- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Kellene egy kis segítség.
Gyerkőcnek karácsonyra lesz egy kis upgrade a gépén.
Szeretné nagyon ha minden,legalábbis a lehető legtöbb dolog világítana a gépházba.
Adott egy fractal define r4 ház.
Ennek az oldalába gondoltam belevágatni a nevét,egy plexivel burkolni belül, és megvilágítani valami rgb leddel.
Járható út ez?
A lapnak egy asrock b450 steel legend van kinézve.
A proci hűtő , meg a ram elvileg ledes lesz.
Kérdésem az volna milyen led szalagot kellene vennem, amivel ez kivitelezhető, mindezt szoftveresen irányítva, testre szabhatva.Egyáltalán ezzel a lappal ez kivitelezhető.
Sok világítás specifikációjába nem látom az Asrock-ot, mint kompatibilis lapot.[ Szerkesztve ]
-
creation
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #20452 üzenetére
Hello,
A lap sima RGB-t és aRGB-t tud kezelni, van rá csatlakozója. Így gyakorlatilag bármilyen kereskedelmi forgalomban kapható rgb szalag jó, ha betartod a max terhelhetőségre vonatkozó szabályokat.
- 1 x RGB LED Header*
- 1 x Addressable LED Header**
- 1 x AMD Fan LED Header***
*Supports in total up to 12V/3A, 36W LED Strip
**Supports in total up to 5V/3A, 15W LED Strip
***The AMD Fan LED Header supports LED strips of maximum load of 3A (36W) and length up to 2.5M.
Szóval csak rajtad múlik"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
flymi
addikt
Üdv emberek!
Rég jártam erre, kicsit panaszkodnék.
Nézelődök gépház ügyben, mert idén tavaszig némi túlzással tökéletesen jó választás volt a Corsair 600Q, mert bal kéz felől volt a gépház így pantent volt az inverz kialakítás. (leszámítva persze, h felső tápos, elszállt az usb 3.0 és még mindig a gyári ventik hangoskodnak benne )
De aztán egy szűkösebb másik helyre vándorolt a konfigom és most már nem igazán felel meg az elvárásoknak (jobb oldalra került az asztalon a gép, csak itt van neki hely).
Nézelődtem a neten, keresgéltem összesen vagy egy napig és amilyen elvárásokat támasztottam egy gépház iránt abból nagyjából csak egy Cooler Master Cosmos C700-as sorozatú lenne megfelelő, de hát ugye ezeknek az ára valahol 100k-nál kezdődik, ami nagyonnagyonbaromi sok és még ez sem lenne jó mert túl magas, nem férne be az asztal és a polc közé. Sajnos nem tudom máshová tenni (falra, lábtérbe, plafonra lógatva...).
Aztán megint eszembe jutott, h már évek óta halogatom annak a három gépháznak az összerakását amit modding célból szétkaptam, azok épp jók is lennének a tesztkonfigoknak. Viszont a nagyon masszív Dell XPS 720 gépház (nincs talpa, karcos padlásszökevényként került hozzám) talán éppen átalakítható úgy, h minden elférjen benne ahogy elképzeltem. Mondjuk lehetne kicsit szélesebb (úgy 8-10 centivel), magasságra épp megfelelő, egyedül a mélységével adódhatnak problémák a formája miatt, mert az asztal mindössze 50cm-es a faltól a széléig, a gépház meg asszem ~10cm-rel hosszabb.
Rohadtul sok munka lenne vele, még meg kéne álmodni h nézzen ki de sajnos álmodozni sincs időm, nemh amatőr szinten megtervezni mondjuk SketchUp-ban. Plusz jön a tél, nem nagyon lehet hol ilyen projektbe belevágni (nincs fűtött műhely).
A kuckó váza szerencsére egyben van, nekiálltam átalakítani inverz kialakításúnak (hátsó panelt faragtam) de félbe maradt. Az előlapi műanyag része az még egyben van.
Szélesítés mindenképp kell de még nem tudom, h fogom ezt megoldani. Lehet valami félig nyitott gépház lesz majd belőle mert akkora karcok vannak az oldalpaneleken, h rossz ránézni. A bal oldalát ablakosra szeretném majd megcsinálni, talán plexi is megteszi.
Kavarognak a tervek a fejemben, majd szerintem papírra vetem egyiket másikat, neh elillanjanak.Amiben segíteni tudnátok mégis így hirtelen, h honnan illetve milyen riser kábelt lenne érdemes venni ami garantáltan működik? Vettem pár éve egy agp meg egy occsó pci-e riser kábelt de azok nem érnek semmit, csak kidobott pénz volt.
Még mindig egy tripla ventis vga monstrummal élek és szeretném levenni az alaplapról a vga súlyának terhét.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Gép ház oldalába milyen módon vágható bele egy név?
Lézer vágásra gondoltam, de elhajtott egy cég ilyen kéréssel.
Hogy szokták akik ilyeneket takecolnak? -
nihill
őstag
Sziasztok!
Nagyon tetszik a Thermaltake N27 ház, viszont ablakos házat egyáltalán nem szeretnék.
Az mennyire járható út, hogy megveszem, a plexi oldallap belső oldalát pedig befújom pl. fehér festékszóróval? Nem lesz gány kinézete emiatt? -
creation
senior tag
válasz nihill #20458 üzenetére
Az egy üveglap (vagy plexi) négy csavarral... Elmész vasboltba, veszek egy táblalemezt a szükséges méretben, fúrsz bele négy furatot és kész. Ezért nem fújogatnám... Ha szépet akarsz és hasznosat, akkor aluból veszel (mondjuk az legalább drágább). Ráadásul ha jól olvastam ez inkább üveg lap... Szóval festeni nehéz lesz, de lehet kapni tégla mintás tapétát... Pfff
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
őstag
válasz ctrlaltdel13 #20457 üzenetére
Szia!
Bár nem sokat tudok segíteni a témában, de rég nem kaptál választ, így kis segítség is segítség alapon leírom.
Lézeres cégek hivatalosan nem foglalkoznak ilyennel. Egész egyszerűen azért, mert gépidőben, lézerprogram írásban, stb annyi erőforrást égetnek el, hogy az árát nincs képük kiszámlázni. Ilyen helyre ismerőssel lehet bejuttatni fusimunkát.
Mekkora méretű kivágásról beszélünk? Kézi multigép (dremmel) beleférne a kivágásokba?
Én, ha meg kellene csinálnom, így tenném:
- Telibe maszkolószalagoznám a házat
- Kinyomtatnám a kivágandó részeket papírra, és ott ki is vágnám, hogy a kieső részekkel ne érjen meglepetés.
- A kivágott papírt feltenném a maszkolt oldallapra. Átrajzolnám, a maszkolószalagra (a kicsi méretcsökkenés szándékosan megtartva).
- A felrajzolt vágásoknak nekimennék dremmellel, a legnagyobb hézagoknál mélyeszteném bele a lapot, és úgy mennék ki a keskenyedések irányába
- A vágásból egy idő után köszörülésbe kell átmenni, és a rajzolatig kiköszörülni
- A végén kézi tűreszelővel eldolgoznám a vágások nyomátNagyon-nagyon pepecs, de a végén a lézervágáshoz közeli eredményt lehet elérni. Persze nem száll versenybe a lézervágás határozottan futó kontúrjaival.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz razorbenke92 #20460 üzenetére
Köszönöm.
Én is valami ilyesmire gondoltam, ha más nem marad.
Viszont az jutott még eszembe, hogy az oldal lemezbe vágok egy nagy téglalapot.
Csak annyit meghagyva a szélein ami kell a felszereléshez.
Vágatok bele plexit, azt rá ragasztom.
Így teljesen bele látható.
Már csak az marad hogy a név dupla kontúrját valami olyan anyaggal belül felfesteni, kiragasztani, ami nem engedi a fényt át.
Így ha belül felkapcsol a led, közötte világítana a név.
Vagy ez hülyeség?
Erre esetleg ötlet?Egyébként egy nick név-ről lenne szó.
6 betű[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz ctrlaltdel13 #20461 üzenetére
Teljesen jó elképzelés. Fekete üvegfólia is járható út a plexire. Igaz valamennyire az is átereszti a fényt, de az inkább sejtelmes áttűnésnek minősíthető. (Vagy akril festék spray)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz MrDerekas #20462 üzenetére
Köszi.
Közben alakult a dolog, komám intézett egy lézer vágásost.
Csak kartonból ki kell vágnom ami kell, ők be skennelik és kész is.
Úgy hogy ez marad.
Már csak egy kérdés.
Ez után ugyanúgy kell belülre mögé plexi nem?
Akkor fog érvényesülni gondolom, amúgy csak kijönne a fény és kész.
-
MrDerekas
addikt
válasz ctrlaltdel13 #20463 üzenetére
Igen, nem árt ha üveggel/plexivel lezárod a nyílást. A hűtésbe legalább nem kavar be, de világítani fog a felirat.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Luskan
tag
Sziasztok!
Van egy 2 wattos kis hangszóró az íróasztalomon, amit szeretnék megszüntetni. Arra gondoltam a házba szeretnék beépíteni egyet, mint sok irodai gépnél, de nem igazán találtam ilyen hangszórókat a neten (valószínűleg rosszul is kerestem). Tudnátok ebben segíteni, hogy lehetne megvalósítani?
-
Luskan
tag
Köszi valami ilyesmi lesz, ami kell nekem!
-
Atmil
aktív tag
Sziasztok!
Ezt szeretném [PURE WINGS 2] lefesteni fehér színűre, de nem tudom, hogy fogjak hozzá, hogy az elektronika ne sérüljön.
Köszi a segítséget.
Üdv! Atmil.
-
MrDerekas
addikt
Kimaszkolod az elektronika részét, aztán matt fehér spray festékkel adsz neki. Maszkolni sima Tesa, vagy bármely papír ragasztószalag megteszi. Akár szigetelőszalag is, csak azt nem szeretem maszkolásra, mert a ragacsa átragadhat.
Szerk: A forgórészt fixáld a fújás idejére. A ventit pedig mindkét feléről, négy irányban fújd meg, hogy egyenletes fehér legyen a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani projektor lcd panel nyákjának javításához?
Walking Dead
-
MrDerekas
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
szeretném egy közepesen nagy (erősítő méretű) üres aliexpress-es alu házban szalagkábellel összekötni A és B pontot, egyik eszköz egy Raspberry Pi a jobb oldali falhoz téve (vízszintesen a padlóra), másik falon pedig egy hozzá való DAC, közöttük pedig egy klasszik IDE kábellel teljesen identikus szalagkábel (tökugyanaz, 40 tűs).
A Pi-t a ház "zajos" részébe tenném, ahol a kis táp is lenne majd, stb, míg a "csöndes" részébe a háznak kerülne a DAC alaplapocska, majd onnan megyek az XLR kimenetekre.
A zajos és csendes részt egy alu választófallal vagy ilyesmivel választanám el belül.
Kérdéseim:
- van ennek értelme ? Állítólag igen, de majd Ti megmondjátok.
- a szalagkábelt az alu elválasztófal szélébe 2mm mélyen bemart lapos résen keresztül vinném a DAC nyákra. Van bármiféle hatása ennek az alu falnak így, a szalagkábelen futó pici jelekre ? (Gondolom, semmi, de inkább megkérdezem).Egy piszokcsendes megoldás a cél, ne zajoljon bele se a táp toroidja, se a Pi miniszámítógép a DAC-ba. A Pi-t USB-C csatin fogom etetni, de lineáris táppal, nem a gyári kapcsolóüzeműjével.
Egyszóval, kellő árnyékolás a célom, bár lehet, egy ilyen 10-15cm-es fizikai szeparáció már önmagában elég. (Kérdés).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
őstag
válasz Dißnäëß #20474 üzenetére
- Van értelme, ha audiofil minőség felé mész, legalábbis fizika szempontjából van értelme. Hogy a munka/eredmény arány megéri e, azt neked kell eldönteni. Persze itt még kérdés, hogy ezután mi történik az analóg jeleddel. Ha a Pi-n keresztül tápolod a DAC-ot lineáris feszstabbal, gondolom itt még nincs végfok. Illetve az is kérdés, hogy a Pi-n keresztül mennyire jól jut el a táp a DAC-ig (nem árt egy jó nagy pufferkondi oda sem akkor).
- A Pi - DAC közötti összes jel digitális, ami a legtöbb esetben "vagy jó, vagy nem" rendszerben működik. Ami itt közbeszólhat, az az, ha az alut gnd-re teszed. Ebben az esetben, ha túl hosszú a vezeték beágyazása, és túl vékony a szigetelő köpeny, a vezeték jelentős parazitakapacitást vehet fel (gyakorlatban lesz egy párhuzamos fegyverzetű kondenzátorod). Ennek a digitális jel szempontjából lesz egy olyan hatása, hogy túl nagy bauddal instabil lesz az adatátvitel.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Reggie0
félisten
válasz Dißnäëß #20474 üzenetére
Alufolia azert keves lesz oda, inkabb vas lemez vagy vastagabb alu lemez a celszeru, mert a kapcsuzemu tapok/fojtok szort magneses teret(ha annal a tapoknal jelentos) a folia nem tudja megfogni. Amugy arnyekolni mindig van ertelme, ha nem tul eroforrasigenyes. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a kapcsuzemu tapok szurokondiai a vedofold fele van kotve, amin keresztul egy foldhurok ki tud alakulni es az rpi-dac osszekotesnel, ami zajt at tudja vinni. Tehat vagy egy joval kisebb ellanallasu foldelest kell a pi es dac kozott kialakitani vagy az egyik oldalon foldeletlen tapot hasznalni(pl. hagyomanyos trafos megoldas, vagy foldeletlenul is hasznalhato kapcsuzemu).
A szalagkabelen nem tudom milyen jeleket szeretnel atvinni, de az azok altal keltett zajt a felfutoel meredeksegenek korlatozasaval szokas csokkenteni az ado - vevo oldalon kulonbozo RC aramkorok beepitesevel, egyes jelek, peldaul az ATA interfesz, tartalmazza ezt, az RPI GPIO labai nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Reggie0 #20476 üzenetére
Köszönöm, pont ilyen kommentekre vártam, mint amit Tőletek kaptam.
Audiofil jellegű az igény, első ötlet egy Hifiberry Dac+ Pro XLR lett volna [link] , végül lehet az lesz, hogy ezt a pénzt félreteszem és januárban megtoldva egy kis plusszal, egy Audiophonics-os IANCANADA által készített dual mono ESS DAC-os hat lesz. [link] (Egyelőre I2S reclocker és isolator board nélkül, XLR csatikat ráforrasztva, amit lehet).
Földre faterom mindig a csillagpontos földelést szokta javasolni, egyetlen pontba hozva össze sasszit és úgy általában mindent, ami föld és ezt kötni a tényleges védőföldre. Eddig én is ezt követtem, bevált első kis hobbi erősítőmnél (2db D osztályos modul, még semmi saját áramkörtervezés, csak forrasztgattam)
Táp lineáris lesz, két kis toroidot tekertetek, ezek szórt mágneses tere is kisebb elvileg + elzárom őket külön kamrába (vagy fém kupakban kérem őket, gyantával kiöntve). Egy graetz, pufferkondi, majd emögött 1-1 kis aliexpress-es lineáris fesszabályzó modul, ilyen LDO-s típusú, vagy eBay-ről, ezek még a kondi után bent maradó nagyonminimálist is kiegyenlítik - elvileg/állítólag. Legalábbis azt mondják, DAC-okhoz fontos, mert ők érzékenyek a tápfesz ingadozására. Nem tudom megítélni, igazuk van-e, de ártani nem fognak és áruk aprópénz.
Egyébként most jut eszembe, hogy szerintem ezen a IANCANADA DAC-on van saját beépített tápszűrés, szóval lehet felesleges nekem ezzel bíbelődnöm előtte már. Output stage viszont nincs rajta, erre gondoltam, erre tehető XLR is. [link]
A szalagkábelen I2S jel fog menni, ez alapján [link] én úgy látom, 0.4V - 2.4V közötti jelszintekről beszélhetünk. Az I2S az a standard jel, ami mondjuk egy CD játszó esetén is a transzport és maga a DAC áramkör között van, tehát multiplexelés-mentes tiszta digitális jel.
Igazából másnál gyönyörűen működik sokkal hosszabb szalagkábellel is a dolog, asztalra kipakolva is, készülékben is, az én 15 centim aggodalomra nem ad okot, inkább csak plussz értelmét keresem, ha a sasszi jobb oldalára pakolom a zajos elemeket, balra a csendeseket, őket pedig elválasztom egy alu fallal kb.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #20477 üzenetére
... és hogy ha ez az alu fal a szalagkábel felett megy el úgy, hogy a széléből a kábel szélességében kireszelek egy vékony rést az alu panelből, az úgy jó-e. (A szalagkábelre merőleges az alufal).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Belefogtam egy projektbe, hogy sajat epitesu hazat csinaljak. A jelenlegi akadaly az oldallapok rogzitese, melyet a caselabs / cerberus es hasonloaknal hasznalt leppatinthato csattokal szeretnem rogziteni, ezekkel az alkatreszekkel megvalositva:
(angolul: ball stud clip )Sajnos ezt a darabot kis mennyisegben eleg nehez beszerezni, mint ahogy lenni szokott.
Abban szeretnem kerni a segitsegeteket, hogy nemtudjaktok magyar nyelvunk hogyan hivjuk ezt vagy ehhez hasonlo alkatresz, illetve hogy honnan lehetne beszerezni?
Nagyon halas lennek ha tudnatok valami nyomravezeto dolgot mondani, vagy otleteket!
-
MrDerekas
addikt
válasz #16258048 #20479 üzenetére
Neodim mágnesekkel nem lenne egyszerűbb? A kisebb méretűek nem nagyon csinálnak neked interferenciát és ipari ragasztóval vagy fbs-el tudnád ragasztani a vázhoz. (Alu és plexi ház esetén nem szóltam )
-
N.Ferry
senior tag
Mivel sajnos CinkElek nem válaszol, hátha más tud segíteni.
Ide feltettem már a kérdést.
Walking Dead
-
törölt tag
-
jenei0330
tag
Sziasztok, 4pin cpu 8pin átalakítót használ valaki? Véleményeket kérnék köszönöm.
.https://www.alza.hu/akasa-4-pin-a-8pin-atx-d2268958.htm?kampan=adw_alza_dsa_all_top-deals_general_c_9063052_1t1_~59146243591~&gclid=CjwKCAiA27LvBRB0EiwAPc8XWZk3ojbvUYXo8s6XSggoL6GsDQWyUKWM9OPfHKsZ3buGZv_ZScNMpRoCtuQQAvD_BwE[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz jenei0330 #20484 üzenetére
Nem sok értelme van, ha nem külön ágról táplálod, mint 2x4. Az Akasa nem rossz minőségben gyárt, de ha valami komoly tuning is lesz, akkor ez lehet, hogy kevés. (Táptól is függ ugye, hogy az ATX cpu ágon, mennyi teljesítményt tud leadni.)
-
jenei0330
tag
sima netezős gép 1db ssd+hdd pentium cpu, 1151 lap, alaplapi vga, gigabyte 470w táphttps://www.techpowerup.com/review/gigabyte-setto-1000/5.html
[ Szerkesztve ]
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Kedves elektro szakik !
Milyen akksi tipust ajanlanatok, ha egy kisebb lakas 100%-ban LED-es vilagitasat szeretnem egy hosszu, teli ejszakan at megoldani ? Hobbi projekt lenne, gyakorlok rajta es szuksegem lenne tobb akksira valszeg ehhez...
A kerdes: milyenre ? Ugy tudom, auto akksik nem alkalmasak ilyen celra, mert nem szeretik a total lemeritest, viszont RC eszkozokhoz (hobbi) akksik merithetok majdnem nullara, van esetleg tipus, amit tudnatok ajanlani ?
Vagy fogjak egy zsak NiMh Eneloop ceruzat ? (Nemvicc).
Mit hasznalnatok ilyen celra ?
A jó meríthetőségen túl hosszabbacska élettartam és (természetesen) minél magasabb energiasűrűség lenne a cél, tudom nincs ideális, de .. szóval ma hogy van ez ? NiMH ? LiIon ? LiPo ? (Bocs az ékezet hiányért, még mobilról írtam az elejét).
[ Szerkesztve ]
-
creation
senior tag
válasz Dißnäëß #20490 üzenetére
Teher akksi és ne mertsd nullára... Nem is értem miért lenne cél nullára tenni. Építesz hozzá egy figyelő áramkört, ami x fesz alatt nem engedi lejjebb (akkunál meg van adva a biztonságos szint) és ha eléri, átkapcsolsz hálózatra (feltéve, hogy csak a világításodat szeretnéd akkuról vinni...
Másik kérdés, hogy mivel töltenéd az akkut és hogy ez mondjuk sátorozáshoz kell e, mert akkor viszont a Power bankokban használt 18650 elég jó választás lehet. Akár elmebetegül nagy kapacitásban is akár nyomtatva is"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz creation #20491 üzenetére
Nem nullára, azt egyik sem szereti, ha jól tudom, de nem mindegy, hogy 5%-10%-ig lemész vele és onnan töltöd vissza, vagy csak 50-60%-ig mered meríteni és onnan. Igazából Arduino-val oldanék meg egy intelligens áramkört erre, feszstab, DC-DC és DC-AC konverziók, stb..
DIY és az építés öröme mentén kísérleteznék kicsiben azzal, hogy egyelőre hálózati forrásról, később szolár panellel megvalósítsak egy ilyen dolgot, amit lepakolok egyszer a pincébe és pár év múlva ránézek, nem púpos-e valami
Szóval komplett monitorozás, logika, stb, egy Arduino (vagy Raspberry Pi, vagy mindkettő), a lényeg, hogy megfelelő, stabil, jó akksikat találjak majd. (Kb 1 év múlvára lesz esedékes, de addig szeretném kitanulni és gyűjteni a tapasztalatokat).
Ja, amúgy én inkább fordítva nézem: ha van egy akksim, aminek van X kapacitása, miért ne venném ki belőle a legtöbbet, amit lehet károsodás nélkül ? Miért hagyjak benne ? De nem ? A benne hagyás csak szükséges technológiai hátrány ha így tetszik, az más, hogy egyéb paramétere miatt bizonyos felhasználásokhoz (pl. autó) az a kedvezőbb, de eléggé nemhatékony számomra pl. ez a klasszik autóakksi sztori, hogy csak félig merítem.
Mintha lenne egy poharad, ami minden igényedet kielégíti, csak rohadt nehéz még akkor is, amikor félig tele van, mert lentebb nem ihatsz belőle
[ Szerkesztve ]
-
creation
senior tag
-
creation
senior tag
válasz Dißnäëß #20494 üzenetére
Nincs több jó ötletem (ha már ezek se voltak elég jók).
Bár mindkettőnek meg van a maga nyűgje, azért csak választani kéne...
Vagy nem tárolsz és bízol napban és a szélben, netán folyó mellé költözöl
Szerintem az akku a szuperkapacitással, szél és nap által generált árammal, majdnem teljesen jó megoldás a "tiszta" energiára. Esetleg még játszhat a szobakerékpár autógenerátorral és kész az egészséges életmód is."Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz creation #20495 üzenetére
Na, a szobakerékpár egy generátorral rajta nagyon is szimpi, köszi a tippet. Ez lesz.
Fogyunk.
Viccet félre (bár amilyen kretén vagyok, megcsinálom egyszer) .. .. szóval asszem, maradok powerbank-oknál, aliexpress-ről behúzok 10 darabot és megnézzük, mit mutatnak megfelelően elosztva őket okosan némi plussz vezérlő áramkörrel. Így ha valamelyik kidől a sorból, csak cserélem kvázi. Akár egyet, akár többet. Okos terheléselosztás, töltés, stb .......
-
creation
senior tag
válasz Dißnäëß #20496 üzenetére
Inkább vedd meg a cellákat és a hozzájuk megfelelő BMS-t. Kritikán aluli powerbankok vannak mostanában, ha nem neves gyártó termékét veszed...
Jah és továbbra sincs élet 3400mAh (lehet hogy van már 3600 is?) fölött cellánként Akárhogy hirdetik a nagyobbakat"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Bocimaster
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy komplett gépet. Csak a hétvégén volt rá időm nekiállni a számítógép összerakásának.
A gépvásárlás előtt több szakoldalt böngészve állítottam össze a gépet, viszont kiderült egy igen csak érdekes probléma.
Az általam megnézett oldalon a Thermaltake Level 20 MT -vel kompatibilis a MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplappal.
Ma szembesültem, hogy a RGB-s panelről 3-pin-es kábel jön le az alaplapon pedig 4-pines a foglalat!!
Megnéztem a gyártó oldalát és sajnos ott nincs benne a támogatott alaplapok között a MSI B450 TOMAHAWK MAX.
A kérdésem nem lenne más, - tudtok rá megoldást az alakításra? Ezzel a házzal tudjam használni az alaplapot.
Vagy ** benéztem és ki kell cserélnem a házat?
// az RBG gombot tudom használni, ha csak a "feszkót" adok neki, de én szerettem volna az alaplapról irányítani.... ///+Thermaltake UX 200 RGB processzor hűtőt szintén vettem hozzá és érdekelne, hogy valaki használt e ilyet és tudja hova kell kötni
Karácsonyi ajándéknak szántam , előre is köszönöm a segítségeteket!!Az ösztön mindig többet ér az észnél.
-
creation
senior tag
válasz Bocimaster #20499 üzenetére
Szervusz,
Első körben azt mondanám, hogy igen tudod használni az alaplappal... Csak kell a lap és a LED-ek közé egy ARGB controller (pl: link ).
Az már másik kérdés, hogy megéri e... Mert ha van Arduino ismereted, akkor negyed áron összerakható a vezérlésük, bár az nem biztos hogy annyira "fancy" kezelőfelületet eredményez"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...