Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    Pár szó az Endgame Gear XM1 v1-ről: Az eredeti kábelről, gombokról, görgőről és talpakról ne kérdezzetek, mert ebből mind upgrade-elt (Kailh GM 8.0-k, Kailh encoder, fehér paracord 550 és Corepadek vannak hozzá), viszont maga a formája valóban az egyik legkirályabb claw gripekhez. Legalábbis szerintem, pedig megfordult már itt ez-az. Nagyon stabil, mintha magától tudná, hogy hol van a rántás vége, "automatikusan" beáll irányba. Nehéz szavakba önteni.

    A fő- és oldalgombok feszessége, illetve taktilitása abszolút a helyén van, effektíve zéró pre- és post travel, zéró horizontális holtjáték, szóval csillagos ötös fölé. Ezt szeretném látni minden egéren. Igen pls. Ez még nem hibrid PTFE socketekkel jön, hanem csak a négy szélre lehet rakni cipőcskéket, viszont azok akkorák, hogy a helyükön elfér a Lexip Mo-42 kerámia.


    Igazából két bajom van vele; az egyik, hogy 70 helyett lehetne mondjuk 60 gramm (vagy kevesebb, de nem vagyok telhetetlen). Ez nagyon sokat dobna rajta, mert bár pölö a Ducky csak ~5 grammal könnyebb nála, de már az is eléggé feltűnő. Nyilván az, hogy tropán vannak az ízületeim, rájátszik erre, de akkor is; tessék tovább könnyíteni a dizájnt, kedves Endgame!

    A másik az a burkolat anyaga; át nem csodálom, hogy a v2 batch-ben és az utána következő utódmodellek esetén mást használtak. Nagyon finom, "selymes" tapintású plasztik, jó érzés megérinteni, viszont játszani vele már nem annyira gyönyörűséges. Az ember azt hiszi, hogy ki akar esni a kezéből a cucc. Pedig nem, de a kósza gondolat ott motoszkál, és az nem jó, a gripeket meg nem szeressem. A driver köztudottan és elismerten vicc, a tipikus van, de minek kategória.

    Ducky Feather: Határozottan kellemes, határozottan kellemes. Full gyári Blue Editionöm van az öblös, taktilis, picit nehezebben lenyomható Huano kapcsolókkal. Az összeszerelési minőség rendben van, és a felhasznált anyagok terén ezt szeretné az XM1 v1-en látni az ember. Finoman szemcsézett, kellemes (immáron harmadjára) tapintású műanyagból lévő klikkek és tenyértámasz, az oldalt elhelyezett, emelgetést segítő gumibetét pedig igen-igen patika; ez garantáltan nem fog kiesni a kezedből.

    A true szimmetrikus kialakítást egészen kényelmesnek találom 20 x 10,5 cm-es kézzel és finomkorrekciók idején fingertipbe átcsúszó pincer claw grippel, és a jobb oldalon megülő gombpáros sincs útban a fogásommal. Ez a maus is baromi stabil és nyugodt érzetet ad, de az XM1-étől eltérő módon; annál az ember úgy érzi, hogy a forma abszolút intuitívan, "magától" stabilizálja magát, itt meg azt érzem, hogy én vagyok stabil. Ez talán amiatt lehet, hogy a hosszához képest egy pindurkát alacsony a maus, és alacsonyabban van a tömegközéppontja. Azért messze nem olyan korong feelű, mint a CM MM720, de annál is effélét tapasztal az ember.

    A fő gomboknál van egy kis pre- és post travel, valamint oldalirányú holtjáték, de nem zavaró mértékben. Az oldalgombok esetén nem tapasztaltam ilyesmit, madjnem az XM1 szintjén vannak, csak annál jóval kevésbé öblös hangjuk van, magasabb tónusban szólnak és picit kevésbé taktilisek – de még így is nagyon jók.

    A parakábel nem rossz, majdnem MM710 szint, de azért egy picit merevebb annál. A ~8°-ban megdöntött kábelharang okos dolog, mert így nem lesz kábel draged, ha bungeet használsz, s ez hozzáad a wireless feelinghez. Az MS 1.1/3.0-val azonos formájú és méretű tappancsok szerintem egy erős közepest érdemelnek, mert kissé vékonykák; a Logitech gyári megoldásainal jóval különbek, de nem érik el például a G-Wolves Hati-S Classic újabb batch-eire vagy mondjuk az Xtrfy MZ1 aljára pakolt példányok majdhogynem 3rd party minőségét. Előny, hogy a papucsok hibrid foglalatokban vannak, így igény esetén bármilyen talpat gond nélkül fel lehet rakni, nem kell figyelni arra, hogy elfér-e valahogy.

    A Plug and Play igen jó dolog, az egyetlen probléma az RGB beállítást érinti, mert az igen körülményes, és a tény, hogy nem sikerült angol nyelvű user manualt találnom, nem könnyíti meg a létezést. Kár, mert amúgy igényesen implementálták a fényeket, és az a többzónás, tenyértámaszon keresztül átalvilágló kacsafej eléggé szerelmetes. Talán némi cpi deviaton is van, ezzel majd még szórakázok.

    Majd ezekről is lesznek hosszabbacska írások blogon, ha egyszer utólérem magam. One can only hope.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Zaied: Te hallod? Anno kitől szerváltad az MS 1.1a SS / MS 3.0 SS párost? Csak azért kérdem, mert az 1.1a SS-ben kb. a bestest klikkek EVER vannak. Milyen kapcsoló ez? Miért nincs ilyen minden másban? :DDD Japán Omronra emlékeztető feelje van, de jó lenne biztosra tudni, viszont nem akarom róla leölni a Corepadeket, mert nagyon gusztán egyben van minden. Rájuk nézel, és megindul a nyálelválasztásod. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák