Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz csikosdapro #75531 üzenetére

    1 db 250, 2 db 1 TB, 2 db 4 TB = 5 db, összesen 9,25 TB. Hol van a hatodik? Hova tűnt Démon Hill??? :D

    Ha én lennék a helyedben:
    Ha a 4TB hdd-k még jó állapotúak akkor maradhatnak.
    De a többi HDD-t kiváltanám, 1 nagyobb 2TB egységgel, ez SATA-ban kb 50k jelenleg a Crucial MX500.
    Vennék még 1 db 980-as Samu-t a másik M.2 slotba, arra mehet minden játék és egyéb szoftver, ami nem igényli hogy a "C" meghajtón legyen, mert vannak olyanok.
    A 980-asból csak 1 TB a max ami kapható, ez most akciós, 25-26k.
    Így a 2 db M.2, meg a 3 db SATA elfér.

    Ha most nem akarsz a 2 TB Crucial-ra fizetni 50k-t, hanem mondjuk 1-2 hónap múlva, akkor is a NVME példánnyal kezdenék, egyelőre kiváltaná a 250-est, átkerülne rá minden szoftver-játék telepítés, a maradék helyre meg ami még a haldokló 1TB-ról adat felfér.

    Mivel nem írtál költség keretet ez is szóba jöhet:
    1 db 970 evo plus 2 TB, annak is beesett az ára szintén 50k alá, de erre kell vagy az alaplapi heatsink, vagy egy 3k hufos rendesen bordázott borda. Ez akkor kiválthatná a rendszert-250est-haldokló 1TB-set, szoftverek telepítésével, ugyanúgy száműzésre kerülne a másik 1 TB hdd, azokat az adatokat szét dobnám az új 2TB, meg a régi 4-esek között.
    De mellette meg is maradhatna a 250-es rendszernek, csak szerintem jobb manapság ha 1 nagy rendszer meghajtód van, úgy is mindent netről töltünk le telepítőket.

    Amennyire tudom, ha vannak program files mappa elemek, vagyis a windows által kezelt és a vírus írtó által folyamat felügyelt szoftverek HDD-n, előállhat hogy az egész windows teljesítményét visszafogja.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák