Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz kungzi #14182 üzenetére

    A rögzítés minősége olyan, amilyen az adás. Digitálisan jön 1:1 mentődik. A tunerekhez mellékelt gyári programokban vannak nagy különbségek.

    Windows alatt valószínűleg ez a tuner a legolcsóbban beszerezhető, 22 dolcsi körül lehet rendelni kínából (ebay, aliexpress) [astrometa].
    Linux alá van még egy opció hasonló áron, a Geniatech t230 [link], [link]. Azért csak linux alá, mert a kábeltévés vétel win alatt nem igazán támogatott vele, bár van aki szerint megy, nem úgy tapasztaltam.

    (#14183) Bozek
    én bizonyos mértékig értem. Eladja a kínai árus vastag haszonnal 6 ezer forintért. Ezt mi megvesszük közvetlen tőle, öröm és boldogság.

    Ha valamelyik cég itthon forgalmazni akarja, berendel belőle kereskedelmi mennyiséget. Rögtön vámot kell érte fizetni, ami nem tudom mennyi, de ex.has 5%, aztán erre rájön 27% jó magyar áfa. Plusz ügyintézési díj. A cégnek mindenféle adókat kell fizetnie, társasági és egyebek. Az alkalmazott után is rekord méretű a közteher. Nem lepődnék meg, hogy ha az árkülönbség legnagyobb része így vagy úgy, de az állam zsebében kötne ki. Az forgalmazó cég meg lehet csak nettó száz forintot keres egy darabon. Néha már arra csodálkozom rá, hogy némelyik termék hogy-hogy csak duplája a kínai árnak, hogy tudják legálisan árulni annyiért. Persze ezzel is csak a magyar gazdaságot teszi tönkre a mohó állam. Nem a csóri vásárló, aki kínából rendel, mert nincs másra pénze, hanem a feneketlen verem, az állam a hibás. Szerintem.

    Meg persze a bonyolult és átláthatatlan szabályok mellett külön könyvelőt is kell fizetni, mert nincs ám tisztességesen, tételesen leírva, hogy mi mindent kell lepapírozni a vállalkozáshoz, jobb esetben menet közben kiderül. De még a legegyszerűbb egyéni vállalkozónak is jó ha van könyvelője, mert az már az intézni valók nagyját ismeri és kevés dolog elintézése marad el. Persze, ha egyszer sikerül minden információt összegereblyézni, akkor már nem annyira bonyolult, utólag :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák