- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Soma01
veterán
válasz SybenX #67552 üzenetére
Nem is néztem, hogy panelba kell. Az Asus RT-AC1200G+-ra sincs már sok panasz mostanában és az 20k alatt van. Az AC58U jobb elvileg, de az meg már több mint 10.000-rel az általad írt keret felett van.
Telefonoknak, táblagépnek elég a 2,4 GHz által biztosított sebesség, még ha sok az idegen wifi, akkor is. Biztos találsz egy csatornát ahol jó lesz, még ha nem is lesz 100% tiszta az a csatorna. Xbox miatt viszont jó volna az 5 GHz. Döntsön ez, ha nem tudsz kábelezni akkor Asus RT-AC1200G+ vagy AC58U, ha tudsz, akkor meg N18U. -
RottenTomato
csendes tag
Üdv!
Milyen router ajánlanátok az alábbi opciókkal?
-Stabil Wifi (vályogház)
-Médiaszerver, FTP
-Nyomtatószerver
-Normális másolási sebesség a rádugott külső HDD-re
Max 50000 árig -
Multibit
nagyúr
válasz RottenTomato #67555 üzenetére
-Stabil Wifi (vályogház)
Vályogházban nem lesz olcsó wifi-zni! Valószínűleg több AP-re lesz szükséged.-Normális másolási sebesség a rádugott külső HDD-re
Neked mennyi a normális? A Linksys WRT szériás routerei 90 Mbyte/sec sebességgel tudnak írni az USB3/eSATA HDD-re. -
Multibit
nagyúr
válasz RottenTomato #67557 üzenetére
Wifi-nél soha nem lehet előre megmondani, hogy mekkora lesz a sebessége, mennyire lesz stabil, mekkora területet fed le. Csak vásárlás után derül ki, hogy mennyi az annyi.
Sajnos az általában ajánlott típusok nem sebességbajnokok HDD-re írás tekintetében. Sebesség szempontjából javasolt, hogy ne NTFS-re formázd a lemezt, hanem a router saját formátumára (ami általában Ext2/3/4 fájlrendszer)![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz RottenTomato #67557 üzenetére
És mi volt a forrás a másoláskor? Milyen sebességű?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
RottenTomato
csendes tag
válasz MaCS_70 #67559 üzenetére
PC-ről, lanon keresztül, router usb portjára dugott, saját tápos 1 terás wd, ntfsre formázva. 2 megával másolt a két próba asus, mindkettő procija 100%-on ment másolás közben. A tplink 20 megával is másol, de a napi többszöri lefagyás miatt feladtam a vele való küzdelmet.
-
félisten
válasz RottenTomato #67560 üzenetére
Ez a 10x-es sebességkülönbség azonos környezetben elég durván hangzik, én nem tapasztaltam olyasmit, hogy egy hasonló kategóriás TP.Link gyorsabb lenne az Asusnál.
Mega micsoda? Byte vagy bit?
MaCS
-
félisten
válasz RottenTomato #67560 üzenetére
Megnéztem a jegyzeteimet: Asus N18, AC68, AC 87 -- ezek mind 24-30 MBps sebességgel írtak/olvastak nálam az USB-s HDD-re.
MaCS
-
adam3
aktív tag
Sziasztok,
IPTV-re való átállás miatt a jelenlegi routerem le kell cserélnem. Emiatt egy olyan eszközre lenne szükségem, ami egy vezetékes porton kapná a TV-t, internetet (nem kell PPP, a szolgáltatói eszköz csatlakozna), majd az IGMP snooping képessége miatt a TV-t csak egy másik vezetékes portra továbbítaná, az internet pedig menne még legalább két vezetékes és sok WiFi eszköz felé.
Jelenleg egy WDR3600 látja el ezt a feladatot, de ez az eszköz IGMP-t csak a WAN port felől tud szűrni, így dupla NAT van jelenleg az otthoni hálózaton, amit szeretnék megszüntetni (tudom, hogy ehhez elég lenne berakni elé egy IGMP képes switchet, de szeretném az 5GHz-es hálózatot is modernizálni ac-re.)
Köszönettel,
Ádám -
-
törölt tag
válasz MaCS_70 #67562 üzenetére
és mind arm-es volt, nem mips. alma és körte. egyébként nekem is hasonló volt a tapasztalatom asus gyári fw-el eddig. cfw-hez képest vacak sebességek, hdd-n is. a gyári rtn16-hoz képest anno a szintén gyári 1043 v1 is legalább 5x-ös sebességgel muzsikált hdd szintjén.
[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
válasz Soma01 #67564 üzenetére
Egy RT-AC66U-val szemezek már pár hete. A két eszközt szerettem volna mindenképpen megúszni, de akkor veszek mellé még egy switchet is.
(Vagy RP-AC56 vagy AC66 és switch, bár eddig amikor spórolni akartam pár ezer Ft-ot, két éven belül megbántam, így router lesz, nem AP )
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Ismerösöm segítséget kért tőlem, én az alábbit ajánlottam neki:
Van egy jó mobilnetes előfizetése emly korátlan, tehát SIM cártyás router kellene vagy olyan Mobilstikcet támogató router mely stabil és nagy hatótávú
90-100nm-es a lakás 40-50 ezernél többet nem szeretne költeni rá, max 3-4 eszköz van/lesza lakásban, mely csatlakozna rá.
Hangsúlyozom sima netezésre kell.
1.hszben amiket olvastam ekkora hatótávra nem az igaziak, és ~40k..Ehelyett inkább Router + usb stickben gondolkodom, remélem jól.Ajánlottam neki, hogy mindenképp szerezzen be egy usb Stick-et melybe ha a sim kártyát beszerzi, akkor már nem 3-om router közül tud váalsztani, hanem 5-8 orouter közül.
Neki a Telenorba az alábbiakat ajánlották:
1. Huawei E5577s ~ 25k
2. D-link DWM-222 ~ 21 ezerÁrat ebben az esetben saccolni tudok, írtam.
Ehez azánlotatm egy egyszerűen konfigurálható jó routert mely az Asus N18-U ami kb 20kMondtam neki , ha gond lenne, akkor max hatótávot Powerline adatperekkel lehetne megoldani, ami kb 20k lenne viszont minden szobában jó lenne a jel és tudnának netezni.
Jót mondtam neki, vagy ti tudtok jobb megoldást?
Azt nem tudom hogy a routertől a legbmesszebb lévő pont ahol netezni akar hol lenne, de azt tudom a N18U-s router hatótávban elég jó.Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
törölt tag
válasz woodworm #67567 üzenetére
az biztos, főleg ha értelmes a gyári fw. de ahogy nézegettem eddig, a gyári fw-ek terén az asus max arm-re ír talán elfogadható minőséget.
de mondjuk alapból a mipses MT7621AT al szerelt rútereket (880 MHz, 2 cores) sem sok gyártó tudta eddig értelmes szinten hozni, holott gyakorlatilag egy fullos nas a route mellé padavan/lede esetében.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz stigma #67569 üzenetére
Alapdolgokra jó lesz. Netezni, email-ezni elég lesz.
Az Asus jó lefedettséget tud, de látom, hogy ezt olvastad te is. Az a D-Link usb modem nem a leggyorsabb, de arra jó lesz amire ott igény lesz. (jelenleg) A stabilitást meg majd meglátjátok, mert én személy szerint nem bízok ez ilyen USB-s cuccokban. Szerintem hónapokon keresztül nem fogják bírni hiba nélkül. De ezt majd meglátjátok. Plusz a sebesség sem lesz 150 Mbps, az is biztos, mert így routeren keresztül, jó ha a harmada meglesz. De ha az elég, akkor minden OK.Én amúgy a B525-öt venném. Ha nem elég a lefedettség, akkor pedig + AP-k vagy esetleg jelismétlő kb. 13.000 forintért...
[ Szerkesztve ]
-
Losicica
csendes tag
Sziasztok,
a régi routerem elhalálozása miatt újat keresek, és ma arra jutottam, hogy egy Tp-link AC1900 -as meg is felelne, van USB portja is, talán a wifi-je is erősnek tűnik (nekem ez a legfontosabb, nagy a kert nagyon, bár faluban lakok, így a környéken nem is nagyon van más wifi vagy maximum néha egy szomszéd amivel ütközhetne).
Abból, hogy van USB-je és írta a file funkciókat rögtön biztos voltam benne, hogy végre akkor torrentezhetek is róla, nem kell mennie a gépnek annyit. Azonban most jobban utánanézve már elbizonytalanodtam.
Tudnátok erre vonatkozóan biztosat mondani, hogy ez az AC1900-as tud-e torrentet gyárilag, vagy 'megokosítható'-e vele?
Amennyiben mindkettőre nem a válasz, akkor mit ajánlotok helyette? A várhatóan minél jobb wifi jelerősség lenne a legfontosabb tényező, ha lehet ne csak N-es legyen. 20 ezer körülig az USB/torrenthez sem ragaszkodom, de ilyen 35 ezer körüli kategóriában jó lenne, ha tudnáKöszi
-
bacsomarton
tag
Sziasztok!
Telekom IPTV előfizetéshez szeretnénk családi házba egy második WiFi routert (AP módban). Amire mindenképpen szükségünk van:
- Az IPTV miatt ismerje az IGMP snooping szolgáltatást
- Az egyik box ezen keresztül csatlakozna a rendszerhez, ezért kell rá legalább két RJ45-ös port
- Ha lehet, akkor legyen 20 000Ft alatt az áraJó lenne:
- Gigabites portok
- AC-s wifiMinden tanácsot előre is köszönök!
-
Soma01
veterán
válasz bacsomarton #67575 üzenetére
Milyen az "első" routered? Milyen a net sebesség? Sok a fogható idegen Wifi hálózat a környéken?
-
Soma01
veterán
válasz Losicica #67576 üzenetére
Igen, B1 vagy újabb. Mostanában B2-t árulnak úgy tudom. Szóval ilyesmi legyen.
Jól jársz vele, semmi baj nem lesz. Ebben az árban nem érdemes mást keresni.
A torrentet kipróbálod majd. De vásárlás előtt olvass bele az itteni témájába, esetleg kérdezz rá amit szeretnél megtudni. -
Losicica
csendes tag
válasz Soma01 #67578 üzenetére
Köszi szépen!
nagy elvárásaim nincsenek, csak 60x25 méteres a telkem, és hiába volt az ablakban, a réginek nyílt terepen is sok volt már 15 méter is. Ha ennél többet átvisz és nem kell félóránként újraindítani, mint a mostanit, már boldog leszek.
Jelenleg egy 12M - es ADSL hasít rajta, itt Monornet faluban ez a max jelenleg, így ha eldöcög éjjel anélkül, hogy mennie kell a PC-nek vagy notinak, spóroltam az áramonMindenképp megkeresem az idevágó témát, és próbálok olyan boltot találni, ahol fel van tüntetve ez a B-s verzió.
-
bacsomarton
tag
válasz Soma01 #67577 üzenetére
Köszönöm a választ!
A Telekom által adott Sagemcom (optika, IPTV). Nincsen nagy zavarás (Dunaharaszti, külső terület), de az eredeti eszköz az utcafronton lévő szobában van a földszinten. A sógornőmék viszont az emeleten laknak és a ház kert felöli oldalán már elég bizonytalan a jelszint. Mivel a hátsó szobában van egy toldott kábel (ami egy box-hoz csatlakozik), ezért ide raknánk az eszközt. Eddig is így működött, de az Invitel ADSL-hez elég volt egy régi N-es TP-LINK is.
-
bacsomarton
tag
Beállítottam pár paramétert, de sajnos IGMP-re nem lehet szűrni.
Esetleg az ASUS RT-AC1200G+alkalmas? A specifikációban fel van tüntetve az IGMP kompatibilitás...
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz bacsomarton #67580 üzenetére
Nekem a boxhoz a flipes szerelő cat5 kábelt vezetett, csak 100 megás kapcsolat megy rajta.
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Most Tp link N750 (4300)
routerem van. Esténként már lassúnak találom.
Egyébként évek óta hiba nélkül hasít.
Gyorsabb net lesz lassan itt is.
1000 vagy 2000 még nem tudni.
Ezért néztem Tp link ac 2300-at.
Bírni fogja? Megéri e hosszú távon?
Ha van vkinek, mik a tapasztalatok?Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Topikgazda
20k alatt nincsen AC-s router, kivéve a Xiaomi Mi Router 3G külföldi rendeléssel de gyári firmware-rel nem IGMP képes.
Az Asus AC1200G+ nem ajánlott eszköz.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Soma01
veterán
Aha, tehát IGMP kompatibilis AP vagy router kell, ami AP módban is tudja az IGMP-t. De gondolom, ennek az új eszköznek csak netet kellene szolgáltatnia, IPTV-t nem.
-
bacsomarton
tag
válasz Soma01 #67589 üzenetére
Igen egy IGMP képes, AP/switch kellene.
>az új eszköznek csak netet kellene szolgáltatnia, IPTV-t nem
Nem fog router módban üzemelni, de az egyik box ezen keresztül (vezetéken) kapná az adást. Ha másként nem megoldható, akkor vennénk hozzá még egy switchet, de jó lenne ha egy eszköz elég lenne a két funkció kiváltására. -
bacsomarton
tag
válasz Gubek-Einste #67586 üzenetére
Akkor abban tudnál segíteni, hogy:
- 20 ezer alatt milyen IGMP képes router ajánlott (esetleg mit nézzek az adatlapokon)?
- Ha itthoni AC-s routert szeretnénk venni, akkor melyik az a típus aminek az ára sincs az egekben (de 20k feletti) és IGMP képes?
- Xiaomi: nem gond a külföldi rendelés. Jól láttam, hogy gyárilag kínai fw-el szállítják, amit átrakhatok angolra? Az IGMP képességhez mindenképpen kell firmware-t frissíteni, vagy gyárilag is tudja?+1: ASUS AC66U merlin firmware-el jó lenne? Ez az itthoni eszközöm és esetleg magamnak vennék egy másikat és ezt odaadnám a sógornőmnek.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Losicica
csendes tag
válasz Multibit #67582 üzenetére
Megnéztem az asus honlapját és én is rájöttem már este, hogy alapverzióban csak B1 van.
9-kor nyit a bolt, hívom is őket, remélem ez a vonalkódos H/W ver a dobozon is megvan, és akkor már rendelek is. Bár mivel már 2017-ben is ahogy látom B2-t gyártottak, csak nem adnak régebbit már
Köszi!
-
Nyugis
senior tag
sziasztok.
szeretném lecserélni a jelenlegi 6000ft- os TP link routeremet valami erősebbre jobbra.
a szempontok amiket fontosnak tartok a kövi routernél:- jól /könnyen / gyorsan tudjon kommunikálni a NEs326-al.
-jobb lefedettség egy 60m3 es lakásban. jelenleg a wc-n már nincs wifi!
- a szomszéddal ketten fizetünk egy aránylag gyors netet a "Fő" router nála van, az én routerem csak hozzáférési pont ( jól mondom?)
- a fentebbiből következik, hogy HA lehet egyszerű / legyen a beállítása. nem kell semmi csili vili csak ne keljen 4 napig a fórumon írogatni mire felprogramozom.
-használtat fogok venni az szinte 100%! Hardver apró-n fogok keresni olyan modelt amit javasoltok.
- nagyából 20ezerig tudok erre költeni.remélem nem hagytam ki semmit.
-
Nyugis
senior tag
nekem az is elég / jó ha TIPUST javasoltok, ami jól együtt működik a Zyxel NAS326-al.és kicsit jobb a range / távolsága..
-
Topikgazda
válasz bacsomarton #67592 üzenetére
- 20 ezer alatt milyen IGMP képes router ajánlott (esetleg mit nézzek az adatlapokon)?
Asus N18U- Ha itthoni AC-s routert szeretnénk venni, akkor melyik az a típus aminek az ára sincs az egekben (de 20k feletti) és IGMP képes?
Asus AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C7- Xiaomi: nem gond a külföldi rendelés. Jól láttam, hogy gyárilag kínai fw-el szállítják, amit átrakhatok angolra? Az IGMP képességhez mindenképpen kell firmware-t frissíteni, vagy gyárilag is tudja?
Csak CFW alatt lesz IGMP képesség.+1: ASUS AC66U merlin firmware-el jó lenne? Ez az itthoni eszközöm és esetleg magamnak vennék egy másikat és ezt odaadnám a sógornőmnek.
IgenEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
bacsomarton
tag
válasz Gubek-Einste #67596 üzenetére
Hálásan köszönöm! :-)
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Philips 50PUS6162 tv-m van.
Jelenleg az usb portján van egy 2,5" hdd, amiről nézek 4k hdr film.
Hálózaton keresztül wifin (Tp-link 841) pedig az fhd tartalmakat (nincs akadás)Egy ASUS RT-N18U router beszerzésén gondolkodom (mindenképp akarok mert a tp-link már elég régi) és kérdésem az lenne, hogy ha a hdd-t a router-re kötném akkor a tv le-e tudná játszani hálózaton kerszetül a 4k hdr filmeket? Az nem baj, ha wifin nem, kábelezést is meg tudom oldani tv - router között.
Illetve ami legbosszantóbb tv szoftverével nem tudom törölni hdd-ről, amit már megnéztem.
A router-re dugva tudok törölni a hdd-ről igaz? (pc-ről persze)Köszi
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest