Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
    Max. 50 ezret, de ha ennél kicsivel többre jön ki, akkor tágítok a kereten. Nyilván az lenne a legjobb, ha nem lenne 50 sem, csak azért írtam, hogy mégis legyen miből kiindulni.
    2. Mekkora SSD-re van szükség?
    240-256GB minimum, de ha belefér a keretbe valami nagyobb, az sose hátrány.
    3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
    SATA2-es laptopba lenne, viszont azt nem tudom, hogy hová lenne érdemes betenni, az ODD helyére gondoltam, úgyse használom, és akkor maradhatna benne a HDD is az adatoknak.
    4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
    Dell Latitude E5430-as laptop, nem tudom, hogy ehhez milyen alaplapot linkeljek.
    5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
    Elég a 3 év garancia.
    6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
    Átlagos felhasználás, elsősorban OS-ek alá venném. Fő rendszernek Linuxot használok, kiegészítésként játszani Windows 10 Profot, mindkettő 64 bites.

    A legfőbb kritérium a titkosítás lenne, azaz, hogy a boot előtt, firmware szinten kérjen be jelszót, amellyel hardveres AES titkosítást old fel. Nekem ez lenne a legfontosabb. Nem a sebességre megyek, mivel csak SATA2-vel fog üzemelni, ahol az erősebb SSD-k ki sem tudják futni magukat, meg átlagos OS-ses használatra lesz, nem benchmarkokban akarok vele villogni. Persze nem baj, ha azért gyors, főleg a 4K írásban, olvasásban, elérési időben. Nem annyira szempont a megbízhatóság sem, de azért legyen rá 3 év gari, ha kidöglik, akkor veszek másikat. Az még nem ártana, ha támgatja a TRIM-et, vagy valami másik, komolyabb GC-technológiát, hogy ne lassuljon be idővel.

    Sajnos erről a titkosításról nem írnak egyik ajánlóban sem, meg az SSD-k adatlapján sem. Tudom, hogy vannak típusok, amelyek támogatják, vannak, amelyek nem, lutri. Plusz állítólag az is számít, hogy a BIOS is támogassa, ezt meg végképp nem tudom hol tudnám ellenőrizni. Jelenleg szoftveres titkosítást használok, de az körülményes, és a TRIM sem szereti.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák