Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz lezso6 #26375 üzenetére

    Na, most raktam vissza a fejemre HD25-öt, most talán már jól össze tudom hasonlítani a K550-nel.

    Tér, dinamika: Térben egyértelműen a K550 a nyerő, valamivel szélesebb, de ez nem is csoda egy circum vs supra összehasonlításnál. Dinamika szempontjából is több, de mivel nagyon naturális, a hibákat is kiemeli, nagyon jól hallható ha valami torzít. S itt jön a képbe a HD25, ami elrejt sok mindent, így amit nem hallasz, az nem is fáj. Térnél még nagyon érdekes, hogy a K550 válogatós (őszinte), bizonyos számoknál bizony nagyon össze tud szűkülni.

    Mély: A HD25-nek elég durva kiemelése van itt, jó szélesen. A K550-hez hasonlítva puffogósnak hat. Az AKG-nál nagyon jól elkülönül a sub tartomány, ez monitorozásnál igen hasznos lehet, mivel nincs kiemelés, de mégis nagyon jól hallható. Viszont ha a szórakoztatáson van a hangsúly, akkor a HD25 simán nyerhet, főleg rock / metal esetén, ahol az K550 csak cincog a mélyhiány miatt.

    Közép: A K550-nél ezen van a hangsúly, igen részletesen hallunk mindent a nagy térnek köszönhetően. A HD25 esetén néhány részlet eltűnik a képből, s a tranziensek se hallhatóak olyan jól, ehhez képest mégis valahogy kiemeltnek hat, amit nem igazán értek. :D AKG-nál itt nagyon jól hallható az mély-közép is (200-400Hz), ami Sennheiserben már mocsarasodik, egyszerűen beolvad a mélypornóba.

    Magas: Egyiknél sincs különösebb kiemelés, az AKG-nál valamivel több a mennyisége, talán ettől tűnik soknak a Sennheiser közepe vagy az AKG-nek kevésbe, de ez utóbbi mégsem tűnik V fejesnek. A K550 mintha pontosabb lenne, a HD25-nél mosottabb a magas, kb ahogy a középnél.

    Hangerő: Egyértelműen HD25 nyer (hisz ez egy didzsé füles), a középmagas rész üti a legnagyobbat, de a K550 se panaszkodhat, itt a középtartomány okoz fájdalmat legelőször.

    Minőség, kényelem: A HD25 a K550 mellett még mindig elpusztíthatatlan, de önmagában az utóbbi is igen masszív hatást kelt. Kényelemben mindkettő ugyanott van, talán a K550 a circum kialakítása nyerőbb lehet hosszabb távon.

    Összesítve: a K550 nagyon studiós, lapos, őszinte, de számomra valahogy mégis izgalmas hangzású, a HD25 basshead füles, de nem hanyagolja el a többi tartományt sem, s emiatt nagyon fun. Nem tudok dönteni, ha választani kéne, talán a K550, de ez valószínűleg még mindig az újdonság varázsa. ;] Még annyit, hogy az elején a AKG-t többször is le kellett vennem a fejemről, hogy felfogjam mi van, ez se nem pozitív, se nem negatív, egyszerűen ennyire nyersen ad vissza mindent, hogy még nem tudtam befogadni.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák