Új hozzászólás Aktív témák

  • freelanced

    addikt

    válasz Synthwave #84856 üzenetére

    Nagyon köszönöm a kimerítő választ!

    Pár dolog ami felmerült.

    A Razer Viper / Viper Ultimate-el mi a tapasztalat az ajánlottakhoz hasonlítva?

    Alapból te inkább a vezetéknélküli technológiát javaslod ilyen célra?

    Ami még felmerült, így örömmel venném ha esetleg energiád, időd engedi akkor szólnál róla pár szót (vagy akár más is):

    Logitech Vertical - Árban ez sem olcsó, és vannak kétségeim mert noha az ember keze nem csavarodik többé ami ideális, mégis nem tudom hogy ilyen furcsa szögben a mozgás nem-e nehézkes annyira, hogy plusz problémákat idézzen elő máshol, a gombok nyomása is kicsit furcsa lehet.

    Logitech Ergo - Ez érdekes, elég jó szöge van, hasonló a Verticalhoz de azért nem túl vállalhatatlan, a csukló se nagyon mozog ami megint csak hasznos lehet, ellenben a hüvelykujj ami kevésbé fürge és ügyes általában mint a többi az végzi a sok munkát, ami kérdés mennyire tesz jót neki, és lesz-e mondjuk egy csuklófájdalomból hüvelykujj probléma, mert ha igen megint értelmetlen. Ha jól rémlik a De Quervain szindrómát végül az okostelefonokkal és a thumb trackballal is összekötötték. Mi a véleményed?

    Logitech Master MX/2/3 - Nagyon jó végtelen görgetés, bár a sima görgő elvileg problémás lehet, kényelmes forma ránézésre, de baromi nehéz 100g felett, ami ahogy te is írtad megint csak problémás lehet a csuklónak szóval nem tudom.

    Valamilyen Trackball, de nem Thumb hanem Finger, ezekben kevésbé vagyok itthon. Itt ismét előnyös, nem mozog a csukló annyit, de a kéznél nincs akkora fordulat mint pl az Ergo esetén, szintén viszonylag csavarodottan áll az egész, kérdéses persze, hogy ez mennyire gond. Viszont az ujjakkal vélhetően jól kezelhető, persze azt nem tudom, hogy a click, görgetés stb mennyire problémás.

    Mi a véleményed, véleményetek ezekről? Ha valakinek van velük tapasztalata ne tartsa magában.

    Egyébként Synthwave, lehet, hogy ideálisabbnak látom (még ha anyagilag nem is annyira jó) tartani egy egeret játékra és egyet minden másra, munka, böngészés stb, tehát így akár trackball is lehet akár thumb, akár finger, és ha játszok akkor meg váltok a fent ajánlottak egyikére. Olyan szempontból is jó lehet ez, hogy akkor legalább vegyesen telik a nap, nem csak egy fajta pózban áll a kezem, nem csak egy fajta terhelés éri, ami laikusként segíthet, de aztán lehet, hogy rosszul látom.

    Mindenesetre tényleg érdekel ki mit gondol erről, hiszen alapból annyira nem vesszük komolyan viszont ennyi gép előtt gubbasztással persze emberfüggő, de nem lesz jó vége a dolognak. Azzal teljesen egyetértek, hogy egy egér csere önmagában nem elég, kell még mellé sok más tényezőre is figyelni, de azért nem is elhanyagolható feltétlenül.

    Köszönöm! :R

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Új hozzászólás Aktív témák