Új hozzászólás Aktív témák

  • tutis

    őstag

    válasz fattyu #17349 üzenetére

    Ez azért nem teljesen így van.. A különböző héjszerkezetek máshogy oszlatják el az ütés energiáját, egy olcsó műanyag sisakban jobban meg fogod érezni a perecet mint egy drágább üvegszál vagy karbon kevlár sisakban.. A műanyag (ABS kompozit és társai) túl merev anyag, így kevesebb energiát tud eloszlatni a felületén..
    Saját tapasztalatomból is kiindulva, az olcsóbb sisakomban elesve agyrázkódásom lett, a drágábban elesve meg alig lett bajom, pedig a drágább sisakos perecem nagyobb volt, jobban bevertem a fejem az aszfaltba :DDD
    Én azt mondom hogy sisakon nem igazán érdemes spórolni, persze azért az nem spórolás hanem józan ész hogyha van egy sisak feketében mondjuk 50ezer, színesben ugyanaz meg 100ezer, na ott tényleg az olcsóbbat kell venni :DDD
    Ráadásul a kényelmi szempont nagyon fontos a sisaknál, mivel ezt a "funkcióját" használja az ember mindig, a védelmet ritkábban..
    PL az olcsóbb sisakomban csak városban járkálok, könnyű sisak, városi krúzoláshoz megfelelő.. De pályára nem mennék fel vele ahol sebesség van, mert egy bizonyos tempó felett rázza a fejemet a szél..(180+)

    http://www.youtube.com/tutisgsxr

Új hozzászólás Aktív témák