Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
nem válasznak szánom senkinek, de én úgy jártam, hogy főútvonalon előztem, kivilágított főútvonal, kék bkv busz közlekedik rajta, konkrétan annak a szekciónak az elején volt (van) kitéve nekem a főútvonal tábla. az ellenfél alárendelt útján az adott kereszteződésnél neki főútvonal vége + stop táblakombó volt, ő mégis kifordult elém. még az ellenfél saját biztosítója szerint is az ő biztosítottjuk a felelős a balesetért. két és fél éve pereskedek a jóemberrel, mindent megfellebez és semmit sem ismer el. ha kéritek, mesélek részletesebben is.
<elsőbbsége annak van, akinek megadják>
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
-
Calogero
addikt
-
IreN!CuS
őstag
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
biga
őstag
válasz IreN!CuS #31808 üzenetére
Az csak egy demo Ausztriában, de ez a magyar valóság : [link]
Megmondom őszintén én nem emlékszem olyan szabályra, mi szerint szabálysértés lenne, amit a vezető tett, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a kutya érdekében tette. Megállna vajon a rendőrök ellen az állatkínzásra való felbújtás illetve a zaklatás? Vagy létezne, hogy van ilyen szabály?[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
MaciG
addikt
Én komolyan nem értem a rendőröket. Én aki nem vagyok rendőr csak egy sofőr a sok közül, rengeteg helyet tudnék így kapásból felsorolni ahova ha kimennének akkor JOGOSAN lehetne büntetni az embereket ennél jóval nagyobb tételekre, még is az ilyen kis halakra pecáznak...
BANZAII
-
Khelben
nagyúr
KRESZ 41.§. (7) A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa.
Ugye nem kell ecsetelni, hogy ki lett volna a hibás, ha egy gyerek arra jár, beszáll, kiengedi a kéziféket, a kocsi meg elgurul és elüt valakit.
-
válasz Khelben #31811 üzenetére
Ugyan ez benne van a kresszben, de megint sarkítasz, a rendőrökkel együtt! És ha a lakásom marad nyitva akkor megbírságolnak ,mer' bejöhetett volna vki és megnyithatja a csapot és eláztathatja a hátat?
De van jobb ötletem: mi lett volna ha egy kisgyerek bemászhatna (ezen a gyerek témán szeretsz lovagolni )és elüthetne vele egy óvodás csoportot, aminek következtében a szülők nagyobb része öngyilkos lehetne, és sok-sok lurkó maradhatna árva pluszban?
Minden tiszteletem mellett, túl sok az eshetőség a konkrétumokkal szemben, így meg nettó sületlenség.Remélem a rend éber őrei elkezdik a meg nem történt ügyek alapján majd bírságolni a népet, mer' kevés a bevétel.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
biga
őstag
Ez a szabály elég erőltetetten húzható rá erre. Ha az indító kulcs nincs a helyén, fék behúzva, esetleg sebességbe téve (gondolom ezek megvoltak, lévén 40 éve vezet), pláne, ha esetleg arra is gondolt, hogy a kormányt is kitekerje, akkor a te példád elég valószínűtlen. (És akkor a gyerek szüleinek a felelősségét nem is említettem, hisz itt nem arról beszélünk, hogy hirtelen kiszalad valahová, hanem egy komplex művelet végrehajtásáról.)
És továbbra is ott van, hogy nyílvánvalóan életvédelmi célból hagyta nyitva (még ha az egy kutya is volt). Szerintem ez a szabály itt nem húzható rá és a rendőrök túlkapásáról van szó (ha nagyon bulvárosra akarnám venni, a fickót a rendőrök azért "rabolták ki", mert nem akadályozta meg, hogy kirabolhassák )
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Möhe
addikt
Ha a kisgyerek kiengedte volna a kéziféket,miközben benn van a kocsiban egy kutyus (fajtát nem említenek) aminek az idegállapotáról nem is esik szó ,gondolok arra hogy amilyen kicsi annyira harapós ha megpróbálják megfogni( ?!?!) . Megharapja a gyerkőcöt,ki lesz a hibás?
1- apa?
2- gyerek?
3- kocsitulaj?
4- a többi ott lézengő ,mert nem szóltak a tulajnak hogy "ne hagyd a kocsiban a kutyát és húzd fel az ablakot!"NEm említik: mennyire volt lehúzva az ablak?
a gyerek szereplőd hány éves (mennyire lehet felelősségérzete) ?
mennyire agresszív a kutya,és hogy viselkedik a kocsitulaj ha ezek megtörténnek?khmmm, mintha idevágna kicsit
szerk: egyenlőre még ott tartunk,hogy azért bűntetnek, vagy indítanak nyomozást ,mert már egy megtörtént eseményt és annak ok-okozatát vizsgálják,ez nem hálivúd
a feltételezésbe meg ne menjünk bele,mert ha mégsem úgy sül ahogy akkor ki a fa.... tudja ,ha csak nem időutazó
ez maradjon meg a meteorológusoknak[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Nem kutyaharapásról volt szó, hanem arról, hogy van egy szabály, amit a bácsi megszegett. A kisgyereket csak azért hoztam fel példának, hogy mindenki megértse, miért van ez a szabály (de látom, nem sikerült, mindegy, nem az én dolgom megértetni). Semmilyen túlkapás meg rendőrségi tévedés nem történt.
Ha valaki nem ért egyet egy szabállyal, akkor nem az a megoldás, hogy megszegi, hanem kezdeményezi a megváltoztatását, amire több lehetőség is van. Addig viszont be kell tartani. -
biga
őstag
válasz Khelben #31816 üzenetére
Szó sincs arról, hogy nem értenénk egyet a szabállyal. Én pl azt jeleztem csupán, hogy nincs összeföggés a között, hogy valaki nem zárja kulcsra az ajtót, nem húzza fel az ablakot és a között, hogy megakadályozta e azt, hogy valaki illetéktelen a járművet beindítsa. A szabály ugyanis erre kötelez a te általad beírtak szerint is, nem arra, hogy be kell zárnod (tehát gyk ha kiveszed az indítókulcsot és behúzod a kéziféket (esetleg nem sík terepen a sebességváltó plusz kormány kiegészítéssel), akkor te a szabálynak eleget tettél és pont. Az említett esetben szó sem volt gyerekről, volt viszont kutya, ami abban az esetben is magyarázatot adna az ablak lehúzva hagyására, ha esetleg valahogy mégis sikerülne ráerőszakolni az általad említett szabályt, ugyanis egyetlen szabály sem alkalmazható abban az esetben, ha annak be nem tartása nem, de betartása bármilyen életet veszélyeztet.
De mint említettem, szerintem ez a szabály eleve nem nagyon érvényes ide. Ez sima túlkapás szerintem.
-
Möhe
addikt
Te nem érted mire akarnak itt a többiek rámutatni.A fél várost meg lehetne büntetni,mert nem húzza fel az ablakot a nyári időszakban,ahogy én sem. De nem hagyok a kocsiban kulcsot,sebességbe rakom,kifordítom a kormányt is,az ablak meg 3-4 újnyira van lehúzva.
Amúgy nem a kutyaharapást kéne kiragadnod,hanem azt a sok "ha..."-t az elméletedben.Tele van elméleti szinten esetleges történésekkel,ahogy az enyém is,de az enyém a te szemedben más tészta.aztán ha a tulajnak volt váltózár a kocsijában,és még használta is? milyen jogon büntetik meg?
ez a szabály is pénzbehajtós,b@sztatják a kicsit aki kussol és fizet,de az igazi bűnüldözéshez ehhez semmi köze
szolgálunk és védünk? lóf... -
Calogero
addikt
[link] Megint a vétlen...
[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
válasz deicide #31820 üzenetére
Nincs rá szükség ehhez. Nem a kocsi lezárásával akadályozod meg, hogy elvigyék, hanem az indítókulcs eltávolításával és rögzítőfékkel. Gondolj pl egy motorkerékpárra vagy akár egy nyitott tetejű autóra, ott sincs semmi, ami zárná a járművet. A jogszabályok (elvben) figyelembe veszik az életszerűséget.
Itt a rendőröknek nem volt meg az asszony reggel, vagy elmaradásban voltak az előírt büntetésszámban, vagy esetleg volt ott valami más is, amiről a cikk nem ír.
Én mondjuk jó eséllyel panasszal éltem volna.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz bitpork #31823 üzenetére
Megint figyelmen kívül hagysz valamit...
1. § A rendelet Magyarország területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.
Vagyis a parkolóban is érvényes a KRESZ.
(#31822) MaciG : szerintem továbbra sem a résnyire lehúzott ablak volt a probléma, hanem a bezáratlan ajtó. Ha nincs bezárva az ajtó, akkor hiába húzod be a kéziféket, nem akadályozod meg a bejutást, tehát ki is engedheti bárki a kézifékedet. És nem kabrióról volt szó, hanem rendes tetős autóról. Attól, hogy egy kabrióban nem lehet lezárni az utasteret, attól még a tetős autóban le kell. De a kabrióban is minimum be kell zárni az ajtót.
[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
válasz Khelben #31824 üzenetére
A te általad is beírt cikkelyben egy fél szó, de még csak utalás sincs bezárásra! Azt kell feltétlenül megakadályoznod, hogy lehetőleg ne tudja elindítani, elmozdítani! Ennek semmi köze a bezáráshoz. Ha bezárom a kocsit, de otthagyom a kulcsot az indítónyílásban akkor jogos a bünti. Ha nyitva az ajtó, de reális módon megakadályoztam, hogy önerejéből elmozdítsa valaki, akkor nem jogos a bünti! Mit nem lehet ezen érteni? Igen is ide hozható egy (akár fixen nyitott) cabrió vagy egy motorkerékpár is. A bezárás nem ezért fontos, hanem az értékeid miatt, de az meg a magánügyed.
De mint említettem már, ha a te értelmezésedet vennénk alapul (amit sztem rajtad és a 2 idióta rendőrön kívül elég kevesen tesznek meg) akkor is ott lenne az a tény, hogy a jármű életvédelmi okokból volt nyitva és ellenkező esetben veszélyeztette volna egy élőlény életét.
-
Möhe
addikt
Cé illetőségű nagyarcú egyének a városi Tesco parkolóban rendre bennehagyják a kulcsot is, rendszeresen van ott poroszkálás is,de még egyet sem láttam ezen kocsik körül még csak mászkálni sem.
Az ottani kapitányságnál biztos nem volt trafiból bevétel,ezért már minden sz@rra rámozdulnak a sünök,ezt én ennek tudom be.
-
titán
A szajkosar is ha nalad van, de nincs a kutyan, nem buntethetnek meg, mert a kutya egeszseget nem veszelyeztetheti. Szoval ha azt mondod a kozteruletesnek/rendornek, hogy le kellett venned, mert fulladt a kutya, akkor nem buntethet meg. Szoval igen, ha azert hagyta nyitva, hogy a kutya kapjon friss levegot, nem lehet megbuntetni.
-
-
-
MaciG
addikt
De most ha azt nézed ez mennyire életszerű szerinted, hogy a cabrióban nem kell gondoskodj arról hogy ne juthassanak be sima autónál meg igen? (Mert ugye nem tudsz a cabrióban gondoskodni, tehát nem felel meg az előírásoknak, tehát részt se vehetnél vele a forgalomban. Ez olyan, hogy ha fékezéskor nem ég a féklámpád az nem indok rá, hogy azért nem, mert nincs is a kocsin...)
A másik. HA egy gyerek bemegy ,kiengedi a kéziféket ,kiveszi sebességből és elgurul az autó, az már nem hinném, hogy olyan kis gyerek, tehát tudatában van annak, hogy amit csinál nem kéne. (Mondjuk kíváncsi lennék hány baleset történik abból, hogy valaki nem zárja be a kocsit és egy gyerek bemászik és "elindítja")
BANZAII
-
válasz Khelben #31829 üzenetére
Itt is a kresz az érvényes. De a magánút tulaja mondja meg h jobbkéz, vagy nem jobbkéz. És ugyan a rendőr büntethet a rokkant hely jogosulatlan használatáért, de ezt csak a tulajdonos felkérésére szokás csinálni nem közterületen. És megint csak ismételni tudom magam: a rendőr nem helyszínel önjáróan magánúton, ha személyi sérülés nem történik. Csak és kizárólag ha a felek kérik.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Khelben
nagyúr
válasz bitpork #31831 üzenetére
Ha személyi sérülés nem történik, akkor MINDENHOL csak a felek kérésére helyszínelnek. A táblákat, a jobbkezet sem a magánút tulaja határozza meg kénye-kedvére, hanem beadja engedélyezésre a közlekedési hatósághoz, és az mondja meg, hogy miként lehet a forgalmat szervezni.
Még egyszer: a kresz a magyar közutakon és a közforgalom elől el nem zárt magánutakon (pl. tesco parkoló) érvényes. -
philoxenia
MODERÁTOR
Biciklinél hogy gondoskodsz erről? Elviszed a kerekét? Kézikocsinál? Magára hagyod a kézikocsit, ami jármű és megbüntetnek? Simán perre mentem volna.... Jogszerűtlen rendőri intézkedés, persze ha a kocsiban hagyta a kulcsot is, az más... Mi van akkor a lejtőn parkoló autóval? Bezárod, de: Arra mehet valaki, kiveszi az éket, kitöri az ablakot és kiengedheti a kéziféket....
Simán árulkodó itt a melléírt szöveg, azt sugallva, mintha a két dolog összetartozna:
„A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson, és illetéktelen személy azt el ne indíthassa. Ennek módja lehet a kézifék behúzása, a kerék kiékelése vagy az autó sebességváltó bekapcsolása. Az illetéktelenek személy általi elindítás megakadályozásáról a vezető akkor gondoskodott, ha a jármű ajtaját, ablakait bezárta, a gyújtáskulcsot kivette, a kormányzárat bezárta, vagy bármely más módon az elindítást megakadályozta."
Holott csak az első mondat szerepel a KRESZ-ben, ami ha jól olvasom nem is törvény....
A helyesírási hibáról már inkább nem is írok semmit. Mivel a két szó /illetéktelenek-személy/ önmagában értelmes a Word gondolom nem húzta alá....Hamarosan majd az olvassuk, hogy Mari nénit megbüntették, mert úgy szállt föl a biciklire, hogy a bal lábával a pedálon állt és miután a bicikli gurulni kezdett utána ült fel... Szó szerint értelmezve a szabályt, ezt is rá lehet húzni erre:
23. § (1) Az utas csak álló járműre szállhat fel és csak álló járműről szállhat le.[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Reggel volt a hiradóban is ez az ügy. A jogász szerint jogosan büntettek a rendőrök,de nem érti hogy miért,mert ezt egy figyelmeztetéssel szokták elintézni.Nem egy 50-esről induló végül 10 ezerbe kerülő büntetéssel hozzák rá az öregre a frászt.
Legális pénzbehajtás,lukas a városi kassza,ennyi. ..!.. -
mezis
félisten
válasz philoxenia #31833 üzenetére
"23. § (1) Az utas csak álló járműre szállhat fel és csak álló járműről szállhat le."
Az utas az igen, de a pilóta ?
mezis
-
MaciG
addikt
Visszavonták a bírságot, szóval akkor valami bib csak volt itt az eljárásban, mert biztos nem a két szép szeméért tették.
BANZAII
-
Avicularia
veterán
Csináltam egy kis videót, elég sz@r a képminőség, de nézzétek meg.
Tök olyan mint ha a svéd kreszben elvárnák a gondolatolvasást. Több helyen van Malmöben ilyen szitu, hogy kint van egy sebességkorlátozó tábla, aztán van egy kereszteződés ami ugye feloldja a tiltótábla hatályát. Ki kellene rakni megint, de nincs kirakva semmi. Viszont tovább menve belebotlasz egy digitális sebességmérőbe ami 40 felett bepirosodik. Lakott terület kezdete tábla nincs kirakva sebességkorlátozással, illetve nem is lakó-pihenő övezetről van szó mert ez a repülőtérről bevezető út a városba. Tehát itt is 50 a megengedett sebesség. Ha nem egyenesen jövök hanem a kereszteződésből hajtok be jobbról vagy balról erre az útra, honnan a tökömből kellene tudnom, hogy nem mehetek itt 50-el. És jó pár ugyanilyen hely van a városban.
[link] -
Khelben
nagyúr
válasz Avicularia #31838 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a svéd kreszben a kereszteződés oldja a sebességkorlátozást? Mert az osztrákoknál például nem oldja, csak a feloldó tábla, a kereszteződések előtt pedig ki van téve, hogy mennyivel mehetsz, ha ráhajtasz a keresztező útra.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz Khelben #31839 üzenetére
Nem, nem vagyok biztos benne, de nincs kirakva a kereszteződés másik irányaiból semmilyen tábla. Tudom mert ismerem azt a kereszteződést elég jól ami a videóban van.
Egyébként elég logikátlan ha nem oldja fel. Tudnál linkelni ilyen osztrák táblát? Ha mondjuk a kereszteződésből 3 felé mehetsz, honnan tudod melyik irányra milyen sebességkorlátozás vonatkozik.Tehát azt mondod, ha az osztrákoknál mész egy hosszú egyenes úton és kint van egy 40-es tábla az még 10 kereszteződéssel később is érvényben van, ha nincs feloldó tábla?
-
Avicularia
veterán
Ez szerintem is így van, bár pld. itt svédben van egy szabály amire külföldiként nagyon rá lehet cseszni de ha itthon vagy akkor is. Szóval van egy szabály, hogy hiába lehet parkolni valahol fizetés nélkül azt csak 24 órás időtartamra teheted. Szoktam látni ilyen parkolós emberkéket akik mászkálnak füzettel a kezükben és itt a mi utcánkban is írják fel a rendszámot, hogy ki hol és mióta parkol. Ha nem állsz el kapsz először egy csinos felszólítást a szélvédőre aztán pár nap múlva elszállítják az autódat.
Elég ha este rosszul leszel otthon és kórházba kerülsz, vagy csak lerobban az autód nem tudod az utcán tárolni max pár napig.
Egyébként pont most cseréltem a magyar hivatásos jogsimat svédre, minden gond nélkül cserélik az EU-s jogsikat, semmi vizsgát nem kell tenni. Viszont az EU-n kívüliket nem fogadják el, le kell újra vizsgáznod.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Egységes nagyjából, de minden országban vannak kisebb-nagyobb eltérések. A jogsiddal vezethetsz Angliában is, pedig ott eléggé más a szitu
Az ismeretet meg az garantálja, hogy mielőtt elmész oda, utánaolvasol, hogy mik a különbségek. A törvényekben is lehetnek eltérések, azokat is ismerned kell. Pl. nálunk legálisan tölthetsz le egy filmet, a németeknél meg megbüntetnek érte. Stb.(#31840) Avicularia : nem tudok linkelni, mert az osztrákoknál nincs streetview. De sok olyan tábla van, ami lakott területen pl. 70-et enged meg és nincs ismételve minden kereszteződésnél, hanem egyszer csak van egy feloldó táblája.
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz Avicularia #31838 üzenetére
ez mind semmi, de nemrég ugyebár öldöklő harc volt itt a jobbról előzés témakörben, és ami ~1perc környékén megtörténik ebben a videóban részedről, az ezexerint szabálytalan?
-
-
plömplöm
őstag
válasz Avicularia #31845 üzenetére
egyéb fórumtársak szerint egy ilyen elhaladás egy előzés. márpedig jobbról nem előzünk. azaz szerintük igen, meg kellett volna állnod. ami ostobaság, ha engem kérdezel.
-
biga
őstag
Azért at tegyük hozzá, hogy lakott terület, nem külterület, ahol szigorú jobbra tartási kötelezettség van (lenne). Továbbra is tilos jobbról előzni, viszont míg ugye kint neki vissza kellene térni, hogy előzhesd (és igen, míg vissza nem tér, te a kresz szerint nem előzheted ki, legfeljebb beállhatsz mögé és irányjelzőzhetsz, hátha magához tér, addig belterületen nem ez a szitu.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LifeBook E756 i5-6300u I 8GB I 256GB SSD I IPS 15,6" FHD I jó akku
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest