Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz szzimo53 #41441 üzenetére

    Bár nem pico, de én a gép passzív táplálását egy 180W-os paneltáppal és 240W-os LED tápegységgel oldottam meg. Az alapszabályok ugyanazok pico esetén is.

    1. Igen, bírnia kell (de lehet érzékeny lesz a hőmérsékletre, magyarul 100% passzív konfigban nem biztos, hogy jól fogja magát érezni pl. komolyabb játék alatt). Ezért nekem most már úgy üzemel, hogy 7/24-ben teljesen passzív a gép, de ha játszok a nyári időszakban, akkor két ventit fel tudok kapcsolni.

    2. Nekem a GTX 750Ti-ot simán "kihajtja" alaplapon keresztül. Mivel ezeknél (általában a méret miatt) egyben van a 12V-os ág, így molexről is ugyanazt a terhelést kapja a pico, mint ha az alaplapon keresztül "vennéd le róla" a kakaót (legalábbis az enyém ilyen), szóval ugyanolyan terhelést feltételezve, igen molexról is táplálhatod a dVGA-t, bár ha ugyanolyan terhelésről beszélünk (ami van tápcsati nélküli verzióban is), akkor én biztos azt venném. Ettől függetlenül (és megint itt jön a képbe az izmosabb forrás tápegység előnye) én tuti, hogy egy erősebb videokártyát direktbe hajtanék meg a LED tápegységről (amiben még van vagy 100W-nyi tartalék az én esetemben, miközben a paneltápban már messze nem lenne ennyi)...

    3. Mivel az AC/DC táp is veszteséggel üzemel (bár nem akarod csúcsra járatni a tápegységet sem), ezért én mindenképp nagyobb teljesítményűt vennék. Ennek az is az előnye, hogy egy tápegység, amit passzívan mondjuk az én esetemben 240W leadására terveztek, az mondjuk ~130W-os terhelésnél "jéghideg lesz". Pluszadott a fenti dVGA upgrade lehetősége. ;)

    A gépemet láthatod az adatlapomon, de holnap ugrik majd a majom igazán a vízbe, ugyanis érkezik egy 4790K a rendszerbe... Amúgy jelenleg már nem a fentiként néz ki a konfig, szóval most már "enyhén" OFF-topik vagyok. ;] :P

    Nem az első ilyen megoldásom...
    Katt a képre a további képekért...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák