válasz: kereskedő mindig köteles átvenni, nem küldhet el a szervizbe. A szerviz egyébként is csak javítani tud, ritkán cserélni, de ha pl. a pénzedet kellene visszaadni, azt értelemszerűen egészen biztosan csak a kereskedő tudja megtenni. Szóval bizony köteles átvenni. Viszont ettől még lehet, hogy a szervizzel járnál jobban...
Asztalcsapkodás során lobogtatható: egyik másik harmadik.
szerk.: Illetve várj, szerviz telephely? Márkaszervizre gondoltam, de akkor ez ezek szerint nem az... Ha kitaláltak egy spéci helyet, ahol le lehet adni, akkor elmehetnek a búsba, ilyen nincs. Ha az a cég van ott, akitől vetted, akkor be kell vennie.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
amargo
addikt
válasz Ariadne #1521 üzenetére
Köszönöm! (nem találtam garis topicot, csak olyat ami nem pörög.. de ha van egy linked )
Ez szerviz telephely, azaz nem márkaszerviz. Az edigitalnak több boltja is van én egy másikba vittem, mint ahol vettem, egyből mondták, hogy 2 héttel később lesz emiatt kész..
De, amit nem értek, hogy ha készen van, akkor nekem a szervizbe kell elmennem, nem oda ahol vettem. A kérdésem is erre irányul, hogy ez ma már így működik?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
mzdebra
újonc
Az én gondom az lenne, hogy 2009. márciusában elhunyt édesapám. A hagyatéki tárgyalás május végén volt, mely szerint örököltem egy Trabant típusú autót. Az illetékről a csekk 2009 decemberében érkezett (jelzem több volt az illeték mint amennyit a kocsi ér...) Ezt akkor be is fizettem. Azóta úgymond feledésbe merült a kocsi... Nem írattam át, nem vonattam ki forgalomból, nem fizettem a biztosítást, mert ugye mindehhez először is át kellett volna íratni, de nem volt rá pénzem... A biztosítás azóta megszűnt, forgalmit és rendszámot viszont nem kellett azóta se leadni... Súlyadót azt azóta is fizetem...
Szóval a kérdés, hogy ha most ki akarom vonatni a forgalomból, vagy bontóba leadni..., akkor mi a teendőm és milyen díjak fizetésére kell számítanom?
Segítségüket előre is köszönöm!
-
Szibilla
aktív tag
Sziasztok!
Következő, részben jogi, részben pénzügyi elszámolási kérdésem lenne: beiskoláztak felsőoktatási intézmény alapképzésére és a költségtérítést a munkáltatóm fizeti. Az lenne a kérdésem, hogy ezt ők teljesen elszámolhatják szakképzési hozzájárulás terhére vagy csak 60%-át vagy esetleg teljesen félreértem és még ennél is kevesebbet? Visszigényelhetik a szállás és utazási költségeket is? (ha teszemazt kiküldetési rendelvénnyel megyek). Tanulmányi szerződés lesz a munkáltatóval.
Továbbá úgy tudom, hogy az idei évtől adót kell fizetni a költségtérítési díj után. Ezzel mi van? Ez is visszaigényelhető?
Kissé zavaros ez nekem. Felmerülhet, hogy mit foglalkozok én ezzel, ez a könyvelőnk dolga, de szeretek tisztában lenni a velem kapcsolatos ügyekkel.
Köszi.
-
insanity7
csendes tag
Hello
A történet 1 sima lakáskiadással kezdődött. 2 hölgy lakott a lakásban. 1ikükkel volt szerződésünk, aki idő elött elhagyta az albérletet. Amit ő közölt velem, majd a másik lako közölte hogy még ő is ugyan ott tartózkodik mégsem megy el. Idáig nem is voltak gondok, mig ő valoban ott lakott, a számlák rendesen fizetve, pénz időben nálunk. A 2. számu lakó aki a lakásban maradt, közölte h nem tudja időben adni a pénzt munka hej váltás miatt, csak fizetéskor! ( hülye voltam belementem a dolgba ) ugy egyeztunk ha megkapja hiv. 15. éig vártam akkor mi hivtuk, másnap megegyeztunk h fizet, tudni kell h 110.000.- ft volt amivel tartozott, ő telefonon 30.000.- akart nekem adni, arra hivatkozva hogy elromlott a csap és vettek ujat meg berakatták. ( utolag kiderült a csap 14K volt a munka meg nem éri el azt aszintet ahogy mi felraktuk volna ... ). Telefonon elmérgesedett a hejzet, annyira hogy a barátja fenyegetett engem, emlitette h szétverik a lakást és nem fieztnek stb ...
Megkerestem 1 ismerősöm aki azt mondta h a rendőrséggel menjunk vissza, igy is lett, lehetőség lett volna 1böl kirakni öket ( mivel semmi papir nicns h ő ott tartozkodhat!!! ) vagy amit én választottam hogy irtunk 1 papirt ( remélve hogy igy talán visszajön a pénzunk ) a két rendőr elött, miben az áll hogy ő a távozása napjáig kifizeti (dec 1 a határidő).
Sajnos nem minden számla volt a másik lakásunkba irányitva, igy volt amit ők fizettek, ill kiderült fizettek volna, de nem fizettek. Most itt állunk ~250.000.- Ft tartozással a szolgáltatoknak és 1 papirral amin rajta van h fizetniuk kell ( a rendőr jelenlétében iródott, le is jelentették rádion! ), vmint az 1ik szolgáltatonál a nevemre van kötve 1 szerződés ( net telo tv ) amit én nem irtam alá mégis rajt az aláirásom ... ezt nekik is jeleztükSzerintetek vissza kapjuk a pénzunket?
vmint köteles vagyok e annak a szolgáltatonak fizetni akivel én semmien szerződést nem irtam alá, ami ott van az tuti nem az én irásom!!! ez (54300.- Ft)
vmi tanács hogy mit csináljak még dec 1 ig ?Az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej.
-
insanity7
csendes tag
válasz insanity7 #1525 üzenetére
még 1 kérdés: az ott lévő dolgait le foglalhatom tartozás fejében pl: plazma tv, mosogép ...
vagy egyáltalán bizonyitsa be hogy az övé és nem adom oda neki! elvégre az én lakásom és papir nélkul van ott jogtalanul!Az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej.
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Nyáron a Pecsánál lekapott a kamera: mindkét oldalról behajtani tilos tábla után parkoltam 10 percet. Kiküldték a büntit 50.000ft. Amikor felhívtam őket mondták ,hogy lehet fizetési kedvezményt kérni, 2200ft-os okmánybélyeget ragasszak a kérelemre. Mivel ez közigbírság, itt méltányossági okokra nem lehet hivatkozni... Megkérvényeztem a 2200ft-os bélyeggel a részletfizetést. A múlt héten kaptam választ, 3 részletben fizethetek ,de mivel a "jogerőre emelkedés" előtt írtam a kérelmemet ezért az fellebbezésnek számít, és 8 napon belül küldjek még 2800ft-os okmánybélyeget, mert annak 5000ft az illetéke.
Az előző levelükben az állt, hogy 10 napon belül fellebbezhetek/én majdnem 1 hónap múlva írtam/,sehova nem írtam fellebbezést,hanem kérelmet, és sehol nem jelezték, hogy a jogerőre emelkedés után írjak, ilyen nem is szerepelt a papíron ,hanem ügyintézési határidő.
Ezt a döntésüket is 5000ft-ért megfellebbezhetem!
Kérdésem: nekem honnan kellene tudnom, hogy előbb ne írjak mint a jogerőre emelkedés? Máskor a késés miatt szabnak büntetést, most azért mert előbb adtam fel a levelet! És én nem fellebbezést írtam!
Nem akarok még 2800ft-ot fizetni !Mit tehetek? Előre is köszi! -
luw2win
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem, ami eléggé durva.
Régi barátom, már nem barát régen. Kintvoltak Amsterdamba egy haverjával, akkor szökésben volt nevelőintézetből. (17 éves volt akkor) - namost jöttek haza kb jópárgramm(7-8) speedel stb stb. Német határnál felébresztették őket, nert elaludtak, nem volt útlevelük semmi, csak a másik srácnak.Bevitték őket, és akit elkaptak és nem volt nála semmi meg szökésben volt, az én nevemet mondta, a címemet, meg a édesanyám nevét. Azért tudta mert több évig a legjobb barátom volt. Ennek már kb 3-4 éve hogy megszakadt a barátság (drog).
A kérdésem: Én megyek ki Ausztráliába tanulni, 3 évre, megvan a vízumom stb stb.
Lehet ebből nekem valami problémám?Állítólag nem írtak alá semmit se, és monták a rendőrök h első és utolsó figyelmesztetés volt.
Mégegyszer reptéren lehet ebből valami problémám? Gyakolralilag életemben nem voltam Hollandiában.... erre az én nevemet mondja.
Kicsit félek, mivel rengeteg pénz van benne... és nem akarok zűrt.
Köszönöm
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Fred23
nagyúr
Eszembe jutott egy kérdés, amire itt talán kaphatok egy értelmes választ: az USA fémpénzein hogy lehet az "IN GOD WE TRUST" kifejezés? Ez nem sérti az alkotmányukat?!
-
doc
nagyúr
remelem van erre egy felkeszult, jogban otthonosan mozgo PH-tars
lakasvasarlas utan torvenyileg kotelezo a foldhivatali atirast elintezni, ugye? amennyiben ez NEM tortenik meg, melyik hivatal az illetekes az ugyben (birsag kiszabas, stb)?
-
Magnum_
nagyúr
az a földhivatal, amelyik illetékes, azaz amelyik földhivatal nyilvántartásában van hrsz szerint.
de mi nem történt meg? az ingatlan nyilvántartási bejegyzés??
ingatlan adás-vételénél kötelező az ügyvéd. neki illene eljárnia az ingatlan-nyilvántartási eljárás során.
???
mi történt pontosan? ha jol értelmezem, nem történt kérelem a földhivatal felé. vagy igen?
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
doc
nagyúr
válasz Magnum_ #1532 üzenetére
pontos reszleteket nem tudok, amit igen az az, hogy aki a hazban lakik, arulja azt es tulajdonosnak vallja magat, papiron nem az, ugyanis a foldhivatalnal meg az elozo tulajdonos neven szerepel a haz (igy akartak 'sporolni', gratulalok...), tudtommal adasveteli szerzodes letezik
az okokba reszletesen nem szeretnek belemenni, a lenyeg hogy szeretnem ezt a megfelelo hivatalnal bejelenteni, ugymond 'panaszt tenni'
-
Magnum_
nagyúr
az adásvételit ügyvéd ellenjegyezte?
a bent lakó kötelmi igénye 5 év alatt elévül, magyarul 5éven belül kérheti a szerződés megkötésétől számitva az ingatlan tulajdonos bejegyzését. ha a szerződés úgy készült, ahogy kell, tehát alkalmas az ingatlannyilvántartási bejegyzésre.. mikor készült a szerződés?
menj el a szerződést ellenjegyző ügyvédhez, és kérd a bejegyzést. de ügyvéd nem teheti meg, hogy nem jegyezteti be, szóval gyanítom, hogy ketten összetákoltak valami szerződésnek csúfolt valamit.
ez így nem teljes sztori. leírhatnád az egészet.I humbly and respectfully decline™
-
doc
nagyúr
válasz Magnum_ #1534 üzenetére
ketlem hogy az ugyved belement volna abba, hogy ne legyen atirva (most latom, Te is irtad ), szoval gyanitom hogy valami kitepett fizetlapra keszult a 'szerzodes', de en szemelyesen nem lattam
ennel tobb reszletet sajna nem tudok... de akkor ha jol ertem, elso korben az APEH-nel erdemes jelezni (en is rajuk gondoltam az illetek miatt, amit nyilvan nem fizettek meg), csak azt nem tudtam, hogy maga a tulajdonbejegyzes 'kotelezo'-e (azon tul, hogy trivialisnak tunik, hiszen mindenkinek erdeke), illetve hogy annak az elmulasztasa mivel jar, de ha jol ertem, akkor az adasveteltol szamitott 5 even belul ez megteheto, gondolom buntetlenulamugy oka van annak, hogy hivatalos utra akarom terelni a dolgot, nem puszta rosszindulat, de ebbe mar tenyleg nem szeretnek belemenni (normal esetben soha sem jutna eszembe ilyesmit tenni csak azert, hogy masnak artsak vagy akar csak kenyelmetlenseget okozzak, de ok boven tettek erte...)
koszi
-
Magnum_
nagyúr
ha ügyvéd nem ellenjegyezte a szerződést, akkor érvényes, de nem alkalmas ingatlan-nyilvántartási bejegyzésre. akkor lesz az, ha elvszik ügyvédhez ellenjegyeztetni.
ez alapján az apek sem fog illetéket kiróni. nem tudom, mi a célod?
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Woodslave
félisten
válasz Magnum_ #1538 üzenetére
az illetékkötelezettség a szerződés megkötése napján keletkezik, a szerződést pedig 30 napon belül kell benyújtani. Ennek elmulasztása esetén a földhivatal nem bírságol, csak az apeh amiért az illeték befizetés elmarad...
Jelen esetben kérdés a szerződés léte, vagy mit lép egy ilyen bejelentésre az apeh.."akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
válasz Magnum_ #1541 üzenetére
mondjuk maga a Ptk érvényességi kellékként csak az írásba foglalást követeli meg, az ügyvéd meg az Inytv-s kellékek a földhivatali bejegyzéshez szükségesek (ami ugye ingatlannál a tulajdonjogot is keletkezteti) egyébként ahogy nagyon is helyesen írtad csak kötelmi igény keletkezik a tulajdonjog bejegyzéshez. Tehát akár egy kockás lapra írt szerződés is lehet érvényes, ha legalább a felek, a vételár és az ingatlan beazonosítható.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
bubi92
őstag
kérdés.
van egy okj-s képzés ami számomra ingyenes, mert ugye első, és állambácsi fizeti.az alapértelmezett ha én abbahagyom akkor csak elköszönünk és pá, viszont lehetséges olyan, hogy az iskola kéri, hogy fizessem ki azt a pénzt amit utánam kapna? -
jerry311
nagyúr
Kaptam céges laptopot, meg monitort hozzá és elém toltak egy átvételi elismervényt, amiben a következő mondat is szerepel:
Ezennel kijelentem, hogy a laptopot, monitort állandóan őrizetben tartom, kizárólagosan használom, illetve, hogy a munkáltató a biztonságos őrzés feltételeit biztosította számomra.A félkövéren kiemelt résszel van bajom:
- a főnök kijelentette, hogy semmit se hagyjunk az irodában, mert nem biztonságos,
- nincs zárható fiókom, szekrényem, stb,
- nincs ún. Kensington záram sem, amivel pl. az asztalhoz köthetném.Tehát a munkáltató nem biztosított semmit, így én ezt az átvételi elismervényt nem akarom aláírni, ők meg erősködnek, hogy de.
Az is nyilvánvaló, hogy munkaidő végén legfeljebb a laptopot viszem haza, a monitor mindenképpen az asztalon marad, általam őrizetlenül, a munkaadóm által nem biztonságosnak nyilvánított irodában.Na most akkor wtf?
-
qestion
aktív tag
Egy informatikai (bt.) cégről szeretnék megtudni adatokat. Hol érdemes, esetleg meg tudnátok nézni nekem cégtárszerűségben?
[ Szerkesztve ]
a pálya
-
fixi
csendes tag
3 év után kiderül, hogy nem az enyém a gyerek. Hatóság felé milyen intézkedéseket kell csinálnom, hogy az "apai kötelezettséget" engem ne terheljen A nejem nem ellenkezik, bevallotta.
-
qestion
aktív tag
up
a pálya
-
Ariadne
őstag
válasz qestion #1545 üzenetére
klikk, itt Cégkeresés a cég elnevezése szerint (vagy ha tudsz adószámot, az), és kész. De nem feltétlenül stimmel az üzlet neve a mögötte lévő cég nevével, sőt szoktak ezzel játszani is bőven, pláne számtech üzletek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest