Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz jeni #9363 üzenetére

    Ezzel vitatkoznék... Bodor messze előnyben részesíti az OCZ-t minden mással szemben, még akkor is, ha kb 20% az árkülönbség.

    Erre nagyon jó példa, hogy a 120GB-os kategória legkedvezőbb ár/érték arányú termékei most, illetve már jó ideje a Kingston V300 (23 000 körül) és a Samsung 840 (23900-ért). Ezzel szemben a HyperX, a Vertex4 vagy a V3 MaxIOPS 28 - 30 000 körül van.
    Tavaly nyáron amikor ugyanez volt a helyzet, csak fordítva (olcsó volt az OCZ és drágább minden más), akkor minden hozzászólásában benne volt az, ami most a tiédben is, hogy minden mindegy, csak az ár számít, vedd a legolcsóbbat (pedig akkor csak kb 10% volt a különbség)... most miért nem jön ugyanezzel? :)

    Lehet jönni mindenféle mellébeszéléssel az élettartamról a csíkszélesség és/vagy a TLC kapcsán, de ezek valós negatív hatását nem sikerült bizonyítani (sem neki sem másnak) ellenben ezeknek az árakra gyakorolt hatását mindenki látja.

    Természetesen mindegyik gyártó, mindegyik terméke elromolhat, ez alól nincs kivétel. Nehéz bízni egy olyan gyártóban, amelyiknek az egyik termékvonala 30-40%-os meghibásodással rendelkezett és ez is átment a gyártó szakszerű minőségellenőrzésén, míg a másik termékvonal amit ugyanazok terveztek, gyártottak, ellenőriztek majd tökéletes lesz... :) Egyetlen előnye volt az OCZ-nek, hogy baromi olcsó volt hosszú időn keresztül, de ennek (érthető okokból) vége.

Új hozzászólás Aktív témák