Új hozzászólás Aktív témák

  • Alx.Mercer

    aktív tag

    válasz szlovibuki #27710 üzenetére

    Ha esetleg van körtepumpád, akkor azzal simán neki állhatsz mielőtt szervizbe vinnéd. Nálam is volt már hasonló jelenség még akkor is miután az összes objektívet Lenspen-el megtisztítottam elől, hátul. A szenzorhoz még nem nyúltam, de körtepumpával is eltávolítható elég sok dolog. Én így szoktam csinálni:

    1. Objektívet leveszed, vázsapkát felcsavarod a vázra.
    2. Vázat lefelé fordítod és elindítod a menüben az automatikus szenzortisztítást. Ez hosszabb és alaposabb, mint a ki-be kapcsoláskor elvégzett automatikus tisztítás. 2x 3x nyugodtan meg lehet csinálni.
    3. Ezután a menüben indítsd el a kézi szenzortisztítás funkciót. Ekkor a tükör felcsapódik és szabaddá válik a szenzor. Fontos, hogy az akkumulátor bőségesen fel legyen töltve!
    Miközben a váz lefele van fordítva leveszed a vázsapkát és körtepumpával alaposan körbefújod a belső részeket, olyan szögben és erővel, hogy lehetőleg a levegő kifele áramoljon. Ehhez nem kell mélyre benyomni a pumpát, elég ha csak kicsit belóg a váz belsejébe.
    4. Objektívet visszacsavarod, lősz pár tesztképet. Nem feltétlenül fog eltűnni az összes kis genyó folt, de elvileg már jóval kevesebbnek kell a képen lennie.
    5. Ezt a dolgot 2x 3x megismétled és elvileg a foltok (ha nem túl makacsok) akkor eltűnnek.

    Én ezzel a módszerrel szoktam tisztítani a váz belső részét. Legutóbb a "hárompontos" boltban volt ingyenes objektív és szenzortisztítás és ott nagyítóval néztek bele a vázba és mutatta a szervizes, hogy ehhez a szenzorhoz nem nyúl hozzá mert patyolat tiszta. :)

    Eladó termékek (OneDrive galéria): https://1drv.ms/f/s!AhX-flNWpGw-hRUMHUQiLjQHjw5W

Új hozzászólás Aktív témák