-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz szaszayanou #2251 üzenetére
köszönöm szépen
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
schumi
aktív tag
sziasztok !
olyan kérdésem lenne hogy a vásárlástól való elállás joga, akár indoklás nélkül is, érvényes arra az esetre is ha webshopban rendeltem a terméket, de magam mentem érte és vettem át, és nem futát hozta ?
Lényeg hogy lenne egy termék amivel nem vagyok elégedett, hibátlan csomagolásban vinném vissza, vásárlás utáni 2.ik munkanapon ...
előre is köszi a választAmi nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
Van ez a kormányrendelet
"...távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet..." e szerint 8 napon belül kötelesek visszafizetni a vételárat, ha visszaviszem a terméket, csak az a gond hogy én most azzal hogy személyesen vettem át, DE webshopban rendeltem vajon még kimerítem a fennt leírtakat ?Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
schumi
aktív tag
bocsánat hogy egymás után már 3. hozzászolásom, de ha kellett is 1 óra keresgélés, csak megtaláltam az idevonatkozó részt...
akit esetleg érint/érdekel annak hasznos lehet szintén :
távollévők között kötött szerződés
ha jól értem így bár annak ellenére hogy személyesen vettem át, de webshopon rendeltem, így rám is vonatkozik, ha jól értelmezemAmi nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
szaszayanou
aktív tag
Elállhatsz a szerződéstől akkor is, ha személyes átvételt kértél.
(#2260) desirehd
A fizetési osztályt az ellátandó munkakör betöltésére előírt annak a legmagasabb iskolai végzettség alapján kell meghatározni, amivel a közalkalmazott rendelkezik.
Itt van a különbség a két fizetési osztály között:
f) az „F” fizetési osztályba
a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör;
g) a „G” fizetési osztályba
a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez és a munkakör betöltéséhez jogszabályban előírt szakvizsgát vagy jogszabályban azzal egyenértékűnek elismert vizsgát igazoló oklevélhez kötött munkakör;
Ha a munkaköröd nem változott, akkor az egyetlen törvényes magyarázat az, hogy változott a munkakör ellátásának képzettségi követelménye. Pl. eddig kellett szakvizsga, most már nem kell.
Jó lenne tudni, hogy mi a munkaköröd megnevezése pontosan, hogy utána tudjak nézni alaposabban.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
ESP
őstag
Segítségre lenne szükségem.
Egy aukciós oldalon eladtam az előző készülékemet egy iPhone 4-t.
Leírásban benne volt hogy jár garanciajegy amit kifelejtettem a csomagból. A vevő jelezte is. Postán történt az adás vétel, összeget előre utalta.
Amint tudtomra jutott hogy nem küldtem el (felhívott) és problémázott hogy nem ez volt benne bla-bla-bla stb utaljam vissza az árát mert milyen inkorrekt vagyok (ma elküldtem neki levélben) stb.
A végén odáig fajult az ügy hogy telefonban azzal fenyegetett meg hogy elvágja a torkomat
Na én itt csaptam le a telefont.Van ilyen törvény hogy köteles lennék visszavenni egyébként?
[ Szerkesztve ]
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
ESP
őstag
-
harry
veterán
Sziasztok, (első) lakásvásárlási illetékkel kapcsolatban lenne kérdésem.
Eddig volt egy ilyen kedvezmény, hogy a vevő, ha 35 évnél fiatalabb, és 8mFt-nál olcsóbb lakást vásárol, az illeték felét, de max. 40eFt-ot elengednek. 2013-ban ezt elvileg 15mFt-os értékig tolják ki, de nem tudom, hogy a 40eFt határ marad-e, ezzel ellentétes infókat olvastam itt és itt."A jövőben 15 millió forint lesz a kedvezményre jogosító lakásértékhatár, és az illeték felét elengedi az állam, nem csak 40 ezer forintot."
Szemben:
Fiatalok első lakáshoz jutási kedvezményének mértéke nem változik, viszont a 8 milliós értékhatárról 15 mFt-ra emelkedik az igénybevételi korlát felső határa. A kedvezmény mértéke továbbra is az illeték 50 %-a, de maximum 40 eFt.Illetve továbbra is úgy lesz, hogy 4mFt-ig 2%, a többire 4%, vagy ez is egységesen 4% lesz? Ezt itt láttam, és itt sem említ 40eFt-os keretet: [link]
És még annyi, hogy az illeték mértékét milyen időpontban vonatkozó szabályok alapján számítják, az adásvételi megírásának idejét veszik alapul? Vagy a teljes összeg kifizetését? Vagy a lakás tényleges átadását?
Csak, mert szemezünk egy lakással, amit ha megvennénk, akkor gondolom heteken belül megírnánk az adásvételit, de a kifizetéshez hitelt kell felvenni, aminek van azért egy hosszabb átfutási ideje, stb., szóval a tényleges hozzájutás már át is csúszhat jövőre, holott még idén, kb. novemberben indítanánk az egészet. És, ha tényleg nincs ez a 40eFt-os korlát, akkor nyernénk ~200eFt-ot akkor, ha jövőre kéne csak illetéket fizetni.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
szaszayanou
aktív tag
Az adásvételi szerződés megkötésének időpontja számít ilyenkor.
A jogszabály hatályos szövege:
Az illetékkötelezettség keletkezésekor a 35. életévét be nem töltött fiatal első lakástulajdonának (tulajdoni hányadának) megszerzése esetén az egyébként fizetendő illeték 50%-ig terjedő, de legfeljebb 40 000 forint kedvezményre jogosult, ha az egész lakástulajdon forgalmi értéke a 8 millió forintot nem haladja meg.
Rákerestem jogszabálytárban az illetéktörvény változására, de a következő jan. 1-től hatályos szöveg ugyanezt tartalmazza.
Az illeték mértékét jól írtad, felső határ itt nincs. Az Országgyűlés előtt nem tudom milyen tervezet van.
-
harry
veterán
válasz szaszayanou #2266 üzenetére
Szóval akkor egy ~12M Ft-os ingatlan esetén se most, sem később nem számíthatok kedvezményre? Na nem mintha, ez a 40eFt különösebben sok lenne (most elvileg 12M Ft-ra 400eFt az illeték), persze a semminél több...
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Sanyabá
senior tag
Arra lennék kíváncsi hogy, van egy örökség adott esetben egy kertes ház. 3/4 részben az enyém lett,1/4 részben egy rokonomé. Meg tehetem-e, hogy az én részemet eladom ? Kell-e a másik rész tulajdonos bele egyezése,avagy sem?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz Sanyabá #2269 üzenetére
El lehet adni tulajdonrészt, de elővásárlási joga van a tulajdonostársadnak. Ez azt jelenti, hogy fel kell neki ajánlanod megvételre. Ha nem fogadja el, akkor is csak azonos, vagy számodra kedvezőbb feltételekkel adhatod el. Ha felajánláshoz képest rosszabb feltételek mellett találsz vevőt, akkor újra fel kell neki ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz szaszayanou #2271 üzenetére
Nem tart rá igényt,sőt el is adná nekem, csak nincs rá keretem.
Gyakorlatilag mind ketten szeretnénk eladni,de egyben kevés rá az esély.
Azért gondoltam rá, hogy én még olcsóbban is eladnám a részem, csak szabaduljak meg tőle.
Köszönöm!A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
No ,hogy pörögjön a topic: bíztosan vagyunk itt sokan akiket érint, vagy érintett a svájci frank hitel, autóra.
A kérdésem a következő. Jövő év márciusában lesz 5 éve hogy vettem fel hitelt,ez elvileg le is kell hogy járjon.
Igen ám, de a hátra lévő hitel összege még vagy +4 hónapot takar. Most hogy lesz akkor ? A bank hibázott ?
Én ugye mindig annyit fizettem ami a csekken szerepelt. A szerződés meg 60hónapra szólt.
Azt meg teheti a bank, hogy meg hosszabbítja a szerződést önhatalmúlag?[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
chungee
addikt
Kezdek komolyan aggódni
2012.07.17 -
DJ WOKKY
addikt
-
chungee
addikt
Nem tudom mit csinálnak. 2 tény volt, amiket helytelenül adtam a helyszínen. Ideges voltam, nem állt szándékomban valótlant állítani. Abból 1 beigazolódott azonnal a rendőrnek. Nem tudom ezek közre játszhattak-e
A 2 dolog
1.) Faterom lakcímkártyája volt nálam az enyém helyett. Szerintem amikor voltunk az öreggel közműszolgáltatónál, ott véletlenül elcseréltük egymásét. Volt rá példa párszor korábban. Mindenunk egyezik, csak a születési dátum különbözik. Miután lekérdezte az adatokat a központtól észrevette, hogy nem egyezik a személyi és a lakcímkártya. Nem csinált nagy gondot, csak kérdezett szóba, hogy hol lakom és felhívta rá a figyelmemet, hogy ez nem az enyém. Gondolom a központ megerősítette neki. Szóval ez beigazolódott egyből.
2.) Eltartottak számát kérdezte. Rávágtam, hogy nincs. Közben mégis van, mert elváltam. A gyerek az anyjánál van. Csakhát kisemmizett az a **banc, fizethetem a gyerektartást de csak papíron. Ezt a lépést az exem kezdeményezte, hogy minél előbb fejeződjék be a válást. Nem kell sajnálni őt, nála maradt minden. Ház, autó és az ingóságok 92%-a. Bocs, hogy eltértem íg a tárgytól.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok!
Valahol olvastam olyat, hogy társasházban csak akkor lehet kutyája valakinek ha az összes lakó beleegyezik..valaki tudja hol van ez a jogszabály?Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
harry
veterán
válasz PindurAnna #2280 üzenetére
Én szinte biztos vagyok benne, hogy általánosságban véve nincs ilyen. Nálunk legalábbis, meg néztünk egy másik lakást, ott sem hallottak efelől. Akkor utánanéztem a kerületi vonatkozó rendeleteknek, és talán néhány kutyafaj volt tiltva, vagy kötelező volt talán szájkosár a közösségi helyiségekben (folyosókon), de tiltást nem láttam. Nem tudom, adott házban a házirend rendelkezhet-e így, de azért nem túl valószínű.
De azért várd meg egy szaki véleményét, csak én eddig a fentieket tapasztaltam, mert tervezünk költözni, kutyával, és ekkor felmerült nálunk is ez a kérdés.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Criton
veterán
Sziasztok!
Nincs kedvem most hosszan leírni, de innen kezdve van a sztori, ha valaki tudna segíteni, az nagyon jó lenne
-
szaszayanou
aktív tag
válasz PindurAnna #2280 üzenetére
Az állattartás helyi érdekű közügy, ezért a települési önkormányzatok rendeletben szabályozzák. A 2000-es évek elején volt sok ilyen rendelet az Alkotmánybíróság előtt, ezután alakult ki ennek a gyakorlata. Az összes lakó beleegyezésének megkövetelése pl. biztosan alkotmányellenes. Az önkormányzatnál érdeklődj, esetleg az önkormányzat honlapján nézz szét.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Köszönöm szépen a segítséget
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Rokon kapcsán egy parkolással kapcsolatos kérdésem volna felétek.
Inkább bemásolom, egyszerűbb:"Kíváncsi vagyok ki mit szól ehhez a történethez:
Az elmúlt 4 hétben kaptam két fizetési pótdíjat a "drága" Sopron Holdingtól parkolási büntetés be nem fizetése miatt.
A legnagyobb probléma, hogy egyszer sem volt az autómon "Mikulás csomag", ami ugye igazolná a büntetés tényét... csak egyből jött a pótdíj. Ez történt, egyszer, kétszer, háromszor...
kérdésem:
• jogszerű-e ott, azon a helyen parkolásért büntetni. (Kép Soproniak gyanítom kevesen vannak, de azért belinkelem. Ott szokott állni ahol a pezsgő színű Berlingo)
• más is járt-e már úgy, hogy piros papír nélkül büntették meg?
• valaki szórakozásból ráteszi az autóra a büntetést, utána meg leveszi?
• ilyenkor mi a hivatalos út, mit tudok tenni?Nem értem az egészet, tehetetlen vagyok, és hiába próbálom bizonygatni az igazamat, nem megyek semmire.
Természetesen, ha ott kellene fizetni, soha nem fogok ott megállni többet...
Csak ha kell fizetni, és szabálytalan vagyok, legyen az autón PIROS BÜNTETÉS!!!"Ha, esetleg valaki tud segíteni, megköszönnénk.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kmagor
csendes tag
Üdv!
Egy belvárosi hídon alkalmaznám ezt: (https://www.google.hu/search?q=moss+graffiti&hl=hu&safe=off&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=WguuUJzaDsKVtAa7iYGADg&ved=0CD0QsAQ&biw=1163&bih=622)
(nem bp-n...)A híd elhanyagolt, a szándék nem a rongálás, hanem ellenkezőleg, a mostani firkálmányok igényes elfedése.
A terv a szépérzést előhozni az emberekből, ennek ellenére titulálhatják-e ezt rongálásnak, ha igen mivel jár?
Ha jól tudom 2010.12.13 körül fogadták el Nagy Gábor javaslatát erre vonatkozóan:
Rongálás Nagy Gábor javaslata
Szabálysértési értékhatár
alatt: (20 ezer forintig) szabálysértési (pénz)bírság közmunkaSzabálysértési értékhatár
alatt bűnszövetségben: 1év szabadságvesztés, közmunka, pénzbírság közmunkaKisebb kár esetén:
(20 ezertől 200 ezer forintig) 1év szabadságvesztés, közmunka, pénzbírság közmunka, pénzbírságNagyobb kár estén:
(200 ezertől 2 millió forintig) 3 év szabadságvesztés 2 év szabadságvesztésJelentős kár esetén:
(2 milliótól 50 millió forintig) 5 év szabadságvesztés 3 év szabadságvesztésNagy G. javaslata ezen definícióra vonatkozik, amennyiben jól tudom:
(ugye a graffitizést próbálta definiálni biz. szempontokat előtérbe helyezve)"A falfirka (graffiti) festékszóróval, filctollal, vagy bármilyen más felületképző anyaggal (ez nálam MOHA lenne) létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges felületbevonat, amely nem az építmény, műtárgy rendeltetésszerű használatához szükséges."
Szeretném kérdezni h ez él-e még , ha igen melyik kategóriába várhatjuk a besorolást rossz esetben.
Ha nem él akkor mik az aktuális vonatkozások?
-
szaszayanou
aktív tag
Picit máshogy néz ki a hatályos szabályozás. A szabálysértési értékhatártól függetlenül (ami ma 50 ezer Ft) egy év szabadságvesztés jár érte, ha falfirkával valósul meg. Szerintem belefér a falfirka definíciójába a módszeretek egyébként nagyon tetszik , ráadásul az értékhatárt is könnyen át lehet lépni, ha nagy felületről van szó, szóval én nem kockáztatnék. Kérjetek engedélyt az önkormányzattól, hátha megtetszik nekik az ötletetek.
-
kmagor
csendes tag
válasz szaszayanou #2290 üzenetére
tehát kerek perec mindentől függetlenül 1 évbe kerülne ez nekünk. ugye?
enyhítő körülmény semmi, még meg is terveztük, csapatban is csináltuk... na szép kilátások..akk még 1x: vagy illegálba és akk 1 év
vagy önkormányzati felhatalmazással "szabadon"(köszönöm a választ mert ennek fényében haladunk akkor tovább)
-
kmagor
csendes tag
válasz szaszayanou #2292 üzenetére
Kilehetne váltani közmunkával? vagy pénzbirságot kapnánk helyette?
A csoportban elkövetés ill. az h előre megtervezett, az mennyiben sulyosbít az ítéleten?
[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
A kiváltás közmunkával csak szabálysértéseknél van. Bűntetteknél kiszabják a közmunkát vagy a pénzbüntetést, és ha nem csinálod meg, akkor le kell ülni.
Elvileg figyelembe veszik ezeket, de ilyen kisebb jelentőségű ügyeknél kicsi a mozgástér. Én pénzbüntetésre, vagy próbára bocsátásra számítanék.
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Találtam a padláson 2 szatyor majd száz éves (191x-192x) közötti "blikket". Lényegtelen mi az újság, a kiadó még létezik, és ad is ki hasonló újságot.
Ha ezt beszkennelem, és felteszem a "régiblikk.hu"-ra megsértem bárki szerzői jogát? Jól gondolom, hogy ez már lejárt?
Copyright szöveg nincs rajta, akkor ez még nem volt divat...
Regisztráció után bárki olvashatná ezeket a régi számokat.
Előre is köszönöm a választ.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
szaszayanou
aktív tag
válasz Drótszamár #2295 üzenetére
70 év a védelmi idő, ez már bőven lejárt.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz runner 125 #2288 üzenetére
Az a baj a képpel, hogy nem vehető ki, hogy hol áll a gk.
Van-e ott esetleg tábla ami a képen nem látszik? Esetleg járda volna-e az a rész, netalán kocsibeálló ?
Ha én anno a rendőrségnél lefényképeztem volna így egy gk.-t, akkor én megírhattam volna a feljelentésemet, viszont az igrenden, aki megkapta volna az nem foglalkozott volna vele, mert semmi bizonyíték nem látszik a képen.Ezzel azt akarom mondani, hogy mindenféle képen menjen utána a dolgoknak, és nézze meg, hogy mivel tudják azt bizonyítani, hogy ő valamikor is ott parkolt (attól függetlenül, hogy valóban volt-e ott avagy sem, mivel magára nem kötelező terhelő vallomást tennie, ez a másik fél dolga). Továbbá, ilyenkor több felszólítás is ki kellett, hogy menjen a "mikulás csomag" kiosztása és a pótdíj között. Tehát járjon utána.
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
válasz szaszayanou #2296 üzenetére
Hú az jó sok.
Köszönöm a választ!
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
runner 125
nagyúr
válasz DJ WOKKY #2297 üzenetére
Sajnos fotót én sem kaptam az esetről, csak leírta, hátha van tippem, de ezt az utcát én sem ismerem.
De, köszi, átadom neki az infókat.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz runner 125 #2299 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest