Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    válasz Pista0001 #40998 üzenetére

    Kíváncsi vagyok hova raknál kevesebbet.

    Funkcionális szempontból valóban nem indokolt mindenhol ekkora területű szellőzőnyílás - ez igaz -, mert akad, ahol a méretezés csak az egységesebb megjelenést hivatott szolgálni. De ahol van szellőző, oda okkal került. Pl.:
    - Az SFX(-L) tápnak elegendő lenne akkora, mint a 010-es képen. Ehelyett jelenleg méretre és pozícióra megegyezik a jobb oldali perforációval (VGA-é) és egyben a szélessége is a nagyobb nyíláshoz (CPU-hűtőé) igazodik.
    - A hátlapon az IO portok mellett a CPU-hűtő hátlapi szellőzője esetén sincs feltétlenül szükség ekkorára, ott is inkább a környezetéhez igazodik a mérete.
    - Az előlapi VGA-szellőző megléte a legrosszabb esetekre való felkészülés szüleménye.
    - A tetőn lévő széllességét mondjuk semmi akadálya néhány mm-rel keskenyebbre venni, ha az javít az arányokon.
    - A ház alján, a VGA alatt lévő nyílásokból is eredetileg csak a ház eleje és közepe felé eső 1db volt indokolt, a magas VGA-k tápcsatlakozójának akadálytalan bedughatósága miatt. De akkor már lett belőle 4db, biztos, ami biztos. Nem kér enni és nincs szem előtt sem.

    (#40999) Vesa: Amelyik megfelel a tervezett konfiguráció teljesítményigényének és amelyiknek nem zavar a hangja (mindhárom(?)ban van ventilátor ;] ).
    Xbox 360 Power Supply Teardown

    (#41001) mpierre: "Az sf450 egy bizonyos terhelésig (50% ?) passzívan megy, ami a táp alja (terven oldala) felől elhelyezett vga hátlapját (nyákját) fűteni fogja... Amíg a vga nem dolgozik, addig nincs gond, ha melót kap, akkor ott igen meleg helyzet lesz néha."
    A 014 - 018-as és 023 - 028-as képeken láthatod, ahogy a korábbi, kiforratlanabb szerkezeti kialakítás átformálódott egy a VGA térrészét elkülönítő változattá. Másrészt a PSU ventilátorának is illik bekapcsolni, ha forrósodik a helyzet.
    Bizakodom, hogy a gyakorlat nem cáfol rá az elméletre. :B

    [ Szerkesztve ]

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák