Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz Tosee #93608 üzenetére

    Szia,
    nálam friss az élmény, most üzemeltem be. De én a wifi 6 tudás miatt vettem (a jövőben lesz ilyen telefonom). Ha ez nem kellett volna, eszembe sem jut a Xiaomi, akkor inkább Asus vonalon indulok el.
    A lefedettség kérdést én úgy gondolom (sok fórum olvasgatás után), hogy az leginkább a router elhelyezésétől függ. A mai ajánlott routerek szerintem kimaxolják az EU-ban engedélyezett sugárzási teljesítményt (a Xiaomik fw cserével jócskán túl is lövik, én nem mertem élni ezzel).
    Nálam ez az alaprajz. Eddig a sarokból ment a wifi Vodafone Connect boxon keresztül. 2,4GHz volt mindenhol használható minőségben, és 5GHz is kb. úgy, hogy ha húznék egy negyed körívet a bal felső sarokból a jobb alsóba, tehát több, mint a ház 50%-ában volt az is (nem is kellett volna nekem új router, csak amiatt vettem, hogy lett egy Xbox, de ott csak 1 LAN csatlakozó a tv-nek, és a switch helyett inkább router-be ruháztam be, így lett wifi 6 és még jobb lefedettség).
    Próbaképpen a CB mellé tettem a Xiaomi-t (igaz, kb. fél méterrel lentebb, egy asztalra). A hálószobában néztem mobillal, ott bizonytalanabbnak tűnt a Xiaomi 5GHz jele, amin meglepődtem, mert van 4 antennája is, miközben a CB-nek egy sem a házán kívülről. a 2,4GHz viszont jóval erősebbnek tűnt a Xiaomiból (mérés alapján is).
    Aztán átraktam a végleges helyére (pirossal jelölt rész). Ez egy körbejárható közfal darab a tv-nek, 1,3m-es magassággal, így rá tudtam tenni a tetejére úgy, hogy egyik irányban sem árnyékolja semmi, és viszonylag központi helyen van. Ennek az lett az eredménye, hogy a ház minden csücskében atom stabil 5GHz wifi van. AZ 500Mbit-es net 250-480Mbittel jön a mérések szerint különböző helyeken.
    Tehát, ha jól el tudod helyezni a routert, akkor egy bruttó 100m2-es kockaházat remekül lefed (kisméretű tégla, belül 15cm-es, kívül 38cm-es falakkal). Én mondanám, hogy részemről így ajánlott (ha nem kell vendég hálózat), de az én felhasználásom teljesen általános, semmi hardcore mód.

    #93606 Fall-N
    Vendég wifi hálózatot tudtál rajta beállítani? Alapból nem jelenik meg ez a lehetőség.
    Neten 1db postot találtam, ott valami kétes kínai nyelvű applikációt kell letölteni, és azzal tán lehet engedélyezni :F Téboly.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák