-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz chungee #2102 üzenetére
Feltételezhetően azért, hogy te is elmondhasd mi történt és egyeztessétek a körülményeket.
De lehet, hogy csak írásban értesítenek és szintén írásban lesz lehetőséged fellebbezni.
Nálunk leginkább behívták a szabálysértőket és személyesen, közvetlen utána írásba foglalva a beszélgetést, meghozták a szankciót. -
tolts.hu
őstag
válasz tolts.hu #2082 üzenetére
"Polgári jog területe: Ha a nevemen van egy autó, amit apám használ, az ő autóját meg én, akkor ehhez mi kell hogy az okmányirodában át tudjuk írattatni az autók papírját? Ajándékozzuk el egymásnak, írjunk adásvételit? Vagy csere?
Van erre valami formanyomtatvány?"Erre valaki?
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
szaszayanou
aktív tag
válasz tolts.hu #2104 üzenetére
Teljes bizonyító erejű magánokiratban leírtok egy csereszerződést/adásvételt/ajándékozást. Ehhez kell két tanú, akik az okiraton aláírásukkal igazolják, hogy előttük írtátok alá az okiratot. A tanúk címe is legyen rajta. A szerződésnek ezek a kötelező tartalmi elemei ahhoz, hogy bejegyezzék a tulajdonjogot:
a) a jogügylet ingyenes vagy visszterhes jellegének meghatározása;
b) a jogügylet tárgyát képező jármű azonosító (rendszám, alvázszám) és gyártmány adatai;
c)2 a felek természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve; születési helye és ideje; anyja születési családi és utóneve), a személyazonosságát igazoló okmány sorszám adata, valamint lakcím adata, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet megnevezése, képviselőjének neve, székhelyének (telephelyének) címe, cégjegyzék-, illetőleg nyilvántartási száma;
d) a járműhöz tartozó okmányok (forgalmi engedély és törzskönyv) sorszáma, az okmányok átadásának-átvételének ténye, időpontja;
e) a járműnek a vevő birtokába kerülési időpontja, valamint a birtokba vételkor a kilométerszámláló műszer által jelzett érték (km-óra állás);
f) a tulajdonjog változás hatálybalépésének napja;
g) a felek nyilatkozata, mely szerint mindkét fél teljesíti bejelentési kötelezettségét a közlekedési igazgatási hatóságnál a tulajdonjog változás hatálybalépését követő, jogszabályban meghatározott határidőn belül;
h) a felek nyilatkozata arról, hogy ismerik a bejelentés nyilvántartásba történő bejegyzéséhez fűződő joghatásokat, valamint a bejelentés elmaradásának, illetve bejelentési kötelezettség késedelmes teljesítésének jogkövetkezményeit.
[ Szerkesztve ]
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
tolts.hu
őstag
válasz szaszayanou #2105 üzenetére
Szia, köszönöm szépen a tartalmas választ, szerinted ez ugyanúgy vagyonokba fog kerülni, mint a sima átíratás, mikor veszel valakitől 1 kocsit?
-
tolts.hu
őstag
válasz szaszayanou #2107 üzenetére
Úgy látom a mi kocsijaink az 550 Ft/kW kategóriában lesznek.
55kW-osak, tehát 30ezer ft körül lesz.
És ezen felül kell még ajándékozási illetékként befizetni 2x30ezret
Tehát összesen 90 rugóban lenne, és még ez a legolcsóbb megoldás?www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
tolts.hu
őstag
válasz szaszayanou #2109 üzenetére
Tehát akkor ha jól értelmezem csere szerződésnél csak az előbb említett 30ezret kell kifizetnünk.
Akkor ez a megoldás marad, köszönöm a válaszokat!www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok ! Ez a kérdés, sztori nem ide tartozik, de véleményeket kérnék ki mit csinálna a helyembe!
Most végeztem a sulival , szakmunkásba jártam, kaptunk ösztöndíjat az utolsó 2 évben. (én csak 10 ezret kaptam havonta). Na most kb 3 napja jött egy levél , hogy a 2010/11 tanév végében volt valami vizsgálat ami arról szólt, hogy akinek több mint 10 igazolatlan órája van az nem kap ösztöndíjat, persze ezt nekünk nem mondták, és kaptuk ugyanúgy utána is. A levélben az áll , hogy jogosulatlanul kaptuk a pénzt ezért követelik vissza a pénzeket, én még jól jártam (40ezer) de van olyan osztály társam, akinek 120 ezret kell vissza fizetnie... Na most a kérdés , LEHET ILYET CSINÁLNI? 1 éves késéssel kitalálnak egy ilyet? persze valaki bent hibázott , csak gondolom nincs pénze az iskolának ezért valakiktől vissza kell kérniElesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!
-
DJ WOKKY
addikt
Írásos formája van ennek a dolognak ?
Kezdve, a feltételekről, hogy kik kaphatják, mikor, mennyit, stb. ?
Valamint arról, hogy mikor és ki vette át a pénzt ?
Törvényi hivatkozás van rá, vagy ez csak valami iskolai kitaláció alapját képezte ?(láttam az azonnali órák kérdéseknél is jártál már)
[ Szerkesztve ]
-
BloodyEddie
őstag
Sziasztok!
Facebookon publikusan kapott real life fenyegetesnel erdemes feljelentest tenni? Mit lehet elerni vele? (pl tavoltartasi vegzes vagy valami ami hasznos?)
-
DJ WOKKY
addikt
Sziasztok.
Történt egy online rendelés, amelynek a házhoz szállítási ideje 3 munkanap volt, ezt közölte velem a bolt oldala. Telefonon felhívtam a munkatársukat és ott is megkérdeztem ezt az információt, ott is ezt a 3 munkanapot kaptam válasznak.Viszont nekem csak a 4. napon jött meg a megrendelt termék. Ezzel nem is volna baj, csak a rendelt termék ajándék, és így késett.
Írásban már írtam a cégnek, de azt a választ kaptam, hogy azért tudták csak a 4. napon házhoz szállítani, mert én az átvételi időpontot aznap, amikor küldték az emailt nem tudtam elolvasni, és visszaírni. Szerintem ez nem fer, mert amennyiben a későbbiekben nem tudtam volna internet közelbe kerülni, akkor annyi nappal tolódott volna a kiszállítás ?!Kérdésem az volna, hogy ilyenkor érdemes valami lépést tenni, ha igen, akkor hova, és mi alapján ?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
b4sxe
aktív tag
válasz DJ WOKKY #2112 üzenetére
Utána érdeklődök , de mi nem írtunk alá semmit, csak mondták még 2 éve, hogy átlag szerint kap mindenki, és ezt, hogy 10igazolatlan után nem jár ezt csak kb 3-4 hónapja mondogatták , persze ugyanúgy kapta mindenki tovább, de én már másfél éve nem is kaptam , úgy hogy ezért nem értem az egészet, és nem az iskola találta ezt ki hanem valami támogatás, minden szakmunkásba járó diák kap tudtommal.
Elesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!
-
fixi
csendes tag
Hellósztok!
Lányom most szeptemberben lesz 20 éves. Kedden a pontok alapján bejutott főiskolába. Ma kapok olyan papírt az államkincstártól, hogy megszüntetik a családipótlékot. Tudtommal jár a családipótlék amíg nappalin folytatja tanulmányait. Vagy azóta változott a törvény -
szaszayanou
aktív tag
Csak a közoktatásban tanulmányokat folytató gyermek után jogosultak a szülők iskoláztatási támogatásra, legfeljebb a gyermek 20 éves koráig. Amivel te kevered, hogy a lányod ilyenkor is beleszámít a gyermekek számába. Akkor lehet jelentősége, ha van még egy lurkó, aki közoktatásban vesz részt.
-
fixi
csendes tag
válasz szaszayanou #2120 üzenetére
Yah értem. Közoktatás. 1 gyerek van. Húzós lesz. Mert az a havi 12k családipót. nálunk sokat számít
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, biztos van itt valaki aki találkozott már a következő szituációval:
"2012 júni 09.-én vadat gázoltunk az m3-as utópályán. Rendőri helyszínelés történt, ahol a felelősségünk hiányát megállapították, személyi sérülés nem, de jelentős anyagi kár történt. Ezután felkerestük a helyileg illetékes vadásztársaságot, akik telefonon, az állami autópálya-kezelő pedig ezután írásban hárította el a felelősségét, a ptk-ra hivatkozva. Ennek ellenére mi szeretnénk kártérítést kérni, hiszen nem elvárható hogy egy olyan úton, ahol 130km/h sebesség biztonságosnak ítélt, és megengedett, nagytestű vadak kóborolnak, élet, és vagyonbiztonságot fenyegetnek, kárt okoznak."
Kit pereljünk? Mire számíthatunk? Mennyi idő az eljárás, és a kifizetés?
Előre is köszönöm a válaszokat!Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Arlekim #2124 üzenetére
a vadásztársaságot semmiféle képen ne pereljétek, ugyan is az ilyen helyzetekben az autópálya üzemeltető lehet illetékes, de amit most gyorsan át tudtam olvasni neked, abban erre nem térnek ki, csak a szalagkorlátokra.
Google-ban próbálj rákeresni: vadgázolás autópályán, hátha találsz valami hasznosat.[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
válasz Arlekim #2124 üzenetére
Szia!
A kár bekövetkezésének helyén a vadászati jog gyakorlóját kell beperelni kártérítés miatt. Az 1996. évi LV. törvény (Vht.) 75. § alapján a Ptk. szabályai szerint köteles megtéríteni a vadászatra jogosult mezőgazdálkodáson és erdőgazdálkodáson kívül keletkezett kárt. Azért érdekes ez az ügy, mert két veszélyes üzem (autó és vadállat) találkozása során következett be a kár. Ilyenkor viszont a felelősség általános szabályait kell alkalmazni, a tanúsított magatartás felróhatósága számít. Ha egyik fél sem tanúsított felróható magatartást, de a kár az egyikük tevékenységi körében bekövetkezett rendellenességre vezethető vissza, akkor az viseli a kárt, akinél ez a rendellenesség bekövetkezett. A bírói gyakorlat szerint (BH 2005. 212), ha az autópályán bukkan fel a kárt okozó vad, figyelembe véve az itt haladó járművek nagyobb sebességét pl., ezt a vadászatra jogosult körében bekövetkezett rendellenességnek kell tekinteni.
[ Szerkesztve ]
-
Arlekim
aktív tag
válasz DJ WOKKY #2125 üzenetére
Az ÁAK- rt jogi osztálya hivatalos levélben hárította el a felellősségét az 1959. évi IV. törvény 339. paragrafusának értelmében, miszerint "Mentesül a felelősség alól ha bizonyítja hogy az adott helyzetben úgy járt el, ahogy az tőle elvárható." Azt állítják nem volt tudomásuk vadveszélyról, balesetet pedig nem jelentettek. Pedig a diszpécserszolgálat lett először értesítve, ahol a nő megkérdezte: "És most mit csináljak?" Kissé ez szomorú.
A védműveket naponta 2X ellenőrzik, amiről jelentés készül, a csomópontok viszont technikailag védhetetlenek.
A google sok találatot dob, de esetemben egyik sem releváns, és nem a megoldással, csupán az eset részleteivel foglalkozik.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz DJ WOKKY #2125 üzenetére
Az autópálya kezelőjének perlésével az a baj, hogy a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 35. § alapján a kezelői kötelezettségének megszegése esetén köteles a kárt megtéríteni. Vagyis a fórumtársnak kellene bizonyítania, hogy az autópálya fenntartó valamely kötelezettségének felróhatóan nem tett eleget, ehhez viszont önmagában az kevés, hogy a kerítés nem volt képes visszatartani a vadakat. Ha a vadásztársaság ellen indul a per, elég a kár bekövetkeztét bizonyítani, a többi csak jogászkodás.
-
Arlekim
aktív tag
válasz szaszayanou #2126 üzenetére
A vadászati jog gyakorlóját igen nehéz elérni, nekem is hosszú utánajárás után sikerült elérnem egy már nem létező társaság titkárát, aki szerencsémre pont a jogutód egyik vezetőségi tagja, azonban semmilyen publikus nyilvántartásban nem szerepelnek ezen adatok. Állítása szerint az autópálya saját technikával kell hogy megvédje az autókat a vadaktól, ha erre nem képesek, az az autópálya hibája. Azt is mondták: Az autópálya vadászatból kivont terület, azon, és annak környezetében illetékességük nincs.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz Arlekim #2129 üzenetére
A vadászkamaránál pontosan meg tudják mondani szerintem, hogy kihez tartozik a környék. Az általam idézett BH-s eset teljesen megegyezik a tiéddel (vétlen sofőr, ugyanúgy az M3-ason történt pl.). A Legfelsőbb Bíróság (azóta már Kúria) akkor elmarasztalta a vadásztársaságot. Ha van rá igény, akkor PM-ben elküldöm a BH szövegét, hogy átolvasd. Nyugodtan fordulj ügyvédhez, a vadásztársaságnál csak próbálnak kibújni a felelősség alól.
-
Arlekim
aktív tag
válasz szaszayanou #2130 üzenetére
Nagyon megköszönném, talán segítene ha elküldenéd.
Ma már nem veszik fel a kamaránál, de holnap biztosan megtudom ki az illetékes. Vajon peren kívül van esélyem? Ha perre megy a dolog, akkor egy gazdasági totálkárnál mert ez az, a kár hány százalékát fizetik? Gondolom azt jegybanki alapkanmattal kamatostul, a kár bekövetkeztétöl számítva. A bíróság kirendel kárszakértőt, vagy ezt is zsebből kell fizetnem? Kell ez egyáltalán, vagy bemondásos a kárösszeg?
Van olyan jogsegélyszolgálat aki segít nekem, vagy kénytelen vagyok zsebből fizetni az ügyvédet is? Mi van a nem vagyoni károkkal, pl a vontatás költségeivel, a nem használható autó után fizetett közterhekkel, a keresetkieséssel, az alternatív közlekedési, és szállítási megoldásokra kiadott pénzzekkel (pont a költözés kellős közepén történt a baleset).Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz szaszayanou #2128 üzenetére
ez is igaz.
Ez akkor állna meg, ha rongált, vagy anyagelfáradás során rossz minőségű lenne a vadhálós kerítés. -
szaszayanou
aktív tag
válasz Arlekim #2131 üzenetére
Főszabály szerint a kár teljes összegét kell megfizetni. Ez olyan szakkérdés, amit a bíró nem tud önállóan eldönteni, ezért szakértő kirendelése kötelező. A kártérítés összegébe beleszámít a vagyonodban bekövetkezett csökkenés, az elmaradt hasznod, a kár elhárítása céljából indokolt kiadásaid is. Kamatot a kár bekövetkeztétől kell számolni. A szakértő igényt tarthat a készkiadásainak és munkadíjának a megtérítésére, ennek az összege a perköltséghez hozzászámít. A perköltséget főszabály szerint a pervesztes fél viseli, azonban valószínűleg neked kell majd megelőlegezned a szakértő díját: a per során kifizeted a szakértőt, majd miután megnyerted a pert a többi perköltséggel egyetemben a pervesztes fél kifizeti neked. Elvileg igénybe lehet venni pártfogó ügyvédet, a megyei igazságügyi szolgálatok engedélyezik, de elég szigorúak a feltételei. Ráadásul a pártfogó ügyvédek nincsenek agyonfizetve, emiatt kevésbé motiváltak. Ami a helyzetedet könnyítheti, hogy az illetéktörvény 62. § (1) b, alapján illetékfeljegyzési jog illet meg, az állam megelőlegezi az illetéket helyetted.
[ Szerkesztve ]
-
niti
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha volt már, én nem találtam a kereséssel.
Ha egy büntető eljárásban felperesként történetesen próbára bocsátást vagy megrovást kap az ember, attól még az erkölcsi bizonyítványa "tiszta" marad?
Köszönöm a választ! -
niti
aktív tag
-
tolts.hu
őstag
csak az kap büntetést vagy intézkedést a büntető eljárásban, aki a tettes vagy a közvetett tettes és a társtettes (tettesek), valamint a felbujtó és a bűnsegéd (részesek).
Látom fogalomzavar van a büntetésekben és az intézkedésekben is:
(1) Büntetéseka) a szabadságvesztés,
b) a közérdekű munka,
c) a pénzbüntetés,
d) a foglalkozástól eltiltás,
e) a járművezetéstől eltiltás,
f) a kiutasítás.
(2) Mellékbüntetések
a) a közügyektől eltiltás,
b) a kitiltás.
Intézkedések
a megrovás,a próbára bocsátás,
a kényszergyógykezelés,
az elkobzás,
vagyonelkobzás,
a pártfogó felügyelet,
a jogi személlyel szemben alkalmazható intézkedések.
-
szaszayanou
aktív tag
A bűntettesek nyilvántartásában annak az adatait kell nyilvántartani, akivel szemben a bíróság bűnösséget megállapító jogerős ítéletet hozott. Addig szerepelnek itt a terhelt adatai, amíg nem mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.
(1) A törvény erejénél fogva áll be a mentesítés
a) közérdekű munka, pénzbüntetés, foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől eltiltás és kiutasítás esetén - foglalkozástól eltiltás vagy járművezetéstől eltiltás esetén a foglalkozás vagy a járművezetés gyakorlásának joga kivételével - az ítélet jogerőre emelkedésének napján;
b) felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján;
c) gondatlan vétség miatt kiszabott szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltésének, illetőleg végrehajthatósága megszűnésének napján;
d) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, egy évet meg nem haladó szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését, illetőleg végrehajthatóságának megszűnését követő három év elteltével;
e) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, egy évet meghaladó, de öt évnél nem hosszabb szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését, illetőleg végrehajthatóságának megszűnését követő öt év elteltével;
f) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, öt évet meghaladó, határozott tartamú szabadságvesztés esetén a büntetés kitöltését, illetőleg végrehajthatóságának megszűnését követő tíz év elteltével.
(2) Az (1) bekezdés b) pontja esetében a mentesítés nem áll be, illetőleg hatályát veszti, ha a büntetés végrehajtását elrendelik. Ilyenkor a mentesítésre a fel nem függesztett büntetés szabályai az irányadók.
(3)Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
szaszayanou
aktív tag
Zanzásítva az a lényeg, hogy megrovásnál és próbára bocsátásnál nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványába, szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése esetén a próbaidő lejártáig benne lesz az erkölcsiben.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz szaszayanou #2142 üzenetére
nem tévedtem sokat, köszi a teljes szabályt.
-
tolts.hu
őstag
üdv, természetes személy eltűnése ha jól emlékszem közig.eljárás.
Valóban ilyen esetben csak a hozzátartozó tehet bejelentést?
Jegyzőkönyvet kell felvennie a rendőrségnek igaz?
Illetékességi szabály mi lehet? Lakhely? Eltűnés helye szerint?www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Lassan már 3 hete (július 17), hogy feljelentést tettek tilosban várakozás miatt Ferihegyen. Rendőrségi ügy, nem parkolótársaságos. Még mindig nem jött semmilyen csekk, határozat vagy valami papír erről. Ilyenkor mi a teendő Mert szétvág az ideg. Illetve a bírságot 100%, hogy le fogom dolgozni. És emaitt át kell szerveznem mindent. De még mindig nem jött semmi Nem örülnék neki, ha értesítés nélkül átadják az APEH-nak.
[ Szerkesztve ]
-
tolts.hu
őstag
válasz chungee #2147 üzenetére
- Lehet hogy lesz itt olyan aki tud nálam pontosabb választ adni, de: szerintem emiatt ne idegeskedj, mert nem fogsz túl nagy összegű bírságot kapni, szerintem olyan 15-20 ezret ha adnak.
- Közmunka vagy elzárás pedig csak akkor van, ha semmilyen más módon nem hajtható be az összeg. Akár a fizetésedből is letilthatja hatóság.
- Szerk: A már megszűnt "APEH"-nak (ami jelenleg NAV) pedig aztán végképp semmi köze az ügyhöz![ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
válasz tolts.hu #2148 üzenetére
...ha semmilyen más módon nem hajtható be az összeg...
Akkor dolgozhatom le vagy ülhetem le, ha nincs jövedelmem Nem pedig választhatom, hogy ledolgozom, leülöm. Függetlenül, hogy van-e jövedelmem Egyébként 47k-s fizu jövedelemnek számít Nem rendelkezek semmilyen ingatlan vagy ingósággal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest