- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Inteles Sparkle videokártyák jönnek, ezúttal munkához
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davs
tag
a10-es notik mikorra varhatoak? i3 sandy + amd 6630M-et utni fogja kb egymagaban?
-
Borote
addikt
Akkor felteszek Neked is egy találós kérdést. Szerinted melyik processzor ez, amit néztél, vagy egy i3 2330M 2,2GHz-en?
Hol szeretnéd venni a gépet?
150k és 13"?A GPU gyorsításnak mindenképp nézz utána. Videokonvertálásnál biztosan lehet GPU-t használni. Arra viszont számíts, hogy ekkora méretben ilyen ár mellett valaminek a rovására fog menni a hardver - és ez alatt a minőséget és a hűtést értem
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
Bitpalace #693 üzenetére
Nem tudom, hogy visszaveszi-e. De lehet. A hűtés valszeg neked is segítene.
De nekem is házi pad van, és nem értek sajnos a padokhoz, pedig szeretnék venni énis 1 normálisat, most keret is van rá. Mert a házi minden, csak nem hordozható (túl nagy), az enyém végülis nem. És suli alatt meg pesten vagyok, ezért lenne fontos, hogy tudjam cipelni azt is.Szerk: Ha visszakeresed, akkor csináltam képeket az én padomról.
-
Steve-0
őstag
Lenovo IdeaPad U260 M5928GE - i7-680UM 4GB 320GB - lenne egy ilyen gep - 140e
Intel Core i7-680UM Prozessor (bis 2,53 GHz), Dual-Core
31,8 cm (12") HD 16:9 LED Display (matt), Webcam
4 GB RAM, 320 GB Festplatte
Intel HD Grafik, HDMI, WLAN-n, BT
1,3 kg, Akkulaufzeit bis 4 h, Windows 7 Home Premium 64 BitRaknek bele meg ramot tehat olyan 150e jonne ki, kesobb SSD-t.
Felhasznalas:
Photoshop
IllustratorKesobb:
videovagas - programok mennyire tamogatjak a videogyorsitast, hogy megerje egy combosabb VGA-val felepitett gep?esetleg mas alternativa hordozhato eromu kell szoval olyan 13,3" nagyobbat nem akarok.
udv.
-
Borote
addikt
válasz
ktommy91 #687 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy az i3 maximális hőmérséklete PGA foglalatban 85°C. Ha ezt megközelíti, akkor elkezd throttlingolni.
i5-tel nem volt ilyen probléma, ott 100°C ez az érték, 78-80 fokon simán elment stabilan, 2,7GHz-cel.(#689) MomoSinX: órajel csökkentést jelent. Magától a throttlingtól semmi baja nem lesz, védelmi funkció.
Notebookban sajnos gyakori a 80 fok, (a processzornak mondjuk kevésbé árt, cserébe a környező elemeknek), ami problémásabb, ha már a 90-t is eléri. -
Kornel
veterán
Azért általában a 2,1 GHz megfogja alapfeszen... ekkor veri az i5-öt is 4 szálon. Viszont így jobban melegszik, mint alapon. Viszont 1 V alá feszelve is megy 1,9 GHz-et, így nem is melegebb, mint alapon, szerintem így érdemes használni.
(#687) ktommy91 : ez csak valami default bios beállítás lehet, másra nem tudok gondolni. azért 80 fokon nem lesz semmi baja ezeknek a prociknak, a k50ab-ben anno 105 fokon se lőtte le a ql65-öt a védelem.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
ktommy91 #684 üzenetére
tehát gyárilag vissza van "fojtva" a proci és ezzel a programmal ki tudom használni?
és akkor csak a game módot használjam, ha játszok akkor csak turn on ugye?Egy laptophűtőt tudnál ajánlani, ami megbízható, szépen lehűtené, mert nekem asztali pcként üzemel és kéne állandó hűtés neki
-
Borote
addikt
válasz
ktommy91 #676 üzenetére
Nekem i5-ös változat volt, és semmi ilyen problémával nem szembesültem.
Viszont erre van egy olyan elképzelésem, hogy azért, mert az i3-nak 85°C van megadva maximális hőmérsékletnek, tehát hamarabb kapcsol be a throttling (még azon sem lepődnék meg, hogy még az előtt, hogy a hűtő maximális fordulatszámon mehetne).Az akkukímélő szoftver bután van megoldva, de nem restartig tart, hanem tápkábel kihúzásig
(viszont a TP-s battery manager is csinált már furcsaságot
)
(#678) baker_: 4 szálon nagyjából egy szinten vannak (ne feledd i3 - HT), az A6-t mondjuk húzhatod, ez egy előnyös tulajdonság
-
ktommy91
addikt
Nekem azért ennél több gondom akad vele. A fényes kijelző és káva engem is zavar, a dv6 masszívabb volt és erősebbek voltak a zsanérok, a hűtés bár halkabb de gyengébb is és throttlestop nélkül használhatatlan, valahogy a billentyűzettel sem vagyok kibékülve, az egyetlen játékban amivel játszok sokkal erősebb a HD6770, minek van akku-kímélő mód ha egy restartig tart, a lenovo oldalán lévő driverrel zajos a fülhallgató kimenet.
-
bigwolf277
csendes tag
köszönöm az eddigi segítséget! eddig az l850-es fogott meg a legjobban
-
Borote
addikt
Az az i3 és az A6-os nem sokban tér el egymástól teljesítményben... Nem csak a magok számán múlnak a dolgok........
(#672) ktommy91: én nagyon szerettem használni, egyedül a kijelzővel (fényes), és a körülötte lévő (szintén fényes) kávával nem voltam kibékülve.
Nekem i5-tel is szépen működött, még tavaly augusztusi melegben is, amikor meg lehetett dögleni.
Billentyűzete is kényelmesebb volt a DV6-nál, de még szerintem a ProBooknál is. -
Bitpalace
senior tag
-
Lefty
addikt
pontos infóval nem tudok szolgálni, egy ismerősömnek segítek, csak kikérném a ti véleményeteket is. nem hiszem, hogy olyan őrülten durva terveket akar készíteni, de nem is olyanokat, amik 5 éves konfigon elmennek.
A HP túl drága, a G770 i3-as, szerintem a 4 mag kellene az efféle szerkesztésekhez, nem? toshiba l850 szintén i3-as. egyelőre ez tűnik jónak.
cc: B-L-A-C-K, umek7
-
Bitpalace
senior tag
most már tényleg kezd idegesíteni ez a hardveres lagg játéknál.... Most oké hogy meleg van, de akkor is bírnia kéne a dirt1-et igazán nem nagy gépigény kell és nem mai játék!
Most akkor mi legyen hívjam fel a szervízt?
És ha esetleg elviszik, akkor adnak cseregépet? Mert addig a 2-3 hétig nem lenne vasam :/ -
B-L-A-C-K
titán
válasz
bigwolf277 #665 üzenetére
Nem nagyon értelek...Elsőnek is beírtál hogy 180 ezerért akarsz venni egy használt gépet, utána már a maximális keret összeg 170 ezer, és most meg írod nem is akarsz használtat...
Be vagy b@szva?
-
Borote
addikt
válasz
bigwolf277 #662 üzenetére
Ha használt is jó, akkor Y570, ahogy Black is írta.
De fentebb elhangzott még pár gép. Toshiba L850 (155k-ért), Lenovo Z575, Lenovo G770 - és még marad is pénzed, amit érdemes félretenni majd egy SSD-s bővítésre -
Magnum_
nagyúr
válasz
bigwolf277 #662 üzenetére
tehát játékra kell, nem office-ra.. aha..
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bigwolf277 #658 üzenetére
Nem is kell kapkodni, inkább írd be pontosan milyen játékokkal játszanál, milyen méretben szeretnél pontosan, mennyi a maximális keretösszeg amit rászánsz...
Amúgy ha használtan is megfelel, akkor Lenovo Y570-est választanám, ez normál méretű noti, és játékra van kitalálva! 170 körül már lehet venni egy csomót itt a PH-n is.
A procira meg ne törekedj minél jobb legyen, egy i3-as ugyan úgy kihasználja a vga tudását mint egy i5/i7, azaz ugyan azt a teljesítményt fogod kapni játékok alatt. Illetve i3-as letöltésre és Office-ra is bőven elég.
-
Borote
addikt
válasz
bigwolf277 #658 üzenetére
Tehát akkor office-ra és netre kell, eddig világos.
Játékra milyen szinten? Elsődleges szempont a játék, vagy fontosabb a tartósság és a minőség?
Pontosan mennyi a kereted? -
bigwolf277
csendes tag
Tudom hogy kicsit problémás leszek
egy két embernek de nem szeretném elkapkodni. A tévémet is így vettem meg annak idején hogy forumoztam, és hála az égnek nem csalódtam benne a mai napig
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bigwolf277 #656 üzenetére
Ha játékra kell ezt felejtsd el, egy alap integrált vga van benne, 180 ezerért már újban is komolyabbat kapsz...
-
Magnum_
nagyúr
egyébként kellene az első oldalra egy kis bejegyzés, hogy office-ra nem i7 kell, hanem SSD, bár az SSD "szükségességét2 megkapja mindenki.
most átmeneti gépem van, de hdd nekem se kell persze
Borote: én ma szigorlatoztam, meg is buktam, de hát munka mellett szenvedés ez..
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bigwolf277 #651 üzenetére
Egy típust írhatnál, mert ebből semmit nem tudunk meg, csak annyit hogy arra amire kell neked a proci teljesen felesleges, sőt inkább hátrány mint előny mert jobban melegszik...
Saint_: Nélküli legtöbb esetben el sem indul...
-
Borote
addikt
válasz
Egyrészt kihagytad a legfontosabbat a játék szempontjából, az pedig a GPU.
Miért pont i7-es processzor? (Azt vajon tudod, hogy ez nem 4 magos? Vagy azt, hogy a leggyengébb IB-s i5-tel van egy szinten?)
Ráadásul még a gép is lehet, hogy külföldi... Mi a pontos neve/típusa a gépnek?(#652) Saint_: na ez az, hogy az emberek szinte semmit nem tudnak a processzorokról (én sem sokkal többet
), csak ha meglátják, hogy i7, akkor az már csak jó lehet
(#655) Saint_: lesz majd, lesz majd, nem kő félni
csak jelenleg zombi vagyok, és még van hátra egy szigorlatom...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
office-hoz kell az i7
-
bigwolf277
csendes tag
Core i7 2620M (2700)
8192 MB
750 GB
14ʺ HD Glossy
Windows7 HomePrem 64Bit ENG
DVDRW
ASUS 179.900 ft használt szerintetek ha még meg lessz akkor az jó vétel lenne
játék, "letöltés", net, office alkalmazásokhoz kellene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mikrotik routerek
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iMac A2438 (2021) All-in-One 27% 24" 4.5K Retina M1 16GB 2TB SSD gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest