Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Predator2 #35442 üzenetére

    Drive to Drive gyalul, a biztonsági mentés nem is a legjobb szó rá. Például HDD-csere esetén szokás használni, amikor a cél a másolat további használata. Lassúsága miatt sem célszerű biztonsági mentésként alkalmazni.

    Más esetben a Backup menüpont megfelelő, ami fájlba ment. Konkrétan 2 db fájl keletkezik, egy kisebb és maga a lemezkép. Többi adatot nem takarítja le:

    Drive_C.xml
    Drive_C.dat

    Javasolt beállítások, ha egy feltételezett D: meghajtó gyökerébe történik a mentés:

    Mivel nálad külön van egy 100 MB méretű bootpartíció, azt is célszerű lementeni, bár elvileg anélkül is meg lehetne csinálni.

    Azt is megteheted, hogy a nagyobb biztonság érdekében készítesz egy mentést a Windows saját lemezképkészítő programjával is. Win7 topikban ha visszaolvasol, épp nemrég volt róla szó: [link]

    Ez eleve úgy csinálja a mentést, hogy ilyenkor két lemezkép lesz. A mentendő Windowson belül indítható ez is, nem gond, hogy fut közben.

    Visszaállítás viszont csak úgy lehetséges, hogy egy másik, működő Windowsban kell indítani a DriveImage XML-t, vagy a Windows backup a telepítő segítségével használható: [link]

    Bootjavítás egyszerű, a telepítő pendrive vagy DVD-ről kell indítani a gépet, ahogy itt mutatják:

    http://www.sevenforums.com/tutorials/668-system-recovery-options.html

    Jó esetben ez a kis ablak hozza helyre az indítást:

    Itt látszik, hogy "megtalálta" a rendszert, a betűjel lényegtelen, mert a telepítő azt másképp is kioszthatja, nem ez lesz a végleges.

    Ha visszaállítod a 100 MB-os bootpartíciót is, akkor az legyen aktívként megjelölve, ha nem akkor a Windows partíció. Lehet, ezt is elvégzi a program, de az biztos, hogy az indításhoz szükséges fájlokat létrehozza akkor is, ha hiányzik, az aktív partíción. Ezért is célszerű ilyen módon irányt mutatni neki.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák