Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Micsurin #101542 üzenetére

    Hány szembejövő autó mellett mentél már el, aki átjött a felezőn? Itt elég keskenyek az utak. Egy párat kikerültem már.
    Hány autó között mentél már el? Csináltam vészfékezésből kikerülő manővert két autó között (előttem lévő és szembejövő között a felezővonalon) országúton, vizes úton. Mindezt szemrebbenés nélkül.
    Haverom bejátszotta azt, amit írtam: szembejövő előzött éppen és hárman mentek el egymás mellett.
    Általában nem szoktam a levegőbe beszélni. Amit a kolléga leírt, az egy szinte hétköznapi eset.
    Azért kérdeztem, hogy az ijedelem miatt ment-e le az útról. Mert amúgy fél sáv több mint elég kell legyen egy motornak. Versenypályán egy képzettebb pilóta ott padkán még körbe is motorozza a társát. :)
    A tempó sem igazán indokolja, városban szoktam 60-nal menni.

    Nem láttam a kanyart, de ha szélesen megyek be, akkor elvileg látom a szembejövőt, meg ő is engem.
    Ugye beláthatatlan kanyarnál mindig felezőre húzódik ki az ember (vagy akár szembesávba, ha üres az út) és onnan megy be belső ívre. Én mindig így szoktam, sokszor volt már, hogy hirtelen kellett korrigálni szembejövő miatt, de épp emiatt a helyezkedés miatt mindig időben észreveszem. Nem szokott váratlanul érni, meg hát ugye számítok is rá, hogy jönnek szembe.

    A vasat meg műszaki okból törtem össze, nem azért mert nem tudok motorozni. :P

    Amúgy nem akarok leszólni senkit, de azért érdemes azon elgondolkodni hogy lehetett volna elkerülni az esetet. Esetleg elmenni egy tréningre. Tuti odahaza is vannak olyan tréningek, ahol oktatóval kimennek egy szintfelmérőre forgalmi helyzetben. Én voltam ilyen felmérőn, azt figyelte az oktató hogy motorozok. Szintfelmérő után lehetett volna órákat venni, ha vmi nem úgy ment. Nekem nem volt rá szükségem. De nem lehet eleget gyakorolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák