Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz andatti #5648 üzenetére

    A másik "gondom", hogy képet nem tudom, hogy fogok vele csinálni, mert a leírásban csak felvétel készítés szerepel, usb-re, aminek beállíthatom a hosszát, de a kép készítés az más.

    Nem is értem, milyen "képkészítésről" van szó, az én dobozom csak videót rögzít.

    A felvétel készítés már az usb-s verzión se nagyon ment, mert 20 perc 2 Gb... pff.

    Ezt sem értem, esetleg ha számítógépbe dugható USB-stickről van szó és véletlenül (a VLC-vel?) elkezdted rögzíteni a teljes multiplex adatfolyamot, az lehet talán 20 perc alatt 2 giga.

    Egyébként egy 4 GB méretű (valójában 3,72 GB) üres pendrive-ra nagyjából 1 óra 20 perc HD-adás fér, SD adásból 4 óra 35 perc. Nekem legalábbis kiírja előre (Info-gomb), a bitsebesség és az üres tárhely alapján kalkulált lehetséges felvételi időt.

    Vagy ha automata akkor miért nem normálisan mutatja őket?

    Ehhez olyan AFD-támogatás szükséges, ami a hazai adásokat (is) megfelelően kezeli, ugyanis lehetnek eltérések országonként az adásrendszerben. Nálunk például az MTV pillarbox rendszerben a 16:9-en belül adja a 4:3-at, plusz van még az SD-adók anamorf rendszere.

    Így előfordul, hogy a gyári alapszoftverrel nem működik rendesen az "Auto" beállítás, hanem csak későbbi frissítésnél javul a helyzet. De az én vevőm távszabályzóján legalább van egy "Aspect" gomb, ami hasznos volt a javítás előtt. Nem kellett mindig a menübe menni, elég volt a gombot nyomogatni.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés