- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz Khelben #3948 üzenetére
olyankor mindig beleakad az ujjam a refi kapcsolóba.
Azt hittem/hittük, ezt már kitárgyaltuk.
1. nincs jogod "büntetni"...ha te "refizel" ilyenkor, te is szabálytalan vagy...
2. csak egyszer villants rá egy érzékenyebb szemű, gyakorlatlanabb, rosszabb reflexű vasárnapi autósra...aztán imádkozz, hogy csak téged törjön össze és vétlen, harmadik felet ne...mert a veszélyeztetés ez esetben rád is rádhúzható...meg a vizes lepedő is...primus inter pares
-
lsc
nagyúr
válasz Rover623 #3951 üzenetére
Hali
Amennyiben villantasz , nem tudom miért számít büntetésnek? Velem is fordult már elő , hogy átnyomtam véletlenül refire, meg is szoktam köszönni a figyelmeztetést. Egyébként a fénykűrt szerintem pontosan emiatt van "kitalálva". Aki meg tudja , hogy érzékenyebb a szeme , az menjen szemüvegboltba , ott annyi "autós" szemüveg van , hogy még árulják is. Mindezzel nem vitát akarok nyitni , főleg nem újra , nekem ez a véleményem.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Rover623
félisten
Háát...akik itt a szembejövők lámpahasználatán szoktak nyavalyogni, azok nem csak villantani szoktak...sokkal inkább a "felb*szom én is a refit, vakuljon meg ő is..." szitut favorizálják...
De igazad van: Khelben esetében csak feltételeztem...ha nem így szok' tenni, megkövetem...primus inter pares
-
lsc
nagyúr
válasz Rover623 #3953 üzenetére
Hali
Nem Khelben-t akartam védeni , mivel nem ismerem a szokásait.Én csak a villantásról beszéltem , arról meg azt feltételezem , hogy segíteni akarnak, ezért illik megköszönni.
Sajnos sokan ezt bírálatnak veszik , pedig azért vagyunk jópáran , akik hozzám hasonlóan vélekednek . Legalábis remélem .Az élet kegyetlen .
-
Khelben
nagyúr
válasz Rover623 #3951 üzenetére
mit tárgyaltunk ki? hogy nincs jogod önkéntesrendőrködni, amikor valaki szabálytalanul megy. pl elhúz melletted a megengedett kétszeresével, akkor nem ránthatod rá a kormányt, mert téged nem érint, meg le kell húzódnod előle, ha megteheted, mert nem a te dolgod betartatni vele a szabályokat.
de amikor nekem tesz keresztbe azzal, hogy szabálytalanul megy/világít, akkor igenis rádudálok/refizek. ha kikanyarodik eléd valaki és hirtelen fékezned kell, te nem dudálsz?"ha te "refizel" ilyenkor, te is szabálytalan vagy.."
nem vagyok egy galamblélek, nem azért tartok be bizonyos szabályokat, mert "az a szabály" vagy mert megbüntethet a rendőr, hanem mert józan ésszel is fel lehet mérni, mi az amit lehet, meg mi az amit nem. lakott területen se azért megyek max 60nal, mert földhözvágna az 5-10ezres büntetés, hanem mert van annyi eszem vagy mi
a 2. pontod meg a legnagyobb tisztelettel is baromság ;)
-
Bubu79
addikt
Nem tudom merre közlekedsz, de én nemigen találkoztam olyan esettel, amikor az előzést dudálással jelezte volna valaki ( noha a kresz engedélyezi a használatát ). Jellemzőbb, hogy még indexelni is elfelejtenek - sokaknak a duda csak arra jó, hogy hajnalban ezzel ébressze a szomszédságot
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy kis faluban a hazafelé billegő biciklis Pista bácsi előzésekor túlzottan helyénvaló dolog lenne dudálni neki, hogy most aztán meg leszel előzve - még bekarikázik a kerekek alá.
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Veg1ta
tag
válasz Khelben #3955 üzenetére
...Kikanyarodik eléd vki...
Igen és általában olyanok akik 50m-el arrébb már kanyarodnak is ki előled! Persze előtte tövig nyomod a fékpedált! Ilynekor legszívesebben ":pofánvágos arcocska beszúrása"
Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...
-
dokar
addikt
én sem találkoztam még olyan esettel, de a hangsúly azon van, hogy a lehetőség adott. bár a kreszben leírtak nem lehetőségek, hanem inkább szigorú szabályok. kár is a klaviatúrát koptatni, mert ebben a társadalomban, ha vki rádudál a másikra, akkor azt aggressziónak tekintik.
[OFF]a duda csak arra jó, hogy hajnalban ezzel ébressze a szomszédságot
erre a motorbőgetés való [/OFF]
extra - SEXRay
-
yerico
senior tag
Anélkül, hogy bárkit is meg akarnék bártani:
1: Kővágószőlősre a hatoson kell menni, tehát nagy a forgalom.
2: 90 a megengedett.
3: Mindenki többel megy ennél alapból.
4: A 60-as tempó tökéletes útzárat képez a hatoson, tehát akadályozza a közlekedést (egyébként ez egy egypontos szabálysértés, a Kresz is tiltja, de most lényegtelen), pláne egy forgalmasabb napon. A Mazda E2200 tudtommal a 3.5 tonna alatti kategóriába esik, tehát 90 ott neki a megengedett maximum.
5: Vallom, aki lassan megy, az kiprovokálja, hogy egy idő után a leglehetetlenebb helyzetben is megelőzzék, mert akadályozza a normális közlekedést, és a gyorsabb autósok türelme egy idő után elfogy. Márpedig akit egy konvoj kezd el előzni, annak fel kell készülnie érdekes előzésekre.
6. Ezek után kíváncsi leszek, a rendőrök mit állapítanak meg felelősség tekintetében. Szerintem osztott felelősség lesz megállapítva, tehát a Mazda is szabálytalannak lesz titulálva.
7. Mindezek ellenére van egy olyan legfelsőbb bírósági állásfoglalás, miszerint ha valakinek nem adják meg az elsőbbségét, vagy elveszik tőle, akkor lényegtelen, hogy szabálytalanul közlekedett-e, ha a baleset abban az esetben is bekövetkezik, ha a szabályokat betartva közlekedik. Ebben az esetben nem lehet figyelembe venni ezt a felelősség megállapításánál.
8. A kisköcsögöket, akit apuci überbrutál autóját jogsi nélkül hajtják, ott helyben agyonverném. Mindenki jobban járna.Amikor a Mecsekben az egyik motoros elütötte a másikat, akkor is mindenki a gyorshajtót ítélte el, az szinte alig zavart valakit, hogy a másik is szabálytalanul közlekedett, és ha betartja a Kreszt, akkor semmi baja se lett volna (lsd. kötelező jobbratartás, a motorosnak semmi helye a belső sávban, csak kizárólag előzésre használhatja, akkor is a sáv jobb oldalát kell haladnia, nem szorosan a felelővonal mellett.)
-
Bubu79
addikt
Ne is mondd... Az egyik kolléga az 1,6-os civicjére mostanság rakatott 60-as kipufit ( a középdob utántól ha jól rémlik ) - már kilométerekről hallani ahogy közelít - élmény lehet arrafelé lakni, ahol közlekedik reggelente...
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
amol
addikt
-
Veg1ta
tag
Mazda E2200..... a régi szép idők!!!
Utálom amikor kiírod, hogy "utálom ha nem válaszolsz a privát üzenetre" és azért utálom, mert Te sem válaszolsz...
-
amol
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
"Amikor a Mecsekben az egyik motoros elütötte a másikat, akkor is mindenki a gyorshajtót ítélte el, az szinte alig zavart valakit, hogy a másik is szabálytalanul közlekedett, és ha betartja a Kreszt, akkor semmi baja se lett volna (lsd. kötelező jobbratartás, a motorosnak semmi helye a belső sávban, csak kizárólag előzésre használhatja, akkor is a sáv jobb oldalát kell haladnia, nem szorosan a felezővonal mellett.)"
A szemből jövő motoros szabályosan előzött, a Kresz ott neki engedte meg az előzést, nem ő lépte át a záróvonalat, hanem a videózó.
-
dokar
addikt
felénk is van ilyen. egy golf-os. este 23-kor szoktam hallani. nem bőgeti, de nagyon hangos. inkább csak rotyogtatja. állítom katija sincsen. a kisutcában a leparkoláshoz szükséges 100m-t kb 1km/h órával teszi meg, csak hogy hallja mindenki, hogy 10 perc kell a brummogós autó leparkolásához. az enyémnek is van hangja, de nem tetvészkedek órákig a parkolóban, hogy mindenki felébredjen.
extra - SEXRay
-
Bubu79
addikt
Megértem, hogy tetszik nekik a hangja - rövidtávon.. De hosszabb úton kegyetlen lehet azt a hörgést/morgást/szörcsögést hallgatni - de sebaj, legfeljebb megtoldja egy 2kW-os hifivel -és kész a bulijárgány...
-
dokar
addikt
válasz Khelben #3978 üzenetére
én azt javasoltam a kedvesemnek, hogy akkor lehet biztonságosabban előzni, ha a szemből jövő autó fényszórói olyan közelnek látszódnak egymáshoz mintha csak egy fényforrás lenne. ez azt jelenti, hogy még messze van. erre ő visszakérdezett: és ha motoros?
ha rárefizel távolról arra aki éppen egy előzést hajt végre, csak feleslegesen veszélyezteted a műveletet. egyszerűbb ha lassítasz és/vagy lehúzódsz ha annnyira gázos már a szitu.
extra - SEXRay
-
lsc
nagyúr
-
dokar
addikt
ez esetben egyet villanthatsz, de utána ne dudáld agyon amikor a közeledben lesz
sosem felejtem el, amikor megvettem az autómat a bal kormánykapcsóló hibás volt, melynek következményeként összevissza refizett a verda. párszor rendőrökre is rávillogtam, volt hogy visszaintettek, valszeg gondolták biztos ismerős.
nem vagyok szent, néha csapatok is, de minek veszélyeztessek pökhendiségből másokat?
extra - SEXRay
-
Eagl3
veterán
Szevasztok! Nagyon off a téma, de hátha ért hozzá valaki, bemásolom ide is:
e34 520i kifogyott a benzinem épphogy hazagurultam vele, töltöttem rá benyót a gond az, h. szerintem levegős lett és nem indul. Egyszer beindult, de csak 1-2 henger járt. Ilyenkor mi a teendő, valakinek ötlete?
-
tiv61us
őstag
-
lsc
nagyúr
Hali
Elméletileg amennyiben ráadod a gyújtást, a szivattyúnak végig kell nyomnia a rendszert.Esetleg felkapott valami koszt .Tehát miután ráadod csak a gyújtást / nem indítózol / , úgy várj kb .fél precet , majd ezután próbáld meg. Amennyiben nem segít , van BMW topik , ők lehet többet tudnak.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
dabadab
titán
válasz Khelben #3996 üzenetére
A Kreszt eppen az elobb idezted: "az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva", ez pedig a gyakorlatban a sav kozepet adja ki.
lsc: eppen kanyarodott, olyankor teljesen normalis, hogy nem a sav kozepen van a motor, az elmeleti vizsga vezeteselmeleti reszeben is az van benne, hogy az ember a kanyart a sav oldalarol kezdi, a kanyar kozepeig atkerul a sav masik szelere, majd vissza.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest