- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2025.02.19.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imis
senior tag
válasz
Viktor0610 #55847 üzenetére
Köszi,
ma is tanultam. -
vargalex
félisten
válasz
Viktor0610 #55847 üzenetére
Persze, mert a mérés időtartama nagyjából fix (közben játszik a szálak számával, stb.). Ezért a sebesség függvényében lesz az elhasznált adat több, vagy kevesebb.
-
-
imis
senior tag
vettem egy Yettel kártyát, gondoltam kipróbálom, mielőtt a vodától átmennék a KÜF-be.
Nem gondoltam, hogy a speedtest megeszi az adatkeretem
egy teszt 4G-n 200Mb.
Ablakból látom a Yettel antennát légvonalban 340 méter.
Vodát is látom légvonalban 80 méter.
Yettel 5G első próbálkozásra volt, de többet már nem kapcsolódott csak 4G-re.
Voda csak 4G ad nekem.Ezek alapján a Yettel nem tűnik rossznak.
Még ebben a hónapban próbálgatom, beszédre is, de azt hiszem sebességre már inkább nem, 2 GB pillanatok alatt elfogyott.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
xrvman #55842 üzenetére
Én a helyedben első körben megtekintgetném mennyi adatot fogyasztottál előzőleg havonta, utána gondolkodnék a milyen csomagot válasszak részen
Jobbat nem nagyon lehet jelenleg ajánlani, legfeljebb hasonlóan megfelelőt, de ugye az sem mindegy merre jársz-kelsz, mert lehet nálad a Y nem is ad megfelelő térerőt és pl. másik mobilszolgáltató a jobb választás. Modernizációban országos szinten jelenleg a Y előnyben van a többiekhez képest. V-t ill netfone ajánlatokat nézd meg, de mondom első körben optimalizáld be a használni kívánt adatmennyiséget
pl. én előfizettem korlátlan KÜF adatra, de 15GB/hó-nál 1,5 év alatt eddig nem használtam többet
-
-
AtHoS
nagyúr
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
A kedvező flotta esetén a kizárólag internet mit takar, telefonálni egyáltalán nem lehet vele? Mert telefonálásra elég ritkán használjuk, és mindenhol jóformán a hívást hozzák ki korlátlanra, nekünk elsősorban internetre lenne szükséges, lehetőleg korlátlan. -
trec12
addikt
válasz
magellan24 #55825 üzenetére
KÜF honlapon indulsz értelem szerűen kitöltessz mindent. Engedélyező nyilatkozat hamar megjön azzal séta a Yettel üzletbe ha gyors ügyintézést akarsz ha nem online is lehet. (Ha az üzletben elakad az ügyintéző hívd a flottás számot segítenek). Yettelel szerződsz közvetlenül bukta, rejtett költség nincs. Számhordozásra kapsz majd egy időablakot. Általában gyors, megbízható A-tól Z-ig az egész folyamat. (Arra még érdemes figyelni, hogy a Yeti lefedettsége is jó legyen ahol a Telekomot használtad...)
-
-
magellan24
csendes tag
Köszi a segítséget
-
kovacss72
aktív tag
válasz
magellan24 #55828 üzenetére
Először a KÜF oldalán kell regisztrálni, a tarifacsomagot kiválasztva a kérelmet kitölteni. 1-2 nap után fent lesz az engedélyező pdf, azzal lehet személyesen bemenni vagy a Yettel internetes felületén kezdeményezni a szerződéskötést. Amennyiben személyesen mégy be, rögtön a kezedbe adják az új SIM kártyát, nem kell otthon várni, amit rajtad kívül senki más nem vehet át.
-
yanna
addikt
válasz
magellan24 #55831 üzenetére
Persze.
-
yanna
addikt
válasz
magellan24 #55829 üzenetére
Ahogy kovacss72 írta.
-
-
kovacss72
aktív tag
válasz
Szia! A személyes adataid, lakcímkártya szerinti címed kell hogy legyen megadva pontosan a meglévő szolgáltatódnál. A Yettelnél pedig figyelj, mert elég ha egy betűt elir az ügyintéző és kezdődik a kálvária. Végülis még így is megvolt 5 nap alatt a számhordozás nálam.
A szolgáltatásban szerintem nincs buktató, azt kapod ami le van írva. App -ban illetve netes felületen az adatforgalom is nyomon követhető. -
yanna
addikt
válasz
Tudomásom szerint semmi hókusz pókusz, az adategyeztetés meg a te érdekedben van, hogy ne fuss lyukra.
-
magellan24
csendes tag
Sziasztok! 2024 január végén lejár a hűségem a telekomnál. Jelenlegi 10 Gb-os m-es csomagom kevés, gondoltam váltok (anyagiak miatt is). A yettel-bumm csomagot ajánlották. Vélemény? Anyagiak + a net nagyon szépnek tűnik, de van valami rejtett költség, bármi csavar? Illetve mit jelent az, hogy "Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!" ? Köszi!
-
vargalex
félisten
válasz
4Grider #55820 üzenetére
Ahogy a Celmapper is Digi tornyokkal...
De ez mindegy is. Amit írtam, az a valóság. Zugló közepén a pincében a Yettel 0 térerővel nincs szolgáltatás, Telekom full térerő.
Ismerősnek Telkiben nincs térereje Yettelnél (ős Pannonos egyébként).
Ettől függetlenül a gyereknek marad a KÜF és a feleségem Telekomos céges flottából való átmozgatásán is gondolkodom. -
vargalex
félisten
válasz
4Grider #55818 üzenetére
Hát, azért ha megnézed az NMHH méréseit Zuglóban, a Yettel-re a környékünkön (pl. Zugló, Nagy Lajos Király útja) a Yettel van egyedül kültéri lefedettséggel, a többiek beltérivel. Letöltési sebességben a Yettel ugyan ott 6-12 Mbps, a Telekom 120 Mbps.
-
4Grider
nagyúr
válasz
vargalex #55817 üzenetére
Vagy nem jól értelmezted. A telekom és a yettel is azonos adóteljesítményt használ. Az, hogy a jel meddig megy el, leginkább tehát a használt frekvenciasávoktól függ és természetesen attól, hogy az adott cella antennája feléd néz-e, vagy egy kicsit másfelé.
Mivel a yettel a két éve elkezdett modernizáció óta mindenütt bekapcsolja a legalacsonyabb frekvenciát (B28), elég nehéz elképzelni a nulla térerőt közelben lévő bázisállomás esetén. Persze bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is, de én két éve a 3 szolgáltató sim-jeivel rohangászok (látom el az autómat wifivel) és azt látom, nagyon elhúzott a yeti... -
vargalex
félisten
válasz
4Grider #55815 üzenetére
Hát, nálunk (Budapest, Zugló) a Cellmapper oldal a Telekom és a Yettel hálózatát ugyan olyannak mutatja, mégis a Telekom esetén full térerő van a pincében, a Yettel esetén pedig nincs hálózat... Yettel esetén több és közelebbi tornyot is mutat, mint Telekomnál. Vagy nem jól értelmezem.
-
4Grider
nagyúr
Cellmapper map oldalon meg tudod nézni hol vannak a yettel bázisállomásai felétek. Mivel a yettel az elmúlt 2 évben rengeteg bázisállomást fejlesztett a konkurenciáitól jobbra, így nem félnék tőlük. Persze ha nincs egy yettel bázisállomás sem 1 km-en belül (ami azért városias környezetben igen ritka), akkor lehet okod félni egy új szolgáltatótól. De ezért van a fenti térkép.
A küf ügyintézése pofon egyszerű: Amint megkapod a flottától az engedélyt, online (lassabb) vagy személyesen felkeresel egy yettel ügyfélszolgálatot és megkötöd az előfizetői szerződést. A számhordozás általában héten belül megtörténik (ha ugyanazok az adataid, mint amik a vodánál szerepelnek). -
imis
senior tag
Tanácsot kérnék,
Nézegetem a KÜF és a Netfone csomagjait (korlátlan+20-50Gb net).
Jelenleg voda flottás vagyok 2 előfizuval (csak éppen megvonták a 20% kedvezményt a flottásoktól), érdekelne a véleményetek, hogy mi szól a KÜF és a Netfone mellett és ellen.
Hűség után melyik változtat a díjon és mennyit?
Melyik körülményesebb ügyintézésben?
Kicsit tartok a yettel hálózatától, nincs tapasztalatom. (Fehérvár és környéke játszik többnyire) -
zsoltyyy
senior tag
Korlátlan internetre melyiket ajánlanátok?
Esetleg a kedvező üzleti flotta?
Új hozzászólás Aktív témák
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest