-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Ti melyik alaplapot választanátok az alábbi Intel LGA1155-ös foglalatú alaplapok közül:
Szerintem a Maximus IV Gene GEN 3 lenne a legjobb választás, de kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
Üdv.: Márk
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
bluyoo
nagyúr
A három közül én is a Asus Maximus V GENE-t venném.De a
P8Z77-V is mérlegelhető alternatíva.
Asus Z77-es lapok.
Az Asus Fan Xpert 2 is a Z77-es lapok mellett szól (a többi egyértelmű előnyén kívül) még ha csak egy program is.Kár hogy nem tudom kipróbálni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
hegegabi80
addikt
Akkor azt mondjátok hogy ez az asrock lap is jó? Mondjuk ezen 8 pin a a 12V csati, de aszem van ilyen a tápomon.
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
válasz hegegabi80 #34104 üzenetére
Ezeket a legolcsóbb asrockokat kihagynám,inkább asus.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok az alábbi konfighoz:
Corsair CX430
AMD Phenom II X4 965 Black Edition + Coolermaster TX3
Gigabyte HD685OC-1GD
ramokat még nem tudom milyet veszek bele
2 db merevlemezHa ez számít, a proci a TX3 miatt lehet majd tuningolva lenne kicsit, ha szükség lesz rá.
Megbízható, strapabíró, jó minőség kéne. Keretet nem mondok, remélem 15-20 között már elég jót lehet kapni.Kéne még valami infó hozzá ?
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
WZP
aktív tag
válasz tranceplanet #34098 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Ennek a lapnak a nagytestvérén a GA-Z77X-D3H-n már "javítva" vannak ezek a hiányosságok?
Szerk: a tápomon szerintem csak egy 4 pines CPU csati van, lehet átalakítóval pótolni[ Szerkesztve ]
Inter Arma Enim Silent Leges
-
-
bluyoo
nagyúr
SupremeFX III,DisplayPort,ROG Connect On/ Off gomb a hátlapon,DDR3 2800(O.C.),natív USB 3.0,eSATA,mini-SATA.Nem sorolom tovább csúcskategóriás lapok mindkettővel jól járnál.A Z77-es újabb Chipsets egyértelmű hogy pozitív irányban fejlődik,ez a lapcsaládra is igaz.Azért sem kellett annyit vacillálni a kérdésen hogy melyiket a 3 közül.
Viszont drága azt meg kell hagyni.De gondolom ha ilyen lapokon gondolkozol nem probléma.
Ilyen árkategóriában ott van az SABERTOOTH Z77 is vagy "olcsóbban" a már említett P8Z77-V kb.50K amin Wi-Fi is van és talán a Gene IV-V közé raknám.Bazinga!
-
tranceplanet
addikt
Amiket írtam apró negatívumokat nem vészesek. A nyolcpines aljzat egyik felébe dugod a tápcsatit, úgy is működni fog. Szerintem nem ér annyival többet, főleg, ha nem lesz crossfire.
---------------------------------------------------
(#34106) Lmhha ennyi nincs rá, akkor ez még elfogadható:
ASUS M5A78L-M/USB3" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Mans20
addikt
válasz hegegabi80 #34111 üzenetére
Nem tudom a sima melyik akar lenni,de elvileg már csak a javítottakat árulják,lehet még van 1-2 régebbi a boltokba,lényeg hogy a javítottat vedd.
-
bluyoo
nagyúr
válasz hegegabi80 #34113 üzenetére
És innen még egy kicsi és megvan a P8B75-M LE
Régen mindig a PCX-től rendeltem de egyszerűen sz.r a honlapjuk az infók a hardverekről egy nagy katyvasz és sokszor nem is helytálló.Bazinga!
-
hegegabi80
addikt
válasz bluyoo #34114 üzenetére
Igen ezt én is észrevettem. Most is csak azért rendelek innen, mert régi cuccaimat is beszámíttatom, ami már senkinek sem kell.
Na lassan a tervezett 12k alaplapból 20K lesz. De lehet igazad van és inkább lesz A P8B75-M LE és akkor jó pár évig tökéletes lesz. Max most nem veszek sata-s optikai meghajtót, elvileg lehet USB-ről is wint telepíteni. JA erre a lapra a régi satas samsung winyómat rá tudom tenni? A gigabyte GeForce 210 TC vidikari megy majd benn? Tudom nem nagy szám nekem elég.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz hegegabi80 #34115 üzenetére
Hát ha az embernek elvárásai vannak meg kell fizetni.
Spanomnak pakolok össze egy gépet ragaszkodik a nemrég vett IDE-s HDD-hez és vga nélkül akar Tv-n filmet nézni máris 30k a lap a 10-en helyett.
Mondjuk 1-2 hónap és repül bele az SSD és a VGA de most kell.
Hopp szerkesztettél
Ha nem írnék néha DVD-t nem is lenne a gépembe ODD.
És igen működnek a régi SATA-s HDD-k is.
A GF210 pedig működni fog sőt ha minden igaz a LucidLogix Virtu MVP-el az int.VGA-t és a VGA-d is tudod használni egyszerre magyarul jobb videóteljesítményed lesz mint ha simán a VGA-t használnád.
Olvasd el a reklámszövegét.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz hegegabi80 #34117 üzenetére
Ezért ajánlottam múltkor hogy ha minden igaz még a VGA-d sem kell cserélned.
Mondjuk csodát nem fog tenni az biztos.
Az az igazság hogy nem próbáltam a Virtut de ezen felül is jobban jársz a B75-el natív SATA3,USB3 stb.
Azért majd írd meg hogy a Virtu teljesíti vagy nem az elvárásaid.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz hegegabi80 #34117 üzenetére
Lejárt a szerk. idő ...
Itt egy viszonylag friss cikk róla [link] .Bazinga!
-
Tempileul
tag
Mi a véleményetek az alábbi lapról:GA-P67A-D3-B3 http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p67a-d3-b3rev_10/
Megbízható, stabil, megéri megvenni ?
The easy day was yesterday!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tempileul #34121 üzenetére
Milyen CPU-hoz akarod?Menyi a kereted?
De ha P67-es lapot akarsz inkább ASROCK P67 Pro3 B3.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tempileul #34123 üzenetére
Nem sokkal többért ASROCK P67 Pro3 B3 , ASROCK Z68 Pro3 Gen3.
A z68-ason már tudod az int VGA-t használni +Virtu.Mindkettőn már UEFI bios jobb int hang stb.Bazinga!
-
flash-
veterán
Ne vegyetek asrockot
elfüstöl mert gagyi alkatrészek vannak rajta.
nemhiába ilyen olcsó. -
bluyoo
nagyúr
válasz flash- #34125 üzenetére
Mégis áruld el 22K-ból milyen tuninglapot vegyen amin minden legyártott lapon elsőosztályú alkatrészek vannak
Azt hiszem mondjuk ez már nem fér bele ASUS P8P67 EVO REV 3.0 .
(#34126) Tempileul
+1
(#34127) Thrawn
Leégett nála egy Asrock lap ezért írta.De hát nem lehet minden egyes darab hibamentes.Még a "nagyoknál" is becsúszik hibás darab.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Declare
őstag
Hello!
Tök érdekes dolgot olvastam most, notebookokat nézegetek és láttam, hogy a lenovo nak van optimus megoldása, azaz ha nem kell a dedikált vga, az integráltat használja.
Kíváncsiságból utánanéztem és jól értem ez PC nél is működik? Ha jól látom a Z68 chipset lapok (pl ez ASUS P8Z68) is tudja ezt? Ebbe az alaplapba, ha beteszem a mostani 8800GTS kártyámat azzal is működne, vagy csak speckó új vga kkal működik az ha az ember netezik pl akkor csak az integrált vga megy?
Bele lehet tenni ezekbe a lapokba a 22nm es procit vagy csak a 32 eset?
Van fogyasztásban annyi különbség, hogy érdemes mondjuk pár ezressel többet költeni egy i5-3450 es procira és egy 10 essel többet az előbb linkelt alaplapra a 8800gts kártyámmal?
Zajban jobb lesz a helyzet szerintetek ? (ergo ha nem kell a 8800GTS akkor lekapcsol a ventije is?) -
hegegabi80
addikt
Gigabyte GA-H61M-D2-B3
Gigabyte GA-H61M-S2V B3
Gigabyte H61M-DS2-B3
Asus P8H61-M LX R3.0
Asus P8H61-M LE R3.0Na végül ezek közül kéne választanom. Az LE asus lenne a legtutibb, de nem tudom a giga milyen. Egyszerűen nem tudok dönteni.
-
Tempileul
tag
AZ alábbi lapokba ASROCK P67 Pro3 B3 , ASROCK Z68 Pro3 Gen3.
Bele mennek ezek a ramokingston DDR3 8Gb/1600 KIT HyperX (KHX1600C9D3B1K2/8GX)
?????????
The easy day was yesterday!
-
Mans20
addikt
válasz hegegabi80 #34130 üzenetére
Asus P8H61-M LE R3.0 a gigabytokat mostanában szidják,nálam elfüstölt egy széthalt a hang,ezért asusra váltottam.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Tempileul #34131 üzenetére
Benne van a Memory Support List-ben szóval igen.
(#34129) Declare
Igen ahhoz a laphoz tartozik Virtu.Nem tudja teljesen lekapcsolni a dedikáltat [link] legalábbis egyelőre.Ez egy szoftver úgyhogy folyamatosan fejlődik.
Szerintem működik a 8800GTS-el is.
Igen a P8Z68-V LX támogatja az ivy-t sőt a PCI-E 3.0-is persze csak ivy CPU-val (az i3 nem támogatja majd a 3.0-t).
Ha megvan rá a keret érdemes az ivy-be fektetni (MAX.TDP77W) de felesleges tuninglapot venned alá.Talán megfelelőbb lenne az Asus P8B75-V. Persze a Z68-as is jó kis lap.
Teljesen a ventije sem fog lekapcsolni mivel a kártya sem kapcsol le"Amikor nincs szükség a külön grafikus kártyára, annak fogyasztása automatikusan nulla közelére csökken" de nem 0-ra
De elképzelhető hogy később képes lesz rá.
(#34133) hegegabi80
Hányadijára is?Bazinga!
-
Lmh
őstag
válasz tranceplanet #34110 üzenetére
Köszönöm!
Asuson kívül érdemes még más gyártóban gondolkodni? MSI, ASRock, Gigabyte?
Kéne még pár modell, hogy tudjak összehasonlítgatni.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
tranceplanet
addikt
30e-ig bezárólag
ASUS M5A78L-M/USB3
ASUS M5A78L/USB3
ASRock 870 Extreme 3 R2.0 -Crossfire
ASRock 970 Extreme 3
ASUS M5A97
MSI 970A-G46 -Crossfire/SLI
GIGABYTE GA-990XA-UD3 -Crossfire/SLI
ASRock 970 Extreme 4 -Crossfire/SLI
ASROCK 990FX Extreme3 -Crossfire/SLIÉn továbbra is ASUS M5A97 lapra szavazok, ha nem lesz 2 VGA és olcsón akarod megúszni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Lmh
őstag
válasz tranceplanet #34137 üzenetére
Köszönöm, köszönöm!
Nézegetem őket, bár nem nagyon értek hozzá. Ezek a 20ezer fölöttiek azért picit drágák :S Bár írtam, hogy megbízható, strapabíró legyen, ezek szerint az 23ezer fölött kezdődikAzért csak kiváncsiságból, néztem egy olcsó végletet. Itt van pl ez a lap . Ezzel mi a gond? Gagyi?
Én csak annyit látok, hogy 2 ram hely van csak benne, 6usb-ami nem a szokásos 8, de szerintem pont elég és csak 1 pci van. Pl nekem ha csak ezen múlna, tök elég lenne ( biztos hogy nem lesz 2 vga-m és veszek mondjuk 1 4gigás ramot meg késöbb talán még egyet ), de gondolom ennél összetettebb a dolog.[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
bluyoo
nagyúr
válasz hegegabi80 #34138 üzenetére
Hányadijára is? döntötted el hogy Asus. (csak poénkodni próbáltam .... úgy látszik nem sikerült )
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz hegegabi80 #34141 üzenetére
Nem lesz vele gond pakoltam össze Asus P8H61-M LE-vel gépet G630-al szépen dolgozik azóta is.
Bazinga!
-
hegegabi80
addikt
-
Declare
őstag
válasz bluyoo #34135 üzenetére
Köszi!
Akkor nincs benne akkora fantázia még, mint elsőre láttam
Lehet lesz egy kis alaplap+proci tuning, azért nézelődöm, de még nem biztos.
Annyi bajom van, hogy amit ajánlottál P8B75-V nincs hdmi je.... nem létkérdés, ritkán lenne rá szükség de olykor olykor jó lehetne. Néztem, hogy a P8B75-M és P8B75-M LE van, szerintem az M LE is jó lenne nekem. Vagy még a P8H77-M vagy M LE változatokat néztem(vagy akkor már inkább a B75 ), procinak i5-2400S vagy i5-3450 vagy egy költséghatékonyabb i3 2100t... a 8800gts most nem igen lenne fejlesztve, nincs olyan nagy játék igény, lehet az i3 is elég lenne, de ez az új 22nm érdeklődésre ad okot na szóval itt még dilemma van.
Ezek alapján Te/Ti mit mondanál/tok?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Declare #34144 üzenetére
Nem írtam őket gondoltam az ATX méret is számít.Az B75,H77 LE verziókban "csak" 16Gb RAM-ot tudsz pakolni.Ha kell a HDMI talán a ASUS P8H77-M a legjobb ár érték arányban.
Ha kell a DisplayPort P8H77-V bár az ára már 30k felett van.
A B75 szinte megegyezik a H77-el bővíthetőség szempontjából 1-el kevesebb SATA3-at támogat és 1-el többSATA2-őt ill. 2-ővel kevesebb USB2-őt.
Ha tuningot akarsz akkor "K"-s CPU és Z75,Z77-es lap ami megint emeli a kiadásaid.
Ha szorzótáras CPU mellett döntesz + tuninglap minimálisan tudod emelni az órajelét (4+1,bclk) de szerintem nem éri meg a pluszköltséget amibe a lap kerül.
Az I3-om sem egy gyenge CPU még mindig best buy.Bazinga!
-
Declare
őstag
-
tranceplanet
addikt
AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Ne felejtsd el, hogy ez a proci 125W TDP-s!
Amit írtál lap - MSI 760GM-P21 (FX)
Ez maximum 95W TDP-ig támogatja a procikat, eleve nem kóser
Ez egy gagyi lap és tuning sem fog menni benne.
15e alatt felejtősek a lapok tuningra, normálisabbak 20 körül vannak, amiket írtam. Az általam felsorolt lapok 140W TDP-ig támogatják a procikat és a tuningtól sem riadnak vissza, főleg a bordázott verziók. BE procit meg vétek nem húzni szerintem.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Declare #34146 üzenetére
Szívesen!
Te írtad:"Lehet lesz egy kis alaplap+proci tuning"
Mindkettőhöz van Virtu ki tudod majd próbálni még ha nem is látsz benne akkora fantáziát.
P8B77-M nincs csak P8H77-M
(#34143) hegegabi80
Az 1x4Gb bővíthetőség szempontjából a 2x2 Gb meg a dual channel,bár nem hoz akkora sebességnövekedést de mégis gyorsabb mint a single channel.Bazinga!
-
aktív tag
Sziasztok! E7600-as procim van, ehhez keresek USB3-as alaplapot, nem játékhoz, hanem inkább AMATŐR grafikus alkalmazásokhoz (kép- és videószerkesztés).
E kettőt találtam, szerintetek mi van ellenük és mellettük:
Asus P5G41T-M/USB3
ASRock G41MH/USB3A másik, hogy a PCI-os USB3 csatlakozó kártya rosszabb-e, mint a beépített USB3csatlakozó?
És mire figyeljek a mikroATX alaplapoknál?
köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest