Új hozzászólás Aktív témák

  • Omega81

    senior tag

    Üdv!

    Én még 2006 őszén váltottam, célom egy csúcs-csúcsközeli gép összerakása volt. Ennek egyik, talán legfontosabb alapeleme az Asus P5B Deluxe alaplap volt. Kezdődtek a gondok a kezdetleges BIOS-szal, a gép ki-bekapcsolt minden indításnál. Ezt kiküszöbölte egy BIOS frissítés. Aztán jött a PCI-E bug, nem tudtam, miért szaggat minden 3D-s alkalmazás. Utána következett a fekete halál, a lap bekapcsolt, nem halt meg, csak fekete képet adott, a ventilátorok felpörögtek, ám nem boot-olt a lap. Rendbe lehetett hozni passzírozással, egész addig, amíg a táp nem bírta a ki-be kapcsolást, és feladta, ez miatt tönkrement minden. A mókát bánta a lap 50k, 2GB tuningmemória 54k értékben, 8800GTX 178k értékben, a táp 32k értékben.
    Lett helyette egy ugyanilyen lap, most megint ezt csinálta, mielőtt szétpasszíroztam volna az új tápot, beküldtem gariba.

    A lap egy 3 év használatra készített csúcsgépben volt, minden egyedi és speciális kialakított, többek között szélcsatornásra tervezett léghűtős. E6600 2400@3500MHz 1,35V tuning, memória A-DATA Vitesta Extreme 1066+. Kell a tuning továbbra is.

    Tehát kell a leendő lap, ami:
    -fogadja a 45nm-es procikat (1333)
    -stabil, nincsenek olyan alapvető, soha nem kijavított nyűgjei, mint a P5B-D- nek voltak (vannak)
    -van rajta legalább annyi ventidugalj, amennyi a P5B-Dn volt; amire kell: kettő házventi elől, kettő hátul, egy a videokártya tuninghűtőbordájára, egy az aktív északi chipsethűtőre, plusz ugye a procira
    -tuning a fent elért mértékben, de legalább 3200MHz 400-as FSB-vel, szorzóállítással, adott memória támogatása

    Az Abit IP35-Pro lapot néztem ki.

    Véleményeket, tapasztalatokat, tanácsokat várok, amelyeket öszönök tisztelettel. :R

    [ Szerkesztve ]

    értékelt üzletek: 42+ 0-

Új hozzászólás Aktív témák