Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    Voltam pénteken az Euro-Ringen pályamotoros oktatáson. Le kell szögeznem, hogy nekem valamiért nagyon nem jött be a pálya, Kakucson jobban éreztem magam.
    Kb 45-en voltunk, ez 3 oktatóra - 3 csoportra lettünk szétosztva, elvileg mindenki a tapasztalata szerint, hogy mennyire tud gyorsan menni a pályán.
    Oktatók Lövey Ádám, Chrobák Jani és Szabó Henrik voltak. Az elején elmélettel kezdtünk, megmutatták az alap dolgokat (hogyan üljünk a motoron, mik az ideális testhelyzetek, hogyan fékezzünk, mik az ideális ívek, hogyan menjünk nagyjából biztonságosan, hogyan válasszunk féktávot, hogyan gyorsítsunk ki, stb).
    Ez után jött egy felvezetés, a harmadolt népet még 3 felé osztották, így egy csoportba 5 motor került, így mentünk fel a pályára 20 percre felvezetéssel, ahol igyekeztünk megtalálni/megtanulni az ideális ívet. Utánna volt egy "szabadedzés", ahol már hasznosítani tudtuk a tudást amit megszereztünk. Majd egy ebéd (ez egy darab szendvicsből állt, és egy kávé/víz választható opcióból, vagyis aki menni akar, az nem árt ha visz magával valamit, vagy vásáról a büféből).
    Ebéd után még egy kis elmélet, ezt Jani tartotta, felrajzolta a pályát, és megmutatta az ideális ívet, a megfelelő érintési pontokkal (ezt kinyomtatva is megkaptuk), és elmagyarázta, hogy itt miért pont ez a jó.
    Utánna 4x20 perc pályaidőt kapot minden csapat, ez idő alatt lehetett választani az oktatók közül, hogy kivel akarsz menni "privát" oktatásra, és a saját csapatod idejében csak 2 főre figyelve köröztünk az oktatóval, aki végül tanácsokkal látott el, hogy mire figyeljünk jobban, hogyan tudunk gyorsulni, stb.
    Piszkosul elfáradtam, másnapra mindenhol izomlázam volt :D
    Tapasztalatnak jó volt és arra rájöttem, ha elengedem magam, és csak úgy megyek ahogy nekem jól esik, akkor érzem a legjobban magam a pályán :)
    Viszont aki még nem volt soha versenypályán, és egy figyelt környezetben hozzáértők felvezetésével akar felmenni - vagy nem mer felmenni, mert fél, hogy megeszik a profik -, annak mindenképp ajánlom ezt a képzést.

    [ Szerkesztve ]

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák