Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Morgal #11170 üzenetére

    Nézd úgy, hogy a Sigma eladását is nagyban elősegíti a firmware frissítés, mert elég kevés már az olyan vázak száma, amivel alapból elmegy (a régi fw-vel 350D-ig támogatottak, ha jól emlékszem).

    A YongNuo meg egy alapból átgondolatlanul rosszul tervezett cucc, az olcsósítás tipikus példája. Hogy mást ne mondjak képtelenség két egyformán konzisztens expót lőni vele egymás után, minimum fél Fé-t csúszkál (saját tapasztalat, volt nálam pár napig egy mert gondolkoztam azon, hogy ha nem nagyon gagyi, akkor veszek belőle párat, de így ha fizetnének érte, akkor sem kellene).

    A 430EX II-őt lenne érdemes megvenned (ha már), mert sok fejlesztés van benne, amit az I-es még nem tud (többek közt gyorsabb és a váz menüjéből lehet vezérelni pl.). Ami mellette szól még, hogy mivel gyári Canon vaku, ezért soha nem lesznek vele inkompatibilitási gondjaid (mint pl. a Sigmával), minden Canon vázon menni fog.

    Bár már erre is van ellenpélda: a Canon új csúcsvakuja (a 600EX RT) csak az 5D3-mal és az 1Dx-szel működik együtt 100%-osan, a korábbi vázakkal sok fontos funkciója nem elérhető (pl. csoportkezelés meg ilyesmik, ami a lényeg lenne a vezetéknélküli működésben). Szóval szivatja a népet a Canon is rendesen... :U

    Nekem 2 db Sigma EF 500 DG Superem volt: nemrég váltam meg tőlük, mert kihasználatlanok voltak. :U

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák