Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz topikk #2328 üzenetére

    Én nem tartom valószínűnek azt a forgatókönyvet, hogy leállna a fényképezőgépek gyártása, de a volumen csökkenésével az áremelkedés már egyre inkább elkerülhetetlennek tűnik, főleg ha még sokáig velünk lesz a járvány.

    Azt én a saját munkám kapcsán is érzékelem másik ipari szegmensben, hogy a kínai holdújév miatti leállásokra egyébként mindenki előre felkészül (raktáraz mindenki komolyabb mennyiségeket), viszont itt egy elhúzódó járvány miatt komolyabb hiány is keletkezhet a gyártáshoz szükséges komponensekből.

    Ezt leginkább ahhoz lehetne hasonlítani, mikor pár éve a földrengések/áradások miatt több kulcsfontosságú ázsiai félvezető gyár is víz alá került. Ez aztán a flash meghajtók, RAM, egyéb memóriák árában komoly kiugrást eredményezett, itt is hetek teltek el, míg legalább félgőzzel újraindulhatott a gyártás és hónapok, mire teljesen helyreállt az üzemszerű működés.

    Ez aztán évekig éreztette a hatását, hiszen a világ nem győzte utolérni magát.

    A fényképezőgép ipar szempontjából ez nem túl jó hír, hiszen így is nagyon törékeny már ez a szegmens és szerintem most kezdhetnek nagyon izgulni azok, akik nem sok lábon álló nagyvállalatok (pl: Nikon). De azért a többieket is érzékenyen fogja érinteni.

Új hozzászólás Aktív témák