Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz emre #70353 üzenetére

    Nem tudom. Feltöltöttem friss olajjal, hűtővízzel, benzinnel, kapott vadonatúj akksit is de csak teker-teker-teker a blokk, néha elkapja egy pillanatra a fonalat 3-5 másodpercig mintha beindulna, de aztán leáll az egész. 7-8 év állás után (és ugye ma próbáltam meg először indítani, összesen talán 10x) ez nem annyira szörnyű eredmény, de azért titkon reméltem, hogy simán beindul majd.

    A hiba forrása (első ránézésre) a benzin hiánya lesz és hát ugye legesélyesebben a benzinpumpa (sajnos szűrőt sem cseréltem még, viszont átfolyik rajta az üzemanyag, tehát vélhetőleg nem ez a baj).

    Ha nyitva hagyom a benzincsapot mondjuk 20 másodpercig, akkor többet jár a blokk indítózás után mielőtt leállna, ha sűrűn próbálok indítózni, akkor kevesebb ideig jár, mivel ugye ekkor (gondolom) nincs ideje elég benyának a gravitációval eljutnia a pumpán keresztül a karbiba. De ez egyelőre csak ilyen fotel okoskodás és azt feltételezi, hogy a pumpa a rossz... Ha az a probléma, akkor megpróbálom gravitációsra átépíteni a rendszert mert még egy utángyártott pumpa is 30k. A CBR1000f fórumban is többen sikerrel abszolválták ezt a módosítást (ami elég egyszerű azért...).

    Első körben ki fogom szedni majd a pumpát és megjáratom külső tápegységről vízzel egy pillanatra. Ha köpi a vizet, akkor máshol lesz a gond, ha meg nem, akkor talán ez lesz a bajok forrása... De ez már csak jövő héten fog kiderülni, ugyanis csak a keddjeim (vagy az éjszakáim) a szabadok.

    Holnapra még megérkeznek az új gyertyák, légszűrő és olajszűrők, valamint vadonatúj gyertyapipák és kábelek, lehet ha mindent kicserélek beröffen a masina. Valamint még össze kell raknom az új kuplung és fékkarokat is (a régi egységek javíthatatlanok voltak).

    És végül de nem utolsó sorban van két kisebb (olaj és benzin) csöpögésem is, ezeket is meg kell oldanom. Ezek nem befolyásolják közvetlenül az indítást, de amúgy is terveztem az összes tömítés cseréjét. :K

    (#70355) Grillo: bocsi, de melyik másik topikról van szó? :B

Új hozzászólás Aktív témák