- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- SkyShowtime
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
Új hozzászólás Aktív témák
-
IreN!CuS
őstag
válasz jozefgucci1 #32497 üzenetére
Oks , köszi ránézek részletesebben , köszi.
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
whitezo88
nagyúr
válasz Retekegér #32499 üzenetére
11-nél fogadni mertem volna rá hogy szőke nő ül a kocsiban. Igazam lett.. Ilyenkor nem értem. Mielőtt elindulsz fizetsz, amit a tankolás előz meg. Ez olyan, mint hogy lehúzod magad után a vécét... kihagyhatatlan.
másik hogy persze hogy ennyi baleset van, mikor a zsúfolt kereszteződésbe nem raknak lámpát...
-
biga
őstag
válasz whitezo88 #32502 üzenetére
Azért ezekben a videókban nagyon nagy túlsúlyban vannak a féktávolság be nem tartása, a kanyarodási szabályok be nem tartása illetve elsőbbség meg nem adása. A legtöbbön ez látszik, kiegészítve a többivel. Szerintem ezen nem segítene több lámpa...
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
whitezo88
nagyúr
és az a számtalan koccanás ami nem ér videót. Én is utálom itthon a lámpa nélküli forgalmasokat (szerencsére kevés van), mert kb mindenki megy amerre lát. Sőt, ha én balra nagy ívben akarok menni akkor nekem van utoljára utam ha alsóbbrendűről jövök, és amíg én engedem el a többit, a seggembe meg ott vannak és dudálnak...
-
-
biker
nagyúr
válasz bitpork #32508 üzenetére
mint a kapuvári buszos.
jön szembe a lada, berántja a buszt az árokba, hátha elkerli a balesetet, hát bakker, hadd durranjon, max ő hal meg, nem a 40 utasom...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Arra akartam csak utalni hogy a cél a minimális kárral járó megoldás, nem az eszetlen kapkodás. Télen is volt hogy lassan leeresztettem a motorkocsit az útról mint hogy megkockáztassam a pörgést. Olcsóbb és biztosabb egy elemet fújni mint temetni.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
biga
őstag
válasz DEV_NULL #32512 üzenetére
Mondjuk az valóban igaz, hogy bárminek, csak ne a szembe jövőnek. A frontális ütközésnél aligha van rosszabb.
Viszont ha már árokba viszed, arra figyelj, hogy ne menj fának. Még egy villanyoszlop is kisebb kárt okoz (ha túl erős az ütközés, akkor egyszerűen kidől), mint egy átlagos fa (az nem dől ki olyan egyszerűen!). Egy bokor, de akár egy kerítés szerintem is több eséllyel kecsegtet, mint egy frontális csattanás...
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
-
hossszú
őstag
A bömös rendesen körbeölelte a fát. [link]
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
DEV_NULL
őstag
Ti is így teszitek le a verdát este?
-
Zozzant
addikt
"ebben az ügyben a politikus nem akart megállni, megszívta" hát lenne ötletem inkább ki szívta meg...
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
-
biga
őstag
válasz bitpork #32519 üzenetére
Már csak azért is, mert simán lehetett volna egy baleset is a következő kanyarban, amit biztosítani próbál valaki, míg megjön egy hivatalos szerv.
Nem a rallysokat akarom menteni, azok megérdemlik majd a büntit, de a miniszter úr is hibázott (pláne!). Nem tudom ugyan, hová sethetett megkülönböztető jelzéssel (fel sem tételezem, hogy magáncélra használta arrafelé), de ő ezzel az eszközzel - ha esetleg valóban egy baleset okozott volna veszélyhelyzetet - pláne hatásosan tudott volna segíteni...
Ha meg megáll, és kiderül, hogy a lezárás illegális, ugyancsak köteles lett volna (mint miniszter) megszüntetni a szabálytalanságot, és értesíteni a rendőrséget.
-
biker
nagyúr
legjobb tudomásom szerint megkülönböztető jelzést használó járműáthaladhat fényjelző berendezés tilos jelzésén, kivéve a vasútí átjárón(!!) és a mechanikai korlátozáson, illetve ha jelzőőr irányít, akkor a jelzőőr köteles a forgalmat megállítani és ezután átengedni a megkülönböztető jelzést használó járművet
ebből ered, nem kerülheti ki az akadályt
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Zozzant
addikt
Vonatkoztassunk el a politikustól, ennyi erővel egy sokgyerekes apuka sok gyerekkel a fedélzeten nem áll meg egy akárkinek az útszélén hanem tovább megy akkor azokat öli meg a csávó? Lehet itt feszegetni a morális kérdéseket hogy kinek hol áll meg egy kék villogós, de azt sajnos nem lehet mérlegelni hogy valaki illegális hegyi versenyt rendez magának. Ha ennyire janik mértnem volt náluk adóvevő amin odaszól hogy lassíts mert van akit nem tudtam megállítani és megy feléd...
-
biga
őstag
válasz Zozzant #32522 üzenetére
Azért ha jól értelmezem, itt nem arról van szó, hogy integetett az út szélén, hanem igyekezett lezárni az utat, és megakadályozni, hogy továb menjen az autó. Sokgyerekesként pláne megállok, mert még nagyobb a felelősségem, és ha valaki - láthatóan veszélyhelyzetre hivatkozva - megállít, hát megállok. Ez nem feltételez óvatlanságot, psztán egyszerű mérlegelés kérdése a dolog, hogy melyik a veszélyesebb: egy nagy valószínűséggel előttem lévő veszélyhelyzet, vagy a félelem attól, hogy megálljak akárkinek a döntő.
Ha pedig szerintem is ok nélküli (és illegális) a lezárás, mint állampolgár is tehetek bejelentést. Hivatalos személyként, képviselőként, miniszterként ez pedig egyenesen kötelességem lenne.
Egyébként egy adó-vevő szerintem is elkelt volna nekik, ha már...
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
Nekem sajnos a mai világban nem olyan egyértelmű, hogy kinek mikor állok meg Itt is volt egy adott szitu, nem voltunk ott, hogyan milyen jelzéssel (és milyen fizimiskával! milyen módon akart ott valaki utat lezárni...
-
biga
őstag
válasz Zozzant #32526 üzenetére
Tehát te inkább bemész egy előre jelzett (mindegy milyen módon) ismeretlen veszélyhelyzetbe? Ilyen erővel forgalomirányítónak (sőt, rendőrnek!) se álljunk meg, hisz lehet, hogy ál forgalomirányító (álrendőr).
-
biga
őstag
válasz Zozzant #32529 üzenetére
Akkor csak hogy továbbvigyem: és ha csak tábla van (behajtani tilos, útlezárás stb), akkor mit teszel? Hisz lehet ál-tábla, és lehet a bozótban ott ülnek a csúnya arcú haramiák, akik röhögnek, hogy milyen jól átvertek?
[ Szerkesztve ]
-
Az egész végén a rally-s meg a hivatásos BM sofőr lesz a hibás, figyeljétek meg. Soha nem az utasítást adó felettes, aki gondolom annyira nagyon sietett a lakossági fórumra
Magyarország , én így szeretlek.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz bitpork #32535 üzenetére
Nem hibás. Jó persze oktatják, hogy "kötelező segítségnyújtás, blabla"... De nem tudok róla, hogy lenne bármiféle törvény/jogszabály ami arra kötelez, hogy meg kell állnod úton - útfélen minden kalimpáló embernek. Itt a rallys csávó a hibás, mert közúton csapatta.
Én a Bükk - hegység lábánál élek, szóval tudom hogy mennek a dolgok ilyen helyeken. Itt nincs is aki lezárja az utat, egyszerűen csak megvárják míg elmegy a busz, hisz az széles - a szűk hegyi fordulókban nem kellemes vele találkozni, aztán hadd szóljon. A Szikla parkolóba meg marad valaki stopperrel.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na most, ha azért integet a csávó, mert egy húszmázsás/százmázsás szikla került az útra? Azt még felelősségre se tudják vonni....
-
DEV_NULL
őstag
válasz philoxenia #32537 üzenetére
A kormányzati autó hivatásos sofőrje bízott amgában, hogy Ő bármi esetlegesen felmerülő problémával szembe tud nézni és felül tud kerekedni rajta. Nem így történt.
-
Khelben
nagyúr
Más egy álló akadály, annak elvileg nem mehetsz neki, mert a KRESZ azt mondja, hogy meg kell tudnod állni az általad belátott távolságon belül.
-
biga
őstag
válasz DEV_NULL #32536 üzenetére
A rally-s srácok hibásak, ez nem kérdés. Viszont én különvenném a 2 dolgot: simán hibás a miniszteri jármű is, hisz az is ott van a kreszben, hogy a veszélyhelyzetet el kell kerülni, itt meg épp erre igyekezte felhívni a figyelmet az egységsugarú polgártárs. Ezen kívül a kresz nem tiltja a gondolkodást sem. És akkor még nem beszéltünk azon tényről, hogy neki aztán pláne az lett volna a dolga, hogy megnézze, mint hivatalos személy nem tud-e segíteni a láthatóan nem hivatalosnak a veszély elhárításában (illetve ez esetben, hogy ráhívja a zsarukat). Ez utóbbit ugyan nem írja elő a kresz, csak az etika (muhaha!), meg a tisztesség (hatalmas kacaj!), illetve a felelősségtdat egy köztisztviselő (főleg fegyveres szerv egyik fő tisztségviselője!).
-
biga
őstag
Idézet az Index.hu-ról:
"Miért nem állt meg a figyelmeztetésre a miniszter autója?
Bár ki még nem hallgatták, annyit elmondott a miniszteri autó sofőrje, hogy látott egy integető embert, nem sokkal ezután azonban már jött szembe a ralis autója. Hende és tanácsadója nem látták az út szélén álló férfit. Ennek alapján tehát nem a miniszter adott utasítást, hogy mindenképpen hajtson tovább az autó. Erre valószínűleg nem is lett volna szükség: egy védett személyt szállító személy aligha teheti meg, hogy megáll egy út szélén integető civil láttán. Ez nyilvánvalóan ellenkezik a biztonsági előírásokkal."
-
plömplöm
őstag
sztem ha az a ralliautónak álcázott elméleti 20/100mázsás szikla nullával állt volna az úton, akkor az audi is megállt volna és nincs ez az egész. ha valaki, akkor én nem szívlelem a jelenlegi gárdát, de ebben az esetben a rallis volt a f@sz. közutakat nem sajátítunk ki, és kész. ha én microsoft szervereken akarok gyakorolni, akkor bemehetek az infoparkba úgy, hogy odaállítok valakit a bejárathoz?
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
-
MaciG
addikt
válasz DEV_NULL #32536 üzenetére
Szerintem se hibás a kormányzati sofőr. Ugyanis ugyebár úgy kell vezetni, hogy meg tudjunk állni minden olyan akadály előtt, amire az adott körülmények közt számítani kell. És ugyebár az illegális rally versenyzők nem ilyen tényezők. A civil integető meg nem hatósági személy ,szóval mért kéne megállni ha integet?
BANZAII
-
Khelben
nagyúr
"Ugyanis ugyebár úgy kell vezetni, hogy meg tudjunk állni minden olyan akadály előtt"
Sokan félreértelmezik ezt a paragrafust.
(4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Tehát minden körülmények között meg kell tudnod állni a belátott távolságon belül. Pont. Új gondolat: és minden olyan akadály előtt, amire az adott körülmények között számítani kell. Példa: ha az út mellett rohangál három kétéves gyerek, akkor nem mehetsz el mellettük 50-nel akkor se, ha 3 km-re ellátsz, mert számítanod kell rá, hogy esetleg kifutnak eléd.
-
MaciG
addikt
válasz Khelben #32545 üzenetére
Teljesen ugyanezt írtam, csak lehagytam az elejét, mert szerintem mindenkinek egyértelmű az, hogy nem vezetünk vakon. Erre írtam régebben, hogy ha neked a lámpáid pl. 50 méterre világítják meg este az utat tök sötétben, te nem mehetsz annyival hogy a fékutad több legyen 50m-nél hiába enged többet a limit, mert számodra ekkor a belátható út 50m és nem több.
BANZAII
-
plömplöm
őstag
válasz Khelben #32545 üzenetére
"Tehát minden körülmények között meg kell tudnod állni a belátott távolságon belül. Pont."
ööö, pont nem. mert akkor pld mi értelme lenne a vadveszély tábláknak? ahol nincs vadveszély tábla, ott nem kell arra számíts, hogy eléd ugrik egy kivilágítatlan őz. vagy pld ha zöld a lámpa pld a váci úton, te akkor is hússzal mész hetven helyett, mert mi van ha mégis jön valaki? ehh...
"minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell."
étem?
és: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz plömplöm #32547 üzenetére
Nem értem, hogy mit nem értesz. Az én értelmezésem szerint ugyanazt írtad, amit én. A második résznek semmi köze a zöld lámpához, ott nem kell keresztező forgalomra számítanod.
Az első rész viszont egyértelmű, nem mehetsz olyan gyorsan, hogy a féktávolságod nagyobb legyen a belátott szakasznál. Ha 90-nél 50m alatt állsz meg és éjjel a lámpád 40 méterre világít, akkor nem mehetsz 90-nel. Vagy ha egy kanyar mögött áll egy kocsisor vége és te a kanyarból kiérve későn veszed észre és beléjük mész, akkor te leszel a hibás a fenti paragrafus első része alapján. -
plömplöm
őstag
válasz Khelben #32548 üzenetére
önmagadnak mondasz ellent, ha ennyire ragaszkodsz a mondanivalódhoz, részemről befejeztem. próbálj mindig úgy haladni a megengedett sebességgel, hogy akármi történik, ne csak olyasvalami, amire számítanod kell, te meg tudj állni. csak ne előttem tedd ezt, köszi
-
Khelben
nagyúr
válasz plömplöm #32549 üzenetére
Nem tehetek róla, hogy nem érted a kreszt.
Szó nem volt arról, hogy bármikor meg tudj állni minden előtt. Arról van szó, hogy ha 50 métert látsz előre a ködben, akkor nem mehetsz annyival, hogy 50 méternél több kelljen a megálláshoz. Hiszen ha 50 méterre látsz és 60 méterre van valami az úton, neked meg 70 méter kell a megálláshoz, akkor nekimész.
Új hozzászólás Aktív témák
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest