Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz BBéci #46559 üzenetére

    Az a havi pár videóvágós alkalom az konkrétan hány darab, és mekkora videókat vágsz (hossz, felbontás)? Mert ha tényleg csak ilyen hobbi szinten 1-2× pár perces videókat, akkor akár még a TLC-s meghajtók is játszanak, nem muszáj az 850 Próhoz ragaszkodni mindenáron. Jó SSD az, csak drága, és úgy pénzkidobás lehet, ha nálad mégse olyan nagy az írásterhelés. Ha mindenképp MLC-set akarsz, akkor az Adata SP920 a legajánlottabb, és elég olcsó is kisebb méretekben.

    Sok új SSD tulajjal megesik, az első SSD-jüknél azt hiszik, hogy majd milyen rengeteget írnak rá, aztán az első néhány hónap statjából látszik, hogy igazából nem hogy az átlag felhasználói 20-30 giga/napot nem írják rá, hanem még annak is töredékét. Érthető, mert a HDD-kben nem szokott lenni írásszámláló, így eleinte nem tudják mennyit írnak.

    Azt meg kicsit ellentmondásnak érzem, hogy új autóban, új családi házban gondolkodsz, meg 800-900 ezres erősítőt emlegetsz, és hogy ennek alapján nem spórolnál SSD-n néhány ezrest, de ehhez képest mégis 30 ezer helyett 20-hoz közelebb akarsz SSD-t venni, meg inkább SSHD-ket nézel, mert az csak 15k. Nyilván a te dolgod/pénzed, neked kell tudni mire van szükséged, csak arra akarok rámutatni, hogy ezt még te magad sem igazán döntötted el.

    A 250 gigás SSD valóban kicsi, de nem adatot tárolni veszik, hanem rendszernek, meg olyan teljesítményigényes alkalmazásokhoz. Minden egyéb adat maradhat HDD-n (film, zene, telepítők, stb.).

Új hozzászólás Aktív témák