Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    de azért ezt érzed, hogy nem a digi-t minősíti ez, hanem maximum azt a konkrét szerelőt? A 3. kerületben 2000 környékén bementem a kábel tévésekhez, hogy nem akarnak e netet is szolgáltatni (95 óta a 13. kerületben a satimex 10/10 Mbitet adott, ez az akkori 33kbites modemek korában igen jó volt), szóval ott a kábeltévés közölte, hogy nem, mert úgy higgyem el, hogy ez az internet, ez meg fog szűnni :D

    A digi is és a telekom is már régen nem saját alkalmazottakkal dolgozik, feltételezem a UPC sem, hanem megbízási szerződéses egyéni vállalkozókkal akik nem informatikusok. Kijön, megnézi van e jel az optikán, behúzza a kábelt, aláíratja a munkalapot, ennyi. Mit kellene többet értenie hozzá?

    az ftth-val még ráadásnak könnyű dolga is van, mert beszól a központba, mondják neki hogy ok, látjuk, nincs semmi több amit tudnia kellene.

    A telekomosnak fogalma sem volt pl, hogy kell és mit kell beállítani, a fix ip cím miatt, mert semmi nem volt nála papíron, bedugta az optikát a dobozba, telefonált és utána dhcp-n volt net a doboz lan portjain.. (sőt most is van), de aztán pár telefon után kiderült, hogy mégis van ott is egy pppoe név/jelszó, dhcp klienst ki kell kapcsolni és voilá megy is..

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák