Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz #46824192 #17510 üzenetére

    "Ugyanakkor feltételezni mertem ,hogy a win10 is egy brother drivert telepít és nem egy random akármilyet."
    Nem brother drivert fog a microsoft feltelepíteni, hanem valami általános microsoft drivert.

    "Továbbra is utálom a sallang utilityket,.."
    Megértem, ha valaki nem kedveli azokat az alkalmazásokat, amik telepítéskor felmehetnek. De azok alkalmazások, nem pedig illesztőprogramok, azaz driverek. A hardver-illesztőprogramok hidat képeznek a periféria (nyomtató) és a rendszermag között, lásd Wikipédia szócikk. Tehát egészen a rendszermagig lenyúlnak, ezért fontos, hogy megfelelő legyen, ne csak valami microsoft által összecsapott felületes program.

    Hogy egy szemléletes, de elnagyolt példával éljek, vegyünk egy multifunkciós gépet, amin van egy scanner nevű gomb. Annak megnyomására beszkenneli a dokumentumot, és az megjelenik a számítógép adott mappájában. (Ehhez kommunikálnia kellett a két eszköznek egymással, engedélyezni kellett egy adattovábbítást és fájlműveletet. Ezt az illesztőprogram csinálta.)
    Az egyéb segédprogramok ahhoz kellenek mondjuk, hogy a szkennelés végén a karcolások és egyéb foltok eltűnjenek a képről, színjavítást és egyéb extra korrekciókat hajtson végre a képen a szkenner szoftvere.

    ----

    Brother nyomtatók bizonyos windows rendszereken kifejezetten igényelték a fix IP-t (számítógép és nyomtató is fix IP-re került). Egy céges hálózaton belül ennek az egy változásnak a bevezetése az eddigi problémát (bizonytalan működést) egy csapásra megváltoztatta, stabillá tette. A hiba okát nem kutattuk ki, lehet hálózati konfigurálási probléma volt, vagy valami bug. Nem számít, abban az esetben a fix IP jelentette a megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák