- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz bkercso #36544 üzenetére
Olyat már én is tapasztaltam, hogy a görgetéstől zaj keletkezett.
"Megemlítem azért, hogy vannak egész korrekt alaplapi megoldások is, mert tényleg vannak, és nem is annyira ritkák újabban."
Ha már így említed tudsz mondani gyártókat típusokat amelyeknek jók a hangminőségük?
(Mintha egyszer lett volna hír olyan alaplapokról (lehet nem ezen az oldalon) amikbe minőségibb hangvezérlőt építettek, csak már marhára nem emlékszem rájuk.)
-
-
ProdyG
őstag
köszi mindenkinek
(mikor is lesz ez a fejhallgatós tali? ) -
Szmeby
tag
válasz #16820480 #36545 üzenetére
"Többen is nagyon szépen kifejtve leírták a dolgot előttem"
Köszönöm, hálás is vagyok érte mindenkinek. Bár a négykerekű autó metafora helyett örültem volna kézzelfogaható adatoknak.
Tudom, tudom, ezt érezni kell."Ha úgy gondolod, hoyg nem vagy annyira audiofül, hogy kihalld a forrásod hibáit, akkor miért gondolod, hogy kihallanád egy drágább fejes előnyeit?"
Nem gondolom, a fülem érzékenysége az ismeretlen a képletben. Mint említettem korábban, a fejhallgató keresés elején vagyok, zéró tapasztalatom van fejhallgatók terén, de nem célom az, hogy egy gagyi darab legyen a szűk keresztmetszet. Akkor inkább a fülem."De egyébként ezt te is könnyedén kipróbálhatod, van rengeteg hely, ahol meg lehet hallgatni normális fejeseket normális forrásokról."
Mindenképpen meg fogom tenni. Többször is. Előtte informálódok.Úgy érzem, hogy csak fejest veszek. Kipróbálom boltban, remélhetőleg normális forrásról. Kipróbálom otthon alaplapról. És ha nem tetszik, amit hallok, akkor visszatérek tanácsot kérni azzal kapcsolatban, hogy milyen DAC-ot és/vagy erősítőt érdemes venni. Ugye örültök?
Persze, ha valamelyikőtök hasonlóképpen használja a sajátját, vagy van kedvence, most is bedobhatja a nevét. Gondolom kizárólag optika bemenetű a nyerő, nem holmi zajos USB-s.ui.: Egy régi gépemen én is hallottam sustorgást görgetéskor... de azóta szerencsére megöregedtem és süketebb lettem.
-
okezsoke
tag
-
törölt tag
válasz Szmeby #36556 üzenetére
"...örültem volna kézzelfogaható adatoknak. Tudom, tudom, ezt érezni kell." A mosolyjel ellenére komolyan jelzem, hogy legalább tanulmány méretű szöveg lenne egy teljesen hozzánemértő számára elmagyarázni az adott technológia alapjait, akárcsak ismeretterjesztő szinten is, hogy a kezdő olvasó sejtse is, hogy a szövegben miről van szó. Amellett láthattad, hogy bkercso éppenséggel elkezdett számodra elmélkedni a téma bizonyos részterületeiről, amiből persze nyilván nem sokat értettél, elemi felkészültség hiányában. Másrészt nem is idevaló a DAC-ok technológiájának témája, például a DAC topikban el tudsz indulni, hogy kiműveld magad, ha akarod. Itt legfeljebb érzékeltetni tudjuk, hogy természetesen hatalmas különbségek olyan DAC-ok között, amelyek éppenséggel a mintavételi frekvenciában és a bitmélységben megegyeznek.
"Gondolom kizárólag optika bemenetű a nyerő, nem holmi zajos USB-s." Emögé is tettél egy vigyorit, de azért gondolom, komolyan gondoltad a felvetést. USB interfész és kábel is van sokféle, akár jobb is lehet, mint az optikai, már csak azért is, mert az optikai egyáltalán nem minősül a csúcsok csúcsának, helyette általában ajánlottabbak az elektromos interfészek, mint koax, szimmetrikus... és alkalmasint akár az USB is.
-
.DLL
veterán
válasz Szmeby #36560 üzenetére
Nem zavarsz. Én még esetlenebbül indultam nem értettem mi ez az egész, csak lett egy jobb fejhallgatóm, és felfedeztem, hogy mennyi információ van még a zenében, akkor kezdődött minden. Neked már egész konkrét kérdéseid vannak, ami jó. Persze a válaszokat, fogalmakat úgy is csak egy jó adag hallgatózás, különféle eszközök megismerése után fogod megérteni, mert ez egy ilyen dolog. Egy LCD monitorról is hiába írjuk hogy szép a pirosa, látni kell, hogy hogyan is néz ki az.
(P.H.)
-
törölt tag
válasz Szmeby #36556 üzenetére
Elég nehéz kézzel fogható adatokat mutatni egy fejesről. Amit a dobozára írnak, azt általában el lehet felejteni, általában én úgy szoktam hozzáállni, hogy a dobozon az egyetlen használható és korrekt adat az a kábel hossza Utána jön valahol az impedancia és érzékenység, de ezek ugye a frekvencia függvéynében változnak, tehát amit látsz a dobozon az valami átlagolt érték, és így tovább. De ezek amúgy sem árulnak el semmit a hangjáról a terméknek. Nézegethetsz például frekvenciamenet és vízesésdiagramokat, van belőlük sok, de ezek is csak akkor mondanak valamit, ha hallottál már néhány fejest, és utána nézed a diagramot, hogy á igen, amit az előbb hallottam, az így néz ki mérve. Ezzel már lehet valamennyire referálni a többi diagramra, amiket még nem hallottál.
Először akkor szerintem úgy indulj neki, hogy próbáld ki a füled érzékenységét és utána az igényét, hogy milyen stílusú hangot szeretsz. Ezért nehéz nagyon az olyanokkal mit kezdeni, hogy kinek mi a kedvenc fejese, mert ez az egyéni ízlését tükrözi, nem igazán a fejes jóságát. Ezeket a cuccokat nem lehet egy egyenesre illeszteni, aminek az egyik vége jó a másik meg rossz, és egyértelműen kimondani, hogy x jobb y-nál, és ezek alapján rangsorolni őket. Jellemző hiba kezdőknél, hogy azzal próbálják meg definiálni egy termék jóságát például, hogy több basszus van-e benne. Nem a több lesz feltétlen a jobb, sőt, hanem ami kellően gyors, pontos, textúrázott. Szerintem. Meg még egy rakás másik ember szerint is. Van aki meg lágy, elasztikus basszust szereti, nem a pontos pattogóst. Mindkét tábor számára léteznek termékek, az már hitvita, hogy melyik jobb.
Remélem érthető, amit mondani akarok Próbálj ki néhány fejest jó forrásról, aztán dugd rá őket a telefonodra, az a hang, amit arról fogsz hallani közelebb áll az alaplapi hangkártyához. Ennek fényében könnyebb lesz dönteni. Van egyébként olyan a topikban, aki szerint jobb vétel alaplapiról egy HD800-at hallgatni, mint a HD800 árát szétosztani DAC, erősítő és fejes közt, de azt elismerte ő is, hogy nem hosszú távú rendszernek jó, hanem amíg be nem szerzel alá rendes forrást. Szerintem ha belőtted, hogy 100 ezer a maximális keret, amit a témára áldozol, mert nem érdekel jobban és/vagy más a fő platformod (hangfal, autóhifi, stb), akkor érdemes elosztani az összeget, és szerezni egy használható DAC-ot vagy hangkártyát, meg esetleg erősítőt (ha a DAC kimenete nem elég jó), és fejest. DAC-nál amúgy az optikai elvileg jobb az USB-nél, de általában midnenki az SPDIF-re esküszik. Viszont erre van megfelelő topik, ha odáig jutsz a keresésben
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Szeretnék belecsöppeni vagy legalábbis megközelíteni a minőségi zenehallgatást, ezért szeretnék egy fejhallgató + külső fejhallgató erősítő / küső DAC kombót venni!
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, számítógépen, nyugodt környezetbenMilyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, játékMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
A kombó együtt ne legyen több, mint 60ezer JMFZárt vagy nyitott?
Jobb lenne a zárt a család miatt, de félnyitott is megfelel, vagy ha van valami tuti jó tipp, akkor igazából mind1Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Hát ööö Eléggé vegyes a zenei ízlésem, a különböző elektronikus zenéktől kezdve (DnB, Trance, Dubstep) a Jazz-en át a Rock-ig nagyon sok mindent hallgatok, szóval egy szép kiegyensúlyozott hangja legyen, ha egy kicsit hangsúlyosabb a basszus, az beleférSegítségeteket előre is köszönöm!
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
B1T3
addikt
Úgy tűnik, jövőhéten megyek valamikor Budapestre, és útba esik a hitspace is. Az ezen a linken látható kínálatukból miket ajánlotok meghallgatásra (feltéve, ha van rá lehetőség, nem mindnek az „adatlapján” olvasható, hogy az üzletükben kipróbálható), ha a jelenlegi kiszemelt a Beyerdynamic DT 990 Pro és DT 770 Pro, azaz árban 40 körül keresgélek (forrással együtt 80 körül)?
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
én is szívesen meghallgatnék mindent, csak nehezen lenne megoldható aki nem pesti annak szerintem nem sok esélye van...
(ti ott lesztek ezen a fejhallgatós találkozón? hogy kell elképzelni a dolgot? nekem is vinnem kell a cuccomat?
csak, hogy magam ellen beszéljek, jövő hét végén pont Pesten leszek ) -
Dilikutya
félisten
4000-5000 (6000) Ft-ért milyen fejhallgatót ajánlanátok? Elsősorban játékra lenne, zene, film megy a rendes erősítőn és hangfalakon, játéknál viszont zavaró, hogy terhelés mellett hangos annyira a gép, hogy belesüvít, hangosan meg nem szeretek játszani. Bár ha zenében nem rossz, az nem baj. Tízezreket nem akarok adni érte.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Hukkle123
csendes tag
Üdv a nagyérdeműnek!
Jelenleg egy Audio-Technica ATHM35 fülest használok, amit itt vettem fi:zik kollégától. Kérdésem lenne, hogy ehhez milyen dac/amp-ot ajánlanátok. Pld. Audioquest Dragonfly vagy Fiio E17k Alpen vagy Dacmagic mini?
Hallgatott zeneanyagom: Spotify premium előfizetéses zenék, amik jellemzően 320kb/s. A saját zenék FLAC fájlok. Zenei érdeklődésem most a jazz és a klasszikus zene irányába mozdult el. Köszi -
Molk
tag
Üdv.
Lenne egy Akg K452-es fejhallgatóm. Napi szinten használom és eddig elégedett is vagyok vele. (Viszont)
Az aktív használattól (+gyenge minőségből kifolyólag) már a fejpánton levő belső bőr szivacs rész széttöredezett. Ez persze nem befolyásol semmit, csak nem kellemes, hogy egy egy éves fejhallgató ilyen mértékben amortizálódjon le rendeltetésszerű használattól.Szerintetek ezt lehet-e ill. hogy lehetne megoldani?
Garanciális. Beszéltem a szervízzel és azt mondták, hogy nem lehet fejpántot cserélni (mivel nem tudnak rendelni).Köszönöm a segítségeteket.
-
Dilikutya
félisten
válasz Silent77 #36577 üzenetére
A Maxell meggondolandó, elég jókat írnak róla, teszt van itt a ph-n is. A Takstarról ilyet nem találok, vásárlói értékelést se, az kicsit nehezebben beszerezhetőnek tűnik.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
ProdyG
őstag
Meggyőztetek, találkozunk vasárnap
-
contaxg
veterán
válasz Dilikutya #36583 üzenetére
Szülők, nagyszülők, barátok, barátnők a legjobb Pick-Pack Pontok
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
mzso
veterán
Az mitől a legvalószínűbb, hogy a fejhallgató zörög/zizeg hangos mély hangoknál pl 50Hz szinusz hullám.
[ Szerkesztve ]
-
Molk
tag
válasz #71562240 #36587 üzenetére
Köszi.
Hát majd az lesz amikor teljesen lemállik... (még tűrhető, csak gondoltam egy év múlva már se gari se a bőrpárna nem lesz meg.)De ez aztán tényleg jó üzletpolitika. Mert a készülék működését nem zavarja (a garancia meg erre van), de elég kényelmetlen lesz és ronda egy év múlva amikor szétjön ahhoz, hogy le "kelljen" cserélnem.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
AD500X elektronikus zenéhez milyen lehet? Nem vagyok egy basszus mániás régen k701-el is elvoltam úgy ahogy ilyen zenével. Már régóta vissza léptem egy xonar ds-re és egy sima superlux hd 681-re. Beyer 770 pro 32 vagy 80 ohm-on gondolkodom még de jobban szeretem a nyitott félig nyitott fejeseket.
A limitált 32ohmos különbözik hangban a simától?[ Szerkesztve ]
-
Blade148
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Fejhallgatót szeretnék vásárolni a közeljövőben. A keret 20-40 k között lenne. Asus xonar dg hangkártyám van.Otthon szeretném használni a fülest, főleg játékra és zenére. Zenében (popot, rockot, rapet és dance-t) hallgatok. Mindenképpen zárt fülest, circumauralt és vezetékeset szeretnék. Nincs szükségem mikrofonra.
A válaszokat előre is köszönöm. Ha esetleg kihagytam volna valamit, akkor csak szóljatok.
-
EQMontoya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest