- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Egy lelassított mobil internet előtt vagyok, amin nagy nehezen lefuttattunk egy Spedtestet. Létezik, hogy ennyire lelassítsák, egy egyszerű weboldal behozatala is percekbe kerül, bár rosszul fogalmaztam, mert be se hozza. egyszer csak megáll a töltés a fél állapotban...
Mert ez így ebben az állapotában használhatatlan, azért ennyire nem kéne lassúnak lennie, nem?
-
R1200GS
aktív tag
A micro sim kártya bármibe rakható átalakítóval? Telefonba, mobil wifibe, mobil usb modembe? Vagy a méretbeli különbségen kívül más is van? Esetleg az iPad-on kívül más eszközben nem lehet aktiválni?
Vennék hozzá egy sim kártya átalakítót, és a telefont használnám modemként. Vagy ha tudok olcsón szerezni mobil usb-t akkor abba tenném.
Így lenne hűség nyilatkozat nélkül 10 Gb netem 15 £-ért. A Three-nél csak 5Gb net van hűség nélkül normál sim kártyával. Vagy 15 Gb 18-24 hónapon keresztül. Más szolgáltatónál még rosszabb a választék.
Egy mobil net sim kártyát több eszközben is lehet használni? -
R1200GS
aktív tag
Egy ilyen kütyüre telefonról is rá lehet csatlakozni?
Nem igazán találok olyan simkártyát ami laptophoz is elegendő lenne. Csak 1 Gb-osok vannak, és annyiért nem akarok 20-25£-t fizetni. Vagy van olyan 10 Gb-os amivel nem lehet telefonálni.
Arra gondoltam ha meg lehet oldani veszek egy MiFi® Mobilet és a telefonhoz is, és laptophoz is azt használom. Ezt meg lehet csinálni? -
R1200GS
aktív tag
3-4 hónap múlva Angliába megyek dolgozni.
Akarok venni egy okos mobilt valószínű Galaxy 3-at, majd később meg egy laptopot.
Úgy akarom megoldani, hogy a kezdeti időszakban a mobilról netezek, főleg skype, később a mobilon keresztül a laptopról.
Simkártyás netet szeretnék. De itt azt írja hogy csak iPad-ban használható.
Vezetékes net bekötésére nem lesz lehetőségem, amit meg a laptopba lehet dugni, nem tudom mi a neve, olyat nem akarok. Jó lenne ha a mobilon is lenne mindig net.
Mi lenne ere a jó megoldás? Egyáltalán ezt meg lehet így csinálni, hogy a mobilt a laptopra dugom, és úgy netezek? -
pigsty
aktív tag
köszi, de az a probléma, a rokon nemrég, talán 2 hónapja kötötte meg a hűséges tré-mobilnetet, most azt lemondani...
fejlemény:
Na, közben annyi történt, hogy a csaj T-s t-s szervizest is kihívott, ez utánam a 4. személy, aki bűvöli a csodagépet, és a szervizes állítólag szétkuszálta úgy a beállításokat, hogy pl nincs hang, majd megint viszek/beállítok realtek drivert, és a kte modemet a saját laptopján kipróbálta, megy.(de azt a verziót nem próbálták meg, más gyártmányú mdoemet próbáljanak ki)
a szerviznek se ment a dolog!Azt mondták a rokonnak, TALÁN a usb-nek kevés a feszültsége.
Mondjuk amikor ott voltam, elülső két usb portra dugtam pendrivet, külső áramforrásos HDD-t, de nekik van egy ősi 2 portos külső vinyójuk, ami rendesen ment 2 usbre kötve... sőt, van egy usb-s tunerjuk is, ami régebben szintén ment.2008-as a gép. a feszültséget nem néztem everesttel/bios alól, talán a táp gyenge..?
de nem azért, egy usb modem csak nem visz annyi feszt, mint az előbb felsorolt eszközök...
hogy lehet, csak egy modem nem megy.
amúgy a modem "mountoláskor" elindul, róla indul a emulált CD, drivereket is az eszközről telepíti a Winxp, szóval, csak netezésig nem jut el a hadművelet.most már érdekel, mi lehet a rejtély, hogy ennyit vacakoltam velük.
szerintem egy csellista kábelnettel jobban jártak volna, de ebbe nem szólhatok bele,ki mivel hogy gazdálkodik. -
pigsty
aktív tag
nem.
albérletben vannak, és nemrég költöztek be, gondolom a gyakori költözés miatt vettek mobilnetet, most meg hűség nyilatkozat miatt ezt a plug and play csodát le se tudja mondani. előtte más gépén is kipróbálták. de sajátként vette, nem használtként.valószínű,majd felhívom ott az ügyfélszolgot,hátha.
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, rossz helyre írok, mnidenesetre,
rokonomnak van egy Tré-mobilos mobil internetje.
Friss telepítésű Win Xp SP3 magyar os-es deskstop gépbe bedugtuk az usb modemet, és a T-mobilos keretprogram usb eszközről rendesen feltelepült, el is indul, azt írja ki: az eszköz nem érzékelhető.
A modem: ZTE Proprietary USB Modem
sim kártyát ellenőriztem, tiszta, helyén van.
A T-mobilos ZTE programnál beállítások menünél van valami olyan, hogy profilok, ahol országonként kilistázza, hogy T-mobil SK, au, hu stb,
nos ott mindig a null -ra áll,
nem értem, rossz tán az usb eszköz? Állítólag mások gépénél simán ment a telepítés, netkapcsolat is.A rokont lebeszéljem erről a mobil internetről? Úgy tűnik, amellett hogy - talán percalapú, nem a legolcsóbb - nehézkes?
Próbáljam meg Win7-et rakni a gépére? Bár nem hiszem ettől függne, a használatiban az van, Xp sp2 alól is menni kellene,
a gép 2008-as szerelésü Foxcorn alaplappal.
pendrivet, external HDD-t, mindent felismer....
vagy vigyek neki valami frissebb ZTE meghajtót, keretprogramot?Állítólag én vagyok a 3. ember, aki nála járt, az ügyfélszolgálatot meg fél felhívni, mert nem értené, amit mondanak neki...
Köszi előre is!
-
club1
veterán
A "telefonos netet" meglévő sim kártyádra aktíválják mint szolgáltatást. (Azaz lesz egy sim kártyád, amivel telefonálsz és internetezel.) A "számítógépes netet" pedig külön sim kártyán adják, azzal hanghívás a legtöbb szolgáltatónál nem lehetséges, azaz utóbbi előfizetést nem kérheted meglévő sim kártyára... (Azaz lesz egy sim kártyád, amivel csak netezhetsz...)
-
SiTe
csendes tag
Sziasztok!
Szerenték a majdan leendő androidos telefonra mobilnetet. A szolgáltatók mekülönböztetik, hogy telefonról akarsz netezni, vagy egyéb eszközről (de tudtommal ehhez is kell SIM kártya) és ehhez eddig különböző díjszabás tartozott (amit mondjuk normalizáltak most a Telenornál pl).
De elméletben nézve a pár héttel ezelőtti Telenoros helyzetet, mi lett volna a különbség, ha 200 MB-os," telefonra való" netet veszek 2000 pénzért vagy a meglévő telefonom SIM kártyájára kérem a "számítógépre való" 1 (vagy több) GB netet 2500 pénzért?Lehet egyáltalán ilyet, vagy nagyon keverem a szezont a fazonnal?
Köszi.
-
EdgarPE
csendes tag
Nem a fő vezetékes netet cserélném le, hanem gyak. a "nyaralóban" a net előfizetést egy mobilnetre. Fontos, hogy ott is legyen net, de havonta max. 10 napot tartózkodok ott, általában kevesebbet, ezért gondoltam a cserére.
Aki aktív mobilnetező, azokat kérdezném, hogy tapasztalt-e olyat hogy télen/esős időben jelentősen rosszabb volt a vételi erősség?
-
club1
veterán
Egyelőre ne cseréld le mobilnetre a vezetékest, a mobilnet a vezetékes kiegészítésére való. A Pannon ráadásul mostanában még variálja/újraszervezi is az átjátszóit, nem kizárt, hogy jobban jársz, de az sem, hogy rosszabbul. Az összes rádióhullám terjedését befolyásolja az időjárás (leginkább a páratartalom és a csapadék intenzitása/formája). Természetesen hogy mennyire befolyásolja az elsősorban annak függvénye, hogy milyen messze vagy az adótól.
-
club1
veterán
válasz
Black-core #232 üzenetére
Hasonló tapasztalat van, de relaxnetnél nincs túlforgalmazási díj, ergo nem tudnak mit kiszámlázni ilyen címen.
-
EdgarPE
csendes tag
Mobilnet télen (rossz időben)!
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek romlik-e jelentősen a mobilnet (telenor) vételi képessége télen és/vagy rossz időben? A lakásban ahol használnám nagyon rossz a vétel, de ha USB hosszabbítóval kiteszem az ablakba a sticket, akkor van 3G. De földszinti ablak, a körben pedig magas többemeletes tömblakások vannak, szóval árnyékol rendesen. Szerintetek télen lesz 3G? Fontos lenne hogy tudjam, mert erre cserélném le a vezetékes netet.
-
Black-core
aktív tag
válasz
Black-core #231 üzenetére
Esetleg valakinek valami hasonló tapasztalat?
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok.
3Gb os Relax Net M csomagom van 3ik hónapja.14.-re át tették a forduló napomat. Az írták hogy elseje és 14.-e között plusz 3 Gb-t kapok.Amit el is használtam úgy 5ikére.Akkor jött egy sms hogy a netemet belassították 14.-éig (a forduló napig.)De hiába írták .. Nem lassult be.Azóta már elég sok lett az adat forgalmam.Lehet belőle valami baj esetleg hogy kifizettetik? (Relax Net M nél 3 giga felett nincs túlforgalmazási díj csak lassítás.) Köszönöm. -
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy csak én vagyok a hülye hogy nem értem, de valaki elmagyarázná nekem hogy EZ most mire jó?? Mert a T-nél van Relaxnet M csomagom és ezt az sms-t küldték nemrég: "Tisztelt Ügyfelünk! RelaxNet mobilinternet dìjcsomagjànak adatforgalom mérési fordulònapja 2010. nov. 1-töl a hònap 2. napja. Tovàbbi informàciò: www.t-mobile.hu/fordulonap. T-Mobile"
Nem értem hogy most mivel lesz ettől jobb bármi is hogy nem elseje a fordulónap hanem másodikaSzerk.: Vagy ez csak azért van hogy ne terheljék le annyia úgy a hálózatot mint eddig a hónap utolsó napján
-
Dexter68
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm jön 1 hónapra. Milyen lehetőségek vannak nem-előfizetéses usb-s internetre? Néztem a mobilszolgáltatók honlapjait, de nem tudok eligazodni rajtuk. -
RootRulez
félisten
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ha túllépem a korlátot, akkor mennyire lassítják le a netemet? Most olyan 2Mbit/s a sebességem...
ha meghaladom a meghaladhatót, mennyire veszik lassabbra? GPRS sebességű lesz? vagy milyen?
Köszi: RR
-
_Blank_
senior tag
hi,
az mitől lehet hogy inviteltől kapott mobilinternet nem működik egy laptopon (xp van rajta)? magát az usb sticket nem ismeri föl, nem tudja bemountolni, bedugom és nem történik semmi. próbáltam az automatikus lejátszást ki-be kapcsolni de az sem használt
.
mi lehet a gond?másik laptopban és asztali gépen működött.
-
HIJ
őstag
Egyébként ha előfizetek egy számítógépre szánt csomagra, akkor a 3G egységből kiszedve a SIM -et tudom használni a PDA -mba?
-
HIJ
őstag
A helyzet az, hogy eddig vígan eléltünk ADSL-en , de most az üzlet megkívánja az elektronikus munkalap kezelést így kénytelenen vagyunk egy mobil netet is előfizetni. Az a baj a nem telenoros nettel, hogy Omnia2 -n szeretném használni ezt a rendszert (ha egyáltalán el fut majd...) és akkor már jó lenne ha a jelenlegi előfizus SIM -em lenne benne...
-
club1
veterán
Azt jelenti. Ha üzleti használatra kell, ne válassz Telenor csomagot (vagy minimum flexit) mert x (50-150) MB túllépést a cég hónap végéig való kikapcsolással jutalmazza. Akkor inkább T Relaxnet csomagjai vagy Vodafone Easy (ezeknél nincs kikapcsolás, csak 128 kbps-ra korlátozás). Utóbbi csomagok viszont logikusan különelőfizetést igényelnek.
Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy a mobilnetet meglévő vezetékes net előfizetés kiegészítésére vennéd, vagy csak ez lesz. Mert ha csak ez lesz, akkor az 500 MB akár karcsú is lehet. -
HIJ
őstag
Ez a bajom, hogy nemtudom megállapítani. A fő felhasználási irány céges ügyvitel lenne. Munkalapok jönnek, mennek csak sajnos nemtudom hogy mi az adatforgalma a proginak.
"Egyébként az a 200 MB-os csomag azért az árért már vagy hamarosan 500 MB forgalmat tartalmaz..."
Ez azt jelenti, hogy emeli a Telenor az korlátot? -
HIJ
őstag
Üdv !
Szeretnék moblil netet, de sajnos fogalmam sincs hogy jelenleg mit érdemes megkötni. Tudtok most valami jó megoldást élő előfizura? Telenor lenne a legjobb, de ott amit láttam az nemigen tetszett. Havi 2k s 200 mega, de utána korlát vagy akár le is kapcsolhatják... Esetleg más megoldás?
-
SEFAN84
aktív tag
Üdv.Van 1olyan problémám,h.az istenért se tudom Tp-Link routerrel megosztanom a T-Mobileos USB stickes netem.Valami ötlet,vagy nem lehetséges?
-
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Használ valaki esetleg ilyent?
Siemens TC35 GSM Modem
Mobil netet akarom vele kipróbálni mivel az usb stikkel problémás a jelerősség.
Viszont nem tudom ehhez ilyen esetben kell valami szofver? -
club1
veterán
Ha nem akar havidíjat fizetni, az elég drága lesz, mert akkor csak a feltöltős csomagok közül tud csak választani vagy percenként 5 Ft-ért, vagy 100-250 MB 1000 Ft körüli összegért, vagy 10 kB 13 Ft-ért. Ebben a szegmensben nem éri meg gondolkodni, csak akkor, ha havi 1-2 alkalommal akar netezni.
-
hegti
aktív tag
sziasztok
Mobilinternetet szeretne az egyik ismerősöm, havidíj, telefon nélkül. netbookhoz.vagyis nem előfizetésest. Melyik szolgáltatónál melyik csomagot ajánlanátok? -
club1
veterán
Így van. Bár láttam olyan notebookot, amibe a gyártó betette a 3G modemet, de a hozzá való antennát elfelejtette a keretbe illeszteni. Így aztán az ügyfél panaszkodott, hogy nagyon gyenge a térerő... Meg persze volt olyan is, hogy a modem és az antenna nem volt összekötve (hasonló hibajelenséggel).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest