Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Ezekiell #95638 üzenetére

    Több B450-ben elmegy tesztek alapján a mostani legnagyobb Ryzen is, csak melegszik a VRM jobban, az összes modellnél (max az a nem mindegy, ki honnan indul) :) . De ellátja a procikat alapon + ha hűtve is van a VRM rész egy arra alkalmas házban, szerintem lehet élni vele. Itt például [link] egy 12 magost hajtanak meg egy tök gyenge VRM-es ASUS-ban és semmi kül, teszi a dolgát. Mondjuk hogy nem 20 évig bírná a Prime95-öt, az is biztos, de egynek nem rossz, hogy ne pisiljük össze magunkat azonnal és instant minden komolyabb Ryzen-től.

    Meg hát kérdés, hogy vajon 3-as szériás 4xxx-re gyúrsz majdan később, 5-ösre, 7-esre vagy 9-esre. Gondolom ott is meglesznek a magszámok, teljesítmény mutatók, stb. Na meg ott a PCIe 4.0 az újabb chipsetben.

    De én pont a minap lamentáltam ezen, hogy ha most váltanék egy X570-re, jövő ugyanilyenkor lehet azon csámcsognánk, hogy dejóóóó hogy megvettem az X570-t anno, hogy viszonylag jövőtálló legyen a gépem, cserélhetem le megint, mert majd akkor elkezd érkezni a DDR5 :) [link] Ha nincs korona, már lehet itt van, szóval ahogy beindul ismét a világ, jó eséllyel ez lesz a következő nagy dobás, amire majd "illik" átállni és szépen kezd beszivárogni mainstream-be.

    Szóval ha nincsenek extrém igényeid VGA-t illetően (PCIe 4.0-ra gondolok főleg), se CPU tuningban, én maradnék jóféle B450-en, a különbözetet meg lehet más okosságra költeni és majd ugrasz egy durvábbat később úgy, hogy kevesebb pénzed avult a ma megvett lapodban.

    Ez csak 1 vélemény.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák