- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Falovas #51650 üzenetére
Szerencsére nem kell ilyenekbe bonyolódni és át sem kell menni a másik topikba, mert a profik már választottak. 2 éve van a9, 2 éve van Sony Pro Services és látszik, hogy valószínűleg nem az a9-cel fogja betörni a Sony a sportfotó piacot Nagyon úgy néz ki, hogy az a9 Mark II lesz az. Ha annyival jobb képeket csinálnának az a9-cel már sokan váltottak volna, hiszen sokkal több lóvét kasználnának. Én már azt nem értettem, hogy hogy keletkezett vita a hozzászólásomból a mindenki által ismert tényekkel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz jaanoo89 #51648 üzenetére
"Pl. focimeccsen sokszor "jó előre" lehet tudni, hogy egy játékos fejelni fog, mégis sokszor kihallom a TV-ből, hogy mindenki tökig nyomja a gombot, pedig nekik csuda jó felszerelésük van."
Igazad van, de váratlan pillanatoknál nem tudod előre nyomni a gombot A fejelést meg a gólt szinte az összes fotós elkapja és ezért kevésbé értékes, mint egy váratlan pillanat.
(#51654) Matska: Ha valami versenyelőnyt ad a többiekhez képest, azt szerintem meglépi valaki egy adott tömegből. Egy kis versenyelőnyért a legtöbb cég ugrana és 2 év alatt gondolom lejárt a Canon, Nikon szerződése valakinek vagy gondolom van felmondási lehetőség. Nem tudom, de hogy mindenki egyfele induljon egy céges közegben az furcsa, de mindenesetre lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
A pontról pontra megcáfolt/ megkérdőjelezett állításokból hogyan lettek mindenki által elismert tények?
A soprtfotós azzal dolgozik, amit a munkaadója a kezébe ad. Ha Canont kap akkor azzal, ha Zorkij távmérőst akkor azzal. Nem hiszem, hogy úri kedvük szerint csemegézhetnek, ha a cég pl Nikonnal van felszerelve, akkor a fejük tetejére is állatnak, hogy A9-et akarnak, akkor sem kapnak.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
StLui
veterán
Még egy kérdés, megéri megvenni az utazó zoom-os kit-et, vagy inkább ezt, és később egy utazót (vagy mást ami az igény lesz) Amikor zoom-os gépem volt használtam sokat, de most telefon után, az utóbbival készült képből kivágok egy részletet akkor is sokkal jobb lesz, mint amikor a telefonnal készült képből vágtam ki.
Ha azt mondjátok nem túl jó az az utazó, akkor gondolom egyelőre jobban járok az olcsóbb kit-tel ?[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
konyi79
addikt
Nem azt mondom, az összes alaptalan amiről beszélsz, de az ilyen kameraszétverős ötletekkel teljesen feleslegesen terheled a többieket. Majd egyszer csinálunk egy versenyt: Elhozod a DSLR-ed, én meg az A7-et. Csizmi kiválaszt nekünk két jól megrakott vasúti kocsit, ami két ütközöje közé berakjuk a két vázat, és szólunk a masinisztának, hogy lökje meg. Melyikőnk lesz a boldogabb? Szerintem én, mert erre a MILC-re lehet a Sony-nál kötni kárfedezeti biztosítást.
Szóval a durability egy dolog, amire ilyen yt hülyék videója egyáltalán nem bizonyító erejű, de a termékek mögötti szolgáltatás már sokkal inkább. Az igazi felhasználó számára csak egyben értékelhető.A ms-ban mérhető késleltetés is totál értelmezhetetlen tovább ennek a topiknak a szintjén, szóval innentől a téma zárolva és DEL.
-
wms
senior tag
válasz Tin_Shield #51656 üzenetére
+1
-
StLui
veterán
válasz Tin_Shield #51656 üzenetére
Köszönöm, akkor eldőlt!
wms: neked is köszi a megerősítést![ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
válasz Mr.Csizmás #51643 üzenetére
ÓÓÓÓÓÓ, Csizmás Úr, lesz itt user fatal error dögével, paranoid skyzóó vagyok, remeg a kezem mint a kocsonya, de ennél a gépnél legalább lehet zársebességet állítani, ezt leminimalizálom, tán segít. A Samu WB110-emen nem lehet ezt állítani, ott igyekszem erős fényben fotózni, meg sorozatokat, hogy kicsi zársebesség legyen, és kattintgatok mint félőrült, hogy a sok között legyen 1-2 bemozdulásmentes is.
Próbálkoztam kis célzóvízzel is, hátha segít, de a sok erős gyógyszer miatt csak szép foszforeszkáló sárkányokat láttam, de egyet se tudtam lefotózni...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
-
total90
veterán
Lenne egy kérdésem...
Sony A7RIII vs. A7III. Tegyük fel az ár lényegtelen, ki melyiket és miért venné. Fotózásra és videózásra is egyaránt használva lenne.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
p_adam
addikt
válasz total90 #51663 üzenetére
Ennél több részletre van szükség. Milyen témákhoz, milyen mennyiségben, milyen fényviszonyok között, AF-el vagy esetleg manuális optikákkal is, stb.
Ettől független általánosságban kijelenthető, hogy az A7RIII felbontására (ami még Pixel Shift-el kicsit tovább fokozható) a legtöbb embernek nincs szüksége és az A7III pontosan elegendő bár a kijelző és EVF lehetne jobb (legalább ezek miatt az üzemidő még jobb).
Természetesen jobb az A7RIII, csak nem feltétlen annyival, bár a másik oldalról nézve - tudom ez nem számít, mindenesetre - szürkeimportban a felára sem olyan sok, mert nem fogy olyan mértékben.
Bár nincsenek többségben, de egyesek FF videóra az A7RIII-at preferálják, mert bár lágyabb a 4k (meg az ISO is gyengébb mert nem az egész szenzort használja), de a rolling shutter is kevesebb (a szenzor stabilizálás fél értékkel többre van megadva), de az A7III videóra nagyon népszerű.
Összességében nem olyan nagy a különbség a kettő között AF-ben fps-ben stb. és megválaszolható azzal, hogy kell-e az extra felbontás v. nem.Az előző hsz-re reagálva egyébként A9 dinamikája gyengébb és nincsenek videós profilok (de ezt leszámítva a minősége jó), emiatt specializáltabb kamera.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz vihartigris #51664 üzenetére
Az A9-et nem írtam mint opció
(#51665) p_adam
A gép nekem lenne, hanem egy havernak és kb. mindent fotóz a mostani gépével. Ezzel is ugyanez a terv vagy is ha megveszi a vázat, akkor UWT-tól a teléig le lesz fedve minden objektívek terén.
(#51667) konyi79
Igazából épp hasonló okok miatt megy a diskurzus a haverral. Szerintem ha a két gépet összehasonlítom, akkor a mérleg az A7III oldalára billen. Igazából nem értem, hogy az A7RIII miért drágább annyival.
42 Mpx, jobb kukucska és kijelző. Kb. ennyi szerintem.
-
p_adam
addikt
válasz total90 #51668 üzenetére
+még erősebb váz több fémmel (az A7RIII hátulja is magnézium, nem műanyag), de egyébként 'mindenre' tényleg az A7III a jobb, az A7RIII felbontása hasznos, de legtöbbször felesleges (mint az értelmetlen működésű módválasztó tárcsa zárja, ami az A7III-on mellőzött)
hogy írtam korábban, pont azért drágább, mert abból nem képesek annyit eladni, nem termel annyi profitot, hiába nagyobb valamivel az árrés.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz total90 #51668 üzenetére
Azért van pár apró dolog, amiben kicsit herélték a 7m3-at. Pl EVF frissítés. Nem csak felbontásra, fps-ben is többet tud az R-es váz. Meg pár szoftveres apróság van még menüben.
A programtárcsa lockolhatósága hiányzik a sima hetesből, ami annyira nem lényeg, ami fontos lenne, az A9 bal oldalán lévő dual dial meg nincs egyiken se, pedig az lenni igazán jó.
Szóval szerintem első a felbontás. Ha nem kell, inkább a 7m3. Ha érzékeny rá az illető, akkor esetleg az EVF miatt rápróbálni mindketőre. -
total90
veterán
válasz p_adam #51669 üzenetére
+ (#51670) konyi79
,
Igazäból én is úgy vélem, hogy nem túl sok minden szól az R mellett.Kicsit más téma... van tervben idén egy A7RIV vagy A7IV a Sonynak? Erről nem nagyon találok infót sehol. A7SIII ugye elvileg jön, de a kérdés, hogy mikor és a 4k/60 fps-en kívül mi újat hoz majd. Az ára gondolom bőven 3000 euró felett lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz Geller72 #51666 üzenetére
Van alairasom, csak lehet, hogy nem az enyem, mert nem tudom elolvasni...
Van egy Nikon D80-am, meg egy Nikon 1 J5-om. Azon gondolkodom, hogy veszek megegy gepet, mert jo ha van. Ami szoba johetne, az egy hasznalt Canon M50, vagy szinten hasznalt X-T20... (Nagyon esetleg egy hasznalt A6300, bar az meg egy kicsit tullog a kereten...) ja, es van egy Canon EF-S 55-250 IS II-m is. (Meg egy rakat Nikkor, meg egy batyu ertektelen regi vintage obim.) Mire kell... maszkalok, varosban, es lekapok ezt-azt, hazakat, gombakat, bogarakat, szarvast is, esetleg driftelo autot... meg csaladi rendezvenyeken fotozok magamnak. Ja, meg neha a holdat, vagy a jupitert, vagy a merkurt. Ilyenek. Altalaban a jpeg-et hasznalnam, illetve, ha adnak a gephez valamit programot, akkor azt. (Most a Nikonnak a sajat szoftveret hasznalom. Illetve e gimpet. Illetve asztro-ra van mas, en a registaxot hasznalom most, de lahat, hogy azt cserelni fogom masra...) Az nagyon jo lenne, ha lenne franko auto fokusz, (esetleg jobb, mint a N1,) mert lusta vagyok, es az X-T20 nem jobb, az M50 meg nem hoz annyit kepminosegben, mint amit elvarnek, de A6400-ra nem futja. (Azert az A6400-at erdemes volt kiprobalni, abban kiraly az autofokusz.)
Ti mit gondoltok? (Tudom, evek ota megy a lamentalas... es lehet, hogy most sem veszek semmit, ha nem eri meg, vagy elviszik a kinezett hasznalt gepet.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
p_adam
addikt
válasz total90 #51673 üzenetére
Mindig keringenek mindenféle mendemondák(a régóta pedzegetett A7SIII esetében látszik, mennyire nincsenek képben), de igazából csak a Sony tudja, hogyan épül fel a jövőbeli modellpaletta, az A9II meg az új csúcs APS-C gép valószínű, az A7SIII meg vagy a 3. generációval marad egy kinézeten, vagy már effektíve a A9II-féle 4. generáció része lesz és ezek után jöhet az általad említett másik kettő, talán egy, illetve 1,5 év múlva - vagy teljesen máskor...
-
konyi79
addikt
válasz total90 #51673 üzenetére
A 7sm3 biztos, vagy valami annak látszó, az A9m2 vagy R változata év vége vagy jövő eleje.
A 7m4 vagy R4 idén biztos nem, az eddigit elnézve talán az R4 jövő év vége. A 7m3 egy éves, baromi sikeres és jó, az még vagy 2 évig nem kap utódot.
Talán ami hamarabb, valami croppos belépő, esetleg kereső nélküli 4k képes, meg várós a piacon valami A7000 féle is. De ha megismétli a Sony a 6400-zal amit a 6000-rel, akkor az se még idén.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz vihartigris #51677 üzenetére
Lehet... elmegyek boltba, es kiprobalom megegyszer.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Neck
veterán
válasz tvamos #51678 üzenetére
Ha egyszer lesz rá animal eye AF is, akkor meg pláne a te géped.
Vaktában kilövöd vele a szökkenő szarvas szemét
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
StLui
veterán
válasz vihartigris #51672 üzenetére
Köszi! Azért (is) írtam be, hogy a tanácsadók, hozzászólók lássák is néha, hogy nem hiába koptatták a billentyzetet
-
tvamos
nagyúr
Igen, nagyon kafa az A6400. Jo sok videot megneztem rola, de elmentem boltba is megnezni. Csak kicsit draga...
Pl itt: [link](#51683) Neck
"Abba már meg is van. Ki tudja, az a6300 megkapja-e..."
Gondolom nem kapja meg. Akkro az emberek nem cserelnek le az A6400-ra. Majd azt mondjak, hogy a proci nem eleg eros benne. (Vagy nem mondanak semmit.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tibson
tag
Sziasztok!
Az első fényképezőgépem szeretném megvenni. A Canon eos 250d és a canon eos m50 az elsődleges jelöltek. Az eos 250d mellett szól, hogy sokkal jobb az akku ideje, illetve több objektívet és olcsóbban kapni hozzá. Az m50 mellett szól a több AF pont és, hogy könnyebb, viszont nagyon keveslem, hogy csak 235 képet bír az aksija. A Media Marktban most nagyon jó árban kapható az m50, olcsóbb, mint az eos 250d és táska, illetve memóriakártya is jár hozzá. Leginkább tájképeket és portré fotókat készítenék.
Egy eos 200d kaptam kölcsön 3 napra. Tetszett a gép, de nem volt összehasonlítási alapom egy milc-el (nyilván az is szép képet csinál). Viszont 3-4 óra túrázás után már éreztem, hogy nem túl kellemes, ha a nyakamban lóg állandóan. A fórumon olvasottak alapján az m50 szimpatikusabb lenne, ha egy kicsit többet bírna az akkumulátora. Esetleg a Canon eos m500-ról már lehet tudni valami specifikációt vagy a várható árát?
Tudom, hogy nagyon amatőr kérdés, de az EF-M 15-45 IS mm objektív miben különbözik a EF 18-55mm IS STM objektívtől (leszámítva az STM motort)? Sokat számít az a 10mm a gyújtótávolságban? A milc-ekhez kisebb az objektív választék és tényleg sokkal drágább? Kezdő fotósként is számít a sok AF pont vagy leginkább a középső AF pontot szokás használni? A kérdésekből biztosan látszik, hogy még nagy a homály. 200-230ezer ft a keret objektívvel együtt és elsősorban új gépben gondolkozok.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
Keem1
veterán
válasz Tibson #51685 üzenetére
Tévedés. Az M-ekhez sokkal több az OBI választék. Hiszen az összes M, plusz adapterrel az összes EF-S és az összes EF obi garnitúra is használható (bár az EF-nek csak akkor van értelme, ha az adott üveg más bajonettel nem érhető el).
Én nem bántam meg a milcet.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
M50, nem kérdés, ha ok a kevesebb akksi idő és az EVF minősége, fogási kényelem Veszel hozzá használtan 20k-ért már eredeti Canon EF adaptert és az összes obit ráteheted, ami rámegy a 250D-re. M50-en sokkal több a fókusz pont, nem kell szorítkoznod a középsőre. Amit adnak memóriakártyát a 250D-hez meg lassítja a gépet, hiszen a leggagyibb, leglassabb darab. SanDisk Extreme UHS-I minimum. Az EF-M obik is STM-esek egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam a keresőben, hogy lett volna róla szó: 2019.06.05 - 2019.07.16 közt vásárolt Panasonic fényképezőkre, kamerákra 5 év kiterjesztett garancia érvényesíthető: [link]
Mondanom se kell, milyen boldog vagyok, hogy 06.04. van a gépem számláján... -
csacsi77
senior tag
Azért azt is vedd figyelembe, hogy a 250D-ben csak a középső fókuszpont a használható igazán (fotó módban) és az sem olyan érzékeny, mint az élőkép AF-ja vagy az M50 fókuszrendszere.
Én inkább az M50-et venném és pár pótakkuval áthidalnám a kevesebb üzemidőt.Na eddig írtam, de azért kíváncsiságból megnéztem a két gép fókuszrendszerét a canon.hu oldalon hátha rosszul emlékszem.
Élőképben -4-18 FÉ írnak a 250D-re. Ez elég jó, de keresős fotózásban csak -0,5-18 FÉ az AF érzékenysége.Ellenben megnéztem az M50-ét is és ott nincs elírva az érték? 2-18 FÉ-t látok. Az nem -2 FÉ lenne? Mert ha tényleg 2FÉ a kezdő érzékenysége, akkor az elég gáz.
Öreg fater megoldja!!!!
-
-
Tibson
tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! Ez gyorsan eldőlt. Ma és holnap még akciós, meg is veszem
Kapok egy 20000 Ft-os ajándékkártyát is hozzá és látom szokott adapter is lenni náluk, de most készlethiány miatt nincs. Lehet várok 1-2 hetet, hátha lesz, így olcsóbban meg tudnám venni.
Objektívek terén az alábbiakra gondoltam:
EF 50mm 1.8 STM
EF-S 18-55 mm 3.5 IS STM
Később pedig:
EF-S 10-20 mm vagy EF-s 10-18 mmMivel ehhez adnak egy EF-M 15-45mm IS objektívet, így jól gondolom, hogy felesleges lenne venni egy EF-S 18-55 mm objektívet, mert kb. ugyanaz?
Az STM egyébként mennyire fontos? Mert a honlapon csak IS-t ír, de a képeken IS STM objektívvel van a gép. Persze az lehet csak illusztráció.
Memóriakártyát és pótakkumulátor gondoltam ebay-ről szerzek be. Mennyire ajánljátok? Vagy inkább megéri itthon egy eredeti?Az EVF rosszabb lehet, mint a 250d optikai keresője? A 250d keresőjéről sem sok jót írtak, mert kb. 95%-os a lefedettség (függőleges/vízszintes), bár bevallom én ezt nem tudom mit jelent. Átszoknom nem igazán kellene, mert 3 napig használtam egy 200d-t. Előtte csak telefonnal és egy régi kompakt géppel fotóztam.
-
80hun
addikt
válasz Tibson #51695 üzenetére
Eos m50 kit + adapter + 50/1.8 stm 240e és van rá 22e pénzvisszatérítés.
-
Keem1
veterán
válasz Tibson #51695 üzenetére
"Az EVF rosszabb lehet, mint a 250d optikai keresője?"
Alma és körte esete. Az EVF nyilván picit lassabb, hisz egy kijelző, de én nem veszem észre. Az OVF meg ugyan azt mutatja, amit látsz, de mivel nem a képérzékelőn keresztül látod (hanem egy tükrön át), nem biztos, hogy kattintás után is ugyanaz lesz (fókusz). Én féltem kicsit az M50 keresőjétől, és bár túl sok összehasonlítási alapom nem volt, összességében kellemesen csalódtam. Az elején elgondolkodtam, jobb lett volna-e egy tükrös gépet venni. Azt nem állítom, hogy minden téren biztosan nem, de elég sok tekintetben jobban jártam a MILC-et választva.
Én is tudom javasolni a felettem írt kétobis kitet, az az 50/f1.8-as üveg baromi jó, imádom. Az M-es kitobit tükrös kitobira cserélni fölösleges, kitek közül szerintem ez egy baromi jó cucc.
A legtöbb mai Canon obi stepping motoros (STM) vagy ultrasonic motoros (USM). Az előbbi halkabb, pontosabb fókuszt, míg az utóbbi ennél precízebb, gyorsabb állítást tesz lehetővé. Az IS pedig az obiba épített képstabi. Szinte csak a zoom obikban van (ott se mindegyikben).
Pótakkuból érdemes eredetit venni. Az akku épp olyan, ami azért egy eléggé kritikus pontja egy rendszernek. 15k egy pótakku ha nem akciós (én akcióban 12-ért vettem), ami a gép értékhez képest elenyésző beruházás.
Ha érdekel, ilyen az M50 egy EF-S zoom obival a fedélzetén.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
Oké, de azért csak ne mindegy, hogy egy AF érzékenység 2FÉ vagy -4 FÉ, nem? Amikor Canon 6D-t használtam, akkor a középső -3FÉ-es AF pont szinte mindenhol talált élességet, de amint átraktam szélsőre akkor ott már nem talált fókuszt nagyon sok esetben. És nem azért mert csak a középső volt keresztszenzor.
Öreg fater megoldja!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest