- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
Esetleg ott a Canon 1100D +18-55 IS II, de igazából egykutya. Azért nézz rá arra is.
Rallyt még nem fotóztam, Hringen szoktam, oda jól esik egy jó tele...
A Rally az necces.Repül a föld, kő, kavics, por...egy UV szűrőt tuti szereznék előtte, napellenzőt is...magamnak is valami védőszemüveget Ha meg csak a nézők "közül" akarsz fényképelni, akkor pedig egy tele kell...ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
kaligula
tag
Nekem volt Nikon d3100 kitobis kombóm, csak jókat tudok róla mondani. A váz messze többet tudott az én már nem teljesen kezdő igényeimnél. Az objektív már inkább behatárolt. Én a helyedben a használt piacon nézelődnék, és főleg az objektíveket nézném meg először. A flickr is sokat segít ebben.
rovidkv.reblog.hu
-
Santiagain
őstag
Ha komolyan gondolod mind a hármat, akkor az kapásból 3 objektív. Nagylátó, makró és tele. A legolcsóbban úgy úsznád meg, hogy egy 18-105-hőz vennél közgyűrűt és kétszerezőt. Ezeket használva kideríthetnéd, mi is érdekel igazán, és arra vehetnél spéci obit. A keretet elnézve inkább egy D3000+obi jön ki belőle, és akkor még nincs táskád, állványod, távkioldód, vakud, szűrőid, hogy csak a fontosabbakat említsem.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
csakb
őstag
-
Stauffenberg
nagyúr
Attól függ, nagyobb látószögek esetén a szenzoros stabilizáció hatékonyabb, míg tele tartományokban az optikai bizonyul jobbnak. De ugye ez nagyban függ attól, hogy melyik milyen minőségű. Az objektívbe épített is lehet bénácska egy Olympus OM-D esetén használt világklasszis 5-tengelyes stabilizátor mellett.
-
Victoryus94
őstag
Makróhoz egy fordítógyűrűt (pl canon/nikon -ra vannak dögivel), vagy M42-es obit+makró közgyűrűsort olcsón meg lehet oldani szinte akármelyik rendszerrel.
Bizonyos gyártókhoz pedig jelátvivős közgyűrűsor sem drága. (ezzel működne az AF, és a KITobivel is használható)
-Itt most az a kérdés, hogy 2500Ft, vagy 12.000Ft-ból jön ki a dolog.-ha nem kell AF, akkor olcsóbb. (mármint a makró rész a már meglévő cuccok mellé)Tájfotóhoz a gyári kitobi szintén megfelelhet. Éjszakai képekhez már picit kevésbé, de akár arra is használható lehet.
Ha vennél egy 16, vagy 20mm-es f2.6-os objektívet (használtan), akkor a tájkép, és az éjszakai fotó is megoldható lenne + közgyűrűvel a makrózás. De ezzel nem tudnál zoomolni, illetve portréhoz sem ideális.
Ezen dolgok szinte bármelyik rendszerrel megoldhatók, szóval a dolgot összességében kellene nézni.
Pl. a családi használat alatt mit értesz?
Használt géppel nagyobb esélyed lenne ennyiért. Konkrét példát nehéz mondani, mert kb akármelyik rendszerrel megoldható a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Szerintem a korlát egyedül az akkumulátorra nézve komoly, de az nálatok nem hiszem, hogy számít... (nem lesz 3-4 órán keresztül videózás vele egyhuzamban).
A családi használatnál pedig a téma érdekelne:
Azt értem, hogy érdekel a makró, meg a tájkép. De ehhez elég 1 nagylátószögű obi + közgyűrűsor.
Ez kitobival olcsón megoldható, ha az éjszakai kép alatt csillagfotózást értesz, akkor már bonyolódik a dolog.
Ha csak annyi, hogy éjjel leteszed 1 állványra, és a város fényeit örökítenéd meg, ahhoz szintén elég a kitobi.Ha a tájkép alatt az állatok fotózását érted (vagyis nem a nagy látószög, hanem távolabbi részlet érdekel), ahhoz már tele objektív kéne. Vagy ha családi képeket akarsz fotózni, ahhoz megint nem jó a nagylátószögű, hanem tele, vagy portréobi kell.
Szóval ezeket a fogalmakat picit tisztázni kellene. (mit fotóznál éjjel, milyen tájképre gondolsz? akarsz-e családi eseményt fotózni vele, ha igen, mit, stb.)
Nem akarom, hogy rosszul válassz, és elképzelhető hogy 1-1 fogalmat máshogy értelmezünk, ha nem fejted ki pontosabban/bővebben.A másik kérdés, hogy utólag tervezed-e hogy költesz még rá. Mert ha nem akarsz később új objektívet, akkor lehet hogy egy jobb makrós bridge géppel jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
Az a gáz hogy ujonnan gépet 100ezer alatt nem kapsz.
És akkor még jönnek az extra igények :-)
Ha lenne valamennyi fotós alapismereted akkor kompromisszumokkal, af nélkül lehetne olcsón fotózni.
Az éjszakai fotózáshoz meg olyan váz lenne ideális jól birja a magas érzékenységet, vagy ha kevésbé akkor meg egy fényerős obi. Kérdés hogy mozgásban lévő dolgokat fotóznál vagy állványról. Igaz is egy jobb állvány több tizezer Ft...Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Tin_Shield
őstag
Jó kis gép, bátran bele lehet ugrani.
Hibái: a jpg motor nem a legkifinomultabb, a szenzor sem a legújabb, az EVF sem csúcsminőségű, nincs mikrofonbemenet és C-AF sem az igazi. De ezért az árért a gép tudása ezekkel együtt is bőven rendben van.A zajosodás ISO1600-ig nem vészes, egy kis zajszűréssel a 3200 is vállalható szerintem.
A sötét(ebb) képeket több minden is okozhatja, látatlanban nem lehet megmondani. Ez a hiba - ha egyátalán hiba - a folyamatos élőkép miatt itt nem olyan probléma mint a tükrösöknél. A kép készítése előtt már látod mit kapsz, az esetleges alexpo pillanatok alatt korigálható.
-
vakablak93
őstag
szerintem alap esetben iso800-ig oké, ha van valami programod amivel tudsz zajtszűrni akkor 1600-ig oké, a keresője nem a legjobb, ki kell próbálnod előtte mindenképp, nem fogok hazudni néha jojózik a szemem ha belenézek.....
az mft gépek videó AF-je meginnt olyan dolog amiről neked kell tudnod hogy neked ez a szint elég e..-de a felvett videó minősége ezen az árszinten nagyon jó.
viszont az el kell mondani hogy ezektől eltekintve komolyabb betegsége nincs, és ha vidizni akarsz abban biztos lehetsz hogy hosszú felvételek alatt a legnagyobb melegben sem fog cserben hagyni.
a fogást próbáld ki, lehet kell majd a markolat, de nekem például eszméletlenül kézre áll a kezelése.
A kijelző felőli oldalon lévő tárcsára odaprogramozhato az expozíciókorrekció azzal pillanatok alatt korigálhatsz sötét-világos irányba ahogy neked tettszik(a menüben nagyon egyszerűen bekapcsolható)
a pana 20 f1.7 nekem ma már elsődleges üveg rá, a vázstabi kényelmesen helyettesíti az obikban lévőt(rövid gyújtótávolságok esetén; minél hoszabb az üveg ez annál nehezebb ), de ez is véleményes , nekem kézből 1/10 sec-es záridők a kényelmesen kézből kitarthatóakhoz tartoznak, a kitben kaphatóval 1 másodperc is benne van.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
A video még magasabb (ár)kategóriában is megállja a helyét. A Pana jpg motort és a színeket szokás szidni, de ez már inkább csak megszokás (hasonlóan a Sony ilyentérű szekálásához), érezhető a fejlődés ezen a téren is. És persze ott raw, ha nem tetszik a jpg motor produktuma.
Nagyobb és/vagy nehezebb objektív esetén kényelmetlen lehet a távmérős jellegű kialakítás, ezen segíthet az utódhoz gyártott markolat, úgy tudom jó ehhez is. De az is lehet a szorgos kis kínaiak utángyártott markolatot is csinálnak.
És majd nézz be az MFT topikba is, van ott pár GX80 tulaj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...