Új hozzászólás Aktív témák

  • Johnny_vT

    senior tag

    válasz rbalint88 #161348 üzenetére

    Kár, hogy szétcseszték a futóművét, mert nagyon szép állapotúnak néz ki :/ (Remélhetőleg csak rövidre vágták a rugókat, így könnyen helyreállítható, a matrica meg ha valakinek nem tetszik eltávolítja.)

    Költői kérdés, most ettől az Auditól függetlenül: van olyan ember, aki kifejezetten a tuningolt (vagy legtöbb esetben inkább csak "tuningolt") kocsikat keresi a használtautós oldalakon? Csomószor botlottam már boyracer-esített, amúgy normális állapotúnak kinéző példányokba, amikért annyit vagy sokszor többet kérnek el, mint a hasonló állapotú gyáriakért.

    Ad 1: Egyrészt jogos, mert aki otthon vagy műhelyben barkácsolja a kocsiját, az feltehetőleg többet foglalkozik vele, mint Átlag János, így talán jobban karban van tartva. (Meg jobban van hajtva is...?)

    Ad 2: Sajnos ég és föld a különbség a profi tuningmunkák és a házibarkács között, amit ezek a tulajok a legritkább esetben ismernek csak el, ezért a magas ár.

    Két ismerősöm is boyracer, az egyikük 6. generációs 1.4-es ős-Civic-kel "csapatja". Nála a karbantartás csak elméleti fogalom, azaz mindig mondja, meg elkölt végtelen pénzt új ablakmosófolyadék vezetékre és felnire, miközben egy éve lóg a tetőkárpit, két éve repedt a szélvédő sarka, fél éve kiszakad a 4 kilincsből három a helyéről és két hónapig nullára kopott fékekkel, utánfutózva tiporja a kocsit. A másikuk 4. gen Swift-tel tolja. A motorhoz ő sem nyúl, de matrica az van, LED-es nappali fény belefúrva a lökhárítóba, ültetés porig és olyan kipufogó, ami miatt áldottam az eget, hogy külön kocsival utaztam Horvátországba pár éve.

    - És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Új hozzászólás Aktív témák