- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Egyszerű, de nagyszerű...ezeknek az ennyiért is van linkelésnek nem sok értelmét látom, minekután a link a newegg oldalra mutat. Azt kell mondjam, hogy van, de nem nekünk, ugyanis nem szállítanak USA-n kívülre, tehát nincs!
Mindenki orba-szájab linkelget neweggről, hogy ennek meg ennek ennyi az ára, de könyörgöm nem annyi. Számunkra az nem hozzáférhető csatorna. Akinek van ismije kint annak maximum tud működni.De igen, van olcsón H55-ös ECS lap 86$-ért (e-bay), bőven azután vettem észre hogy ezt megrendeltem, de nem bántam meg Egyébként jövő héten rendelek H55-ös ECS lapot, ha be akar valaki szállni szóljon!
Zotac akkor se kéne ha ingyen vágnák utánam Tudom, hogy jó, de unalmas!
Mercutio_: gondolom nem nem okoztam nagy meglepetést.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
zodo
nagyúr
Nem nagyon értem, de biztos csak azért, mert még korán van.
Lian Li féle: "szellőztessük a gépet és csak is Atx méretű tápegységet használjunk" témakör mint pl.: hito által linkelt "pók ház"
Nos a T7 és T60 még ok, de a PC-Q06-ot miért kellett így elk..ni!
Extra pénzért vehetsz hozzá alaplap tartó tálcát, hogy az m-atx-es lapodat is fel tud szerelni a ház tetejére. Ez má, mekkora!
Ennyi erővel akár ház nélkül az íróasztalon is heverhetne a konfigom vagy nem ?
Alátenném a Minix-em dobozát amibe kivezetném a visszajelző ledeket, power gombot, egy előlapi kivezetést és készen is van a dizájn.
Szellőztethető is, ha felhajtom a doboz tetejét.
Feltenni a http://www.mini-itx.com/projects.asp oldalra és fogadni a gratulációkat. Szvsz.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Hát ez nagyon komoly Kínjukba már nem nagyon tudnak mit kitalálni. A következő az lesz, hogy veszel egy Lian-Li "házat" 40eFt-ért ami levegőből van mert annál jobban semmi nem szellőzik Szépen be is lesz csomagolva és majd azzal a szöveggel adják el, hogy ez tényleg karcálló!
-
Mercutio_
félisten
Nagyot nem, de gondoltam a látszat kedvéért kivársz egy kicsit
Arról az H55-ös ECS lapról regélhetnél, esetleg ez a típus?
Megy ebbe valami olcsó, kisfogyasztású proci, vagy 25 alatt esélytelen találni bele procit?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
toldy
őstag
Azt kell hogy mondjam egyetértek veled, bocs ezt direkt linkeltem hogy hogyan reagálsz. Egyébként én is csak azért foglalkozok newegg-el mert egyik haverom félévente ki megy egy hónapra, így megtudom vele beszélni.
És tudod mit én is unom a zotac lapokat, a következő célpont egyébként a giga lapja.
Hogy-hogy megint rendelsz lapot? ( az egész család itx-es lesz? )Illetve, tud erről bárki is bármit?
Az élet nem habostorta.
-
hito
nagyúr
Scythe SFX táp Kötelező lesz! A kaszás nagyon ott van zajszintbe, szerintem ez is olyan "hangos" lesz mintha passzív lenne. Bár én a SilenX iXTrema SFX tápommal is nagyon elégedett voltam, 0 hang, bivaly erős volt és baromi szép. Szerintem megint azt vennék ha nem jó kis MX31 házam lenne normál ATX táppal
Csak azért rendelek megint, mert későn vettem észre a 86$-os H55-ös ECS-t és inkább olyat akarok De persze még le kell kommunikálni az emberrel, hogy postázza már el ide a balkánra, mert eredetileg csak USA postázás van kiírva. Mondjuk már egy jópárszor le tudtam ezt beszélni, remélem most is sikerál.
Az a Giga lap nagyon jónak tűnik, bár nekem a Sapphire is nagyon bejön...
-
hito
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1860 üzenetére
Úgy néz ki, hogy 25k-ra jön ki a cucc, mert az arc nem postáz USA-n kívül. Tehát ebben az esetben sajnos csak úgy tud működni, hogy először kinti ismerősömnek kell megvennie, az eladó elküldi neki a lapot majd ő postázza nekem tovább.
Ezzel az a bibi, hogy a lap 86$, USA-n belül egy 10-es a posta és még minimum 30$ mire ő ideküldi. Tehát 126$, ami kb. 25eFt. Most egy picit én is gondolkodóba estem, mert ha még a vámon is megáll akkor már nem lesz olyan jó vétel. 25k-t még bőven megér, csak idegesítő, hogy 86$ és mire ideér csak a postával duzzad 25eFt-ra és nem tudni, hogy átcsúszik-e a vámon.
-
hito
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1862 üzenetére
Jaja, így van...ez az amit el akarok kerülni. Tisztább ha én rendelem és egyből ide jön. De most erre nem sok esélyt látok, ezért is nézegetem a Sapphire lapot Itthon is kapni és elég korrektnek tűnik.
Egyébként az én ECS lapom, sőt a házon, tápon és a vinyón kívül minden eladó. Apróban meglelni Összeraktam, már nem olyan érdekes...csak a szokásos őrület van rajtam
-
-
hito
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1866 üzenetére
A boltról nincs infóm, elvileg 35k-ért van náluk H55 Zotac is. Remélem nem kamu online behúzós bazár.
A lap nagyon durva szerintem, belekötni nem nagyon tudok.
-
hito
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #1868 üzenetére
Kell rá tenni Általában 8-10 dodó az ára a Zotac wifi-nek...az aztán tényleg nem nagy mutatvány.
Te még csak kóstolgatod az ITX témát, vagy esetleg összedobtál már valamit?
-
user137
őstag
na itt az új kérdés. egyelőre - reálisan nézve - lemondtam a diszkrét VGA-ról, tehát csak a corei5-ben lévő csodát fogom használni, H55-tel. tehát egy Sugo SG06 pénzkidobás lenne, mert annak a húzóténye a hosszú VGA kártya fogadása...
viszont a csendről nem mondanék le. van olyan kisebb ház, ami normális szellőzésű, uram bocsá egy 12-es venti is támogatja valahol? van valakinek az Antec ISK300 szériából itt Corei5 procival? befér ezekbe egy Big Shuriken?
-
user137
őstag
megjött az árammérőm a korábban írt randa házhoz (D510MO, Enermax 82+ táp, 1x SSD) - 26.5W idle
-
-
neduddki
nagyúr
válasz user137 #1882 üzenetére
HI!
kotoszkodni a fene, de aki ekkoram marhasagot leir az keszulhet hogy em hagyom szo nelkul
udv
neduddki
p.s.ugye meg mindgi nincs folgalmad, hogy mirol formedvenykedek?:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Mattanyahu
tag
jelentem ma megvettem a 4830at, nagyon ízléses pakkot csomagolt nekem az xfx
alaplap úgy néz ki csúszik egy kicsit, de a többi cucc a héten meglesz
talán szombaton már össze tudom rakni4830ról készültek unboxing képek, majd ha ráérek föltolom azokat is
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
Mercutio_
félisten
Ja, beletol egy x4 600e-t 20k-ért, pici alapfeszes tuningot rak rá, és elfutkos 45W fogyasztással a 4 mag 2,5-2,8GHz-n
Ezt a szatírt nem értem, azt írja rear panel i/o s/pdif, de akárhogy nézem a képeket nem látok rajta se optikai, se coax csatlakozót
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
user137
őstag
nos urak, két hír: egyrészt a D510MO NAS dobozra megjött a SATA kártya és egy pár vinyó játszani, 8W darabja pörögni, így a gép 26+16 = 42W idle. A végleges setup 4x1.5TB EcoGreen Samu, azok 5W körül pörögnek, 46W idle, sztm az korrekt egy 6TB torrent+seedgépért
a másik: megrendeltem egy SG05-öt a pcgeartől (23 pénz), a Zotac lapért holnap megy a rendelés (29 pénz, 10Ft-ot drágult az euró 1 nap alatt ), proci van, jövő héten összeállhat ahogy elnéztem, ezek a procik a gépek olyan 40W idle-el elvannak a mostani C2D-m 85W idle-je helyett, úgyhogy a konfig évente olyan 5-6 ezer forintot hoz nekem áramból úgy, h gyorsabb a mostani gépnél. win-win.
-
.mf
veterán
Hölgyek-urak, én pedig ma hivatalosan, immár teljes jogú tagként és nem csak kibicként, csatlakozok a mini-ITX klubhoz
Malachitól a lapot (A330ION) és RAMot már tegnap megkaptam, viszont a házért (Point of View Tokyo) csak ma tudtam elmenni (és pont akkor jött a zuhé, juhé ). De beindítani még nem tudtam, amit kikészítettem neki 80mm-es Yate Loon M-es ventit, sajnos nem akar 5V-ról indulni úgyhogy holnap keresek másikat.
Házon-tápon sokat dilemmáztam, de végül az elérhetőség döntött, a Spire SPM210 ugyanis még mindig hetek kérdése, ha egyáltalán jön még; míg ez a PoV másnapra már ott volt a boltban. A tápot (180W magasított, kitüremkedő ventis SFX méret) ugyan még nem tudtam kipróbálni, meg az eredeti gyártót se lesz könnyű megtalálni, mert teljesen át lett matricázva, nincs rajta OEM-re utaló gyártási szám se; viszont pozitív, hogy rá van írva, hogy PFC-s, és súlya is van (in b4 "a súly a megbízhatóság jele" - az orosz a Blöffből) -- volt már kezemben Vargáné táp, ez SFX létére jóval nehezebb annál További pozitívum, hogy van rajta 20+4 és 4-pines perifériások mellett 2 SATA-csatlakozó is; viszont negatívum, hogy két "warranty void if damaged" nyalókával van elzárva a belseje.
A ház azonban eddig pozitív csalódás. Tényleg jó tágas, átlagos olcsóháznál vastagabb acélból, és a legtöbb helyen eldolgozták az éleket is; továbbá meglepően masszív. A festése pedig nem csillogós-tükrös, hanem amolyan félfényes, zongoralakk-fekete-szerű; sajnos az ujjlenyomatok ezen is megmaradnak, de legalább kevésbé látszódnak, mintha fényes-tükrös lenne.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hito
nagyúr
válasz user137 #1886 üzenetére
Na, micsoda mozgolódás Úgy látszik a tavasz nem csak a hormonokra van hatással, hanem cselekvéskedvre is.
SG05-nak ilyet esett az ára? Decemberben még 30-31eFt volt. Így már nemsokára meg is éri...akkor most végülis a H55 Zotac lesz? Milyen proci is megy bele?
.mf: az Asrock képességeiről kérünk szépen egy kis élménybeszámolót majd. Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy mit kezd a lap és a proci egy komolyabb (min. 8600GT) kártyával. Meg tudja egyáltalán moccantani, vagy csak dísznek van rajta az a sín. Ha nincs VGA-d és pesti vagy akkor szívesen adok tesztelni egy-két darabot.
-
hito
nagyúr
Találtam egy érdekes VIDEÓT. A Giga úgy néz ki, hogy rendesen beszáll az ITX piacba. Az ECS lap után jön egy számomra eddig még ismeretlen, viszont annál ígéretesebb Giga AMD lap (0:44). A specből kiindulva lehet, hogy emberi áron is hozzá lehet majd jutni (DDR2 tehát biztos, hogy max. 780-as a lap) és HD3300-as, nem a legújabb cuccok, úgyhogy tutti kellemes lesz az ára. Kb. még ennyit talált róla a gugli...bár lehet, hogy csak én voltam a béna.
-
.mf
veterán
Van egy tippem: az int. Gef9400 pont jó neki, egy-két tesztben úgy láttam, hogy kb. a proci órajelével arányosan emelkedik a teljesítmény játékokban, ami a cpu-limit jellemző tünete.
De ha gondolod, kipróbálhatjuk, akkor teszek rá windowst is.Na most már csak órák kérdése venti mégiscsak jó volt, indul 5V-ról, csak a műhelyben a labortáp volt rossz; most már a felfüggesztése is megvan, a gép össze van állítva; úgyhogy mindjárt kapcsolom ki a nagygépet, húzom le róla a monitort, és kezdem a kicsit indítani.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Egyébként ubuntu + xbmc kerül majd rá. Net, filmek és fájlszerver lesz a feladata, arra szerintem kiválóan megfelel, a licenc árát is megspórolom.
Gép elindult, ment, bios szerint hőmérsékletek (terheletlenül) kiválóak a gyári 40mm-es venti helyett bordák felett lévő 80mm-es, 5V-ról hajtott Yate Loon-nal (33 CPU, 30 chipset).
Táp ventije viszont hangos -- legalábbis hangosabb annál, mint ahogy szerettem volna, egy átlagtáphoz képest annyira nem vészes, pl. húgom gépében FSP PNF sokkal hangosabb, de persze nem ér nyomába a nagygépem Seasonicjának. Amint 2.5" winyót is tettem mellé, már volt viszonyítási alap, régi scorpio idle-jét is azért lehet hallani mellette, seek meg bőven átüt rajta, tehát így nézve okés. Bár jobb lenne, ha halkabb lenne, pontosabban nem is halkabbnak kéne lennie, mert nem csapágyzaj meg hasonlók, hanem szélzaj, tehát feleslegesen magas a fordulatszáma, mivel hideg levegőt fúj ki.
Most készítem össze xp-t usb-re (odd még egyelőre nem került bele), meglátjuk, mi lesz belőle, sorra dob errorokat...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
ehhez képest nem tette pedig háromszor raktam újra a pendrive-ra, és háromszor próbáltam újra, elment vele 3.5-4 órám...
Utána nekiálltam usb-ről ubuntu-t telepíteni, le is futott szépen, aztán mikor újraindítom, kedves nv-chip rossz driver jóvoltából még szívtam vele egy sort, most megy a package-helyreállító, remélem az xserver updatelése megoldja s hamarosan már onnan írhatok.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mattanyahu
tag
bréking! pénteken jön meg az alaplapom a házzal együtt
btw most nézem hogy az ingram microban 5k-val olcsóbb a deszka... szopás[ Szerkesztve ]
The right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
user137
őstag
válasz Mattanyahu #1897 üzenetére
muti!
-
helkis
veterán
ha már ekkora a nyüzsi, ígéretemhez híven megosztom a feltöltés előtti állapotot.. [link]
táppénzen vagyok a kinderekkel így most volt egy kis időm a vasra[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...