Új hozzászólás Aktív témák

  • egykori

    őstag

    Sziasztok, BÚÉK Mindenkinek!

    Nem régen vettem egy Dune RealBox médialejátszót, de egyelőre nincs benne SMB szerver, amit egy fórumtárs utánajárása szerint a fejlesztők januárban tervezik megoldani.

    Arra gondoltam, ha mégsem lesz SMB, akkor beruházok egy NAS-ra, mivel többen ezt ajánlják, így a benne lévő adattároló média anyagát laptopról és a Dune-ről is elérhetem.

    Itt a fórum összefoglalójában olvastam többféle NAS-ról és egyéb megoldásról, így a minimalista, routerhez (Asus RT-N15U) való HDD csatlakoztatásáról is. Amíg el nem dől az SMB probléma, addig is ki akartam próbálni, hogy mennyire lesz használható adott esetben a NAS. Jelenleg ott tartok, hogy a laptopról nemcsak hogy látom, de az ott lévő filmek nézhetők is. Viszont a Dune csak látja, de mindig felhasználónevet és jelszót kér, tehát nem működik. Nem tudom, hogy minek a felhasználónevét és jelszavát kéri. Végig olvastam, rákereséssel az idevonatkozó eseteket, tanácsokat és eszerint változtattam meg pl. a W10-be való belépésemet jelszóval (eddig jelszó nélkül indult), de nem fogadja el, így sem működik.

    Szeretném megkérdezni, hogy van-e erre megoldás, és ha netán beruházok NAS-ra, akkor azzal is elakadok, mert a médialejátszó nem rendelkezik SMB szerverrel?

    Köszönet!

Új hozzászólás Aktív témák