Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Geresics #105944 üzenetére

    Egyszerűen számold ki az esetleges váltóméretet.
    Az enyémen sem gyári a méret, sem elől, sem hátul. Mindkét gumi 10-10 mm-rel vastagabb. A matek egyszerű, első szám a gumi szélessége mm-ben (olvass utána mi fér el hátul és elől max.), a második szám meg az arány, %-ban. Azt meg egyszerűen kiszámolod az elsőből.
    1-2 cm teljes kerékátmérő növekedés vagy csökkenés nem számít. De mivel itt kisebb power-ről beszélünk, az sem baj ha a gyári oldalfalnál egy kicsit kisebb a gumi magassága. Vagy ellensúlyozod nagyobb fogaskerékkel.
    Erről jut eszemben, én tuti leáttételezném. Menjen csak 90-et végre, de azt gyorsan elérve, nyomatékosan, úgyis terepen fogod csak használni. Kerékre nem áll, de ha már a megtartáson döntöttél, én tuti kihegyezném. :)

    Ami még sokat javít a terepezési komforton, ha kiemeled a kormányt, illetve ahogy nézem, magasabb kormány + kiemelő is elkélhet erre.

    Egyébként nézz utána a típusnak youtube-on, kinti forumokon, 100% h van egy csomó mod., amivel lehet okosítani az erején és nem igényel nagy kiadást.

    A DR-Z-n legalább 4 ilyen filléres "tuning" van, amivel 4-5 LE-t elő lehet csalogatni még és ténylegesen durvább lesz a gép tőle (E méretű levegőszűrőház szívónyílás felbővítés, kartergáz visszavezetés kiiktatása teljesen, 10%-nagyobb alapjárati és főfúvókák, tűszelep horony átrakása, nyitott, lehetőleg a gyárinál 4-5 mm-rel vastagabb átmérőjű leömlő és kipufogó, iridiumos gyertya).
    Légszűrőt tekintve terep felhasználás mellett biztosan nem tennék "sport" verziót bele. Szűrje csak meg minél jobban a levegőt, jah és a klasszikus spray-kben azóta kevésbé hiszek, mióta kipróbáltam a Putoline légszűrő olajat. Kis tálkába bele van márta az egész szűrő, így a szivacs minden részlegét átjárja az anyag, ellenben a spray-kkel..

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák