Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    válasz tranceplanet #33635 üzenetére

    Ahogy írtam korábban is, a custom fan speed-el teljesen le lehet lassítani a CPU ventijét, nálam CM TX3 EVO alapjáraton 800rpm-en megy, nem hangos, terhelésre pedig fokozatosan felpörög egészen 2500rpm-ig (ez azért érdekes, mert hivatalosan a TX3 EVO EU verziónak 2200rpm, a "sima" verziónak pedig 2800rpm a maximuma hivatalosan, az enyém pedig pont a kettő között van), így már van egy kis szélzaja, de egyáltalán nem vészes. Fontos, hogy ezt a custom értéket csak a BIOS-ban lehet megadni, a Windows alatti AXTU alkalmazással Level1-re levéve nálam is 1300-1400 rpm-el pörög a venti.

    Sőt, régebbi 6-os szériás lapok tulajdonosai sem kell feltétlen elkeseredjenek és lapot cserélniük emiatt, mert az Asrock folyamatosan adja ki az új UEFI verziókat, amikben az Ivy Bridge procik támogatása mellett általában beleteszik a custom fan speed opciót is. Új BIOS-ok listája itt található, a changelogban ezt kell keresni: Add "Custom Fan Speed" function. Ha nem találod a lapodat a listában, akkor keress rá specifikusan az oldalon, hátha kiadták már hozzá az új BIOS-t, csak lekerült a legfrissebb BIOS-ok listájáról, esetleg ha több verziót is ugrott a BIOS számozása a tiedhez képest, és nem találod a régebbiek changelogját az Asrock oldalán, akkor érdemes ráguglizni, hátha egy korábbiba már bekerült a custom fan speed is.

    Mans20: a PCI slotot holnap este fogom megnézni, mert itthon volt vidéken a PCI-os TV tuner kártyám amivel letesztelhetem (ill. van még egy matuzsálemi PCI-os Soundblaster hangkártyám is amivel meg tudom nézni). Írtam már az Asrock supportnak, hogy miért nincs ehhez a PCI vezérlőhöz driver, eddig nem válaszoltak, de nem elképzelhetetlen hogy nem is kell hozzá, és anélkül is működni fog benne a kártya.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák