Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz runner 125 #21848 üzenetére
Igen, és jobb esetben úgy is egyben marad. Mondjuk sofőr szempontjából nem oszt, nem szoroz...
Don't Tread On Me
-
:-I
tag
válasz MPowerPH #21854 üzenetére
Ez egy BMW, a kettészakadt meg egy Renault...
Szerk.: De a felnik szépen megmaradtak, ide velük.
[ Szerkesztve ]
"A férfiak, érthető okokból, nem akarják nézni a hüvelygomba-krém, nedvszívó szárnyasbetét, változókori inkontinencia és hüvelyszárazság reklámokat." by Csemike
-
runner 125
nagyúr
válasz MPowerPH #21854 üzenetére
Ok, ez egy 5-ös BMW. Amiben kicsit több anyag van, mint egy Megane-ban.
..mellesleg még mindig kitartok amellett, h az egész sebességfüggő, ha még nagyobb tempóval kapta volna oldalba a fát, ez is szétszakadt volna."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
titán
válasz runner 125 #21848 üzenetére
De igen, pont ott hegesztik ossze. Ugyanis a gyakorlat az, hogy elol es egy hatul serult kocsibol keszitenek egy epet, amit a b-oszlop elott/mogott varrnak ossze. Ez pedig nem eleg eros ahhoz, hogy egy ilyen erohatast kibirjon. Mas esetben nem szakadhat szet kette a karosszeria, egy fatol foleg nem.
Ahogy Te is irtad: a fő része mindig egy szelvényből áll. Epp ez a lenyeg, nincs ott gyenge pont, ahol elszakadna.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz runner 125 #21857 üzenetére
Szerintem ez is elég nagy tempo lehetett, így a kocsira nézve. Arra akartam egyébként kilyukadni, hogy ez egy 1995-ös fejlesztésű autó, legalábbis szerkezeti felépítését tekintve, a Megane meg legalább 10 évvel fiatalabb....
De van ellenpélda is, pl. ez, itt van máshogy. Mondjuk ez biztos gyorsan is ment, 170-el. Sofőr egyébként túlélte.
Szóval arra akartam célozni, hogy minden autó ketté tud szakadni, sebességfüggő, csak van amelyikben még így is túlélheted. Ebben a Meganben nagyon kevés esély volt rá....[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
runner 125
nagyúr
Khelben rávezetett már fentebb, h mire gondoltál. Amit Golf, Lada, stb esetében alá is írok. De szinte kizártnak tartom, h egy Megane-t így "javítsanak" meg...
"Ahogy Te is irtad: a fő része mindig egy szelvényből áll. Epp ez a lenyeg, nincs ott gyenge pont, ahol elszakadna."
Nem fogok ezen vitatkozni, de ez akkor sem így van.
Gondold végig logikusan, megfogsz egy alumínium lemezt a két kezeddel a végén, hozzábszkodod pl. egy oszlophoz, ha kellően durva erőd van egy idő után nem meghajlik, hanem szépen elszakad. Hidd el, h sebességfüggő. (Nyilván egy "nagyobb" autó valószínű tovább bírja, de ott is megvan az a határ, amikor már szakad.)
BMW001
Nem akarok szőrszálhasogató lenni, de az a Megane kb. 97-98 óta elérhető. Nézd csak meg hasznaltauton.
Az, h túlélte az Audi sofőrje oltári mák, ennyi.
Nem feltétlen abba halnak bele, h rágyűrődik a karosszéria, és epic hapcis lesz a fejük, hanem már a becsapódás pillanatában szétzúzódnak a belső szervek.....de alapvetően egyetértünk.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #21860 üzenetére
mod.
..ha kellően durva erővel csapod hozzá, nem meghajlik, hanem szépen elszakad...
Csak a pontosítás végett.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
titán
Azert tartod kizartnak, mert meg nem lattal ilyet es ez teljesen ertheto is. Akik ebbol elnek nem foglalkoznak vele, hogy mi van rairva. Akkor lada volt, most pedig mercedes meg bmw. Ugy eltuntetik, hogy sosem fogsz rajonni, csak az ilyen extrem esetekben, de akkor meg mar tok mindegy.
Fogj meg egy aluminiumrudat es vagd hozza egyszer egy aranyaiban olyan vastag gombolyu targyhoz es nezd meg elszakadt-e. Elarulom nem fog. Mondjuk nem tudom miert jutott eszedbe az aluminium, az a renault biztos, hogy acel onhordo alvazas.
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
Rúd? H jön ide a rúd? Teljesen más a gyűrődése egy rúdnak, rossz példa...
..mellesleg a Te elvedet követve, miszerint csak akkor szakad szét egy autó, ha úgy lett "összehegesztve", akkor az a sok kettészakadt autó valószínű mind hegesztve volt. Nanemá'.
Igazunk van. Pont.
Részemről vége.mod.: valószínű ezt a Ferrarit is a sarki szerviz hegesztette össze.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz runner 125 #21868 üzenetére
Az önhordó szerkezet különleges megvalósítása az úgynevezett space frame (térbeli váz) technika, amelyet általában különböző vastagságú acélrudakból, bizonyos modelleknél (Audi A2, A8) pedig alumínium elemekből készítenek.
-
runner 125
nagyúr
Jajjmárbaz
Most mit értünk rúd alatt? Mert Te a klasszikus csőre gondoltál, h azt vágjam hozzá valamihez.
Ezek meg, max zártszelvények, vagy éppen préselt/hajlított "rudak", de korántsem csövek, teljesen más geometriával rendelkeznek. Nézd csak meg a cikkben lévő autóvázat.
Nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz runner 125 #21870 üzenetére
Nem emlekszem, hogy barhol is irtam volna csovet.
-
gt0618
tag
Valami ilyesmi egy reanult-val is elképzelhető...
még rétegvastagságot is mérhet rajta bárki... -
runner 125
nagyúr
válasz enerdzsájzer #21879 üzenetére
Hagyd rá, úgysem hiszi el.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ma de jovokkifele gyongyoshalaszrol utellenrozo otot utolerem a bukkanonal nygodtan setalok utann egy 3as bomos ellenebn szarik a belathatalan utvonalra meg a zrovonalra mitn abarom ,felbukkan szembe egy feher carina, igencsak nyomta a feket hogy ne legyen baj kvr-el kezdoot a draga bomos rendszama
delutan falumba menenk befele szembe kisebb kocsisor mir egy honda s2000es kivag es kisse hataorzottababn kelet fekezni hogy beferjen
AZ A SOK HUJJJE BARROMMMMMMMM!!!:- (((udv
neduddki
modL hogy ast ne mondgyak nem sok otonak volt rendbe az indexe az bisztos:- (((
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Khelben
nagyúr
Valaki majd fordítsa magyarra.
-
titán
válasz Khelben #21884 üzenetére
O utolerte az utellenor kocsit, de nem elozott, mert belathatatlan kanyar volt, amit a mogotte erkezo bmw-s nem vett figyelembe es elozni kezdett, kozben szembe erkezett egy carina es annak kellett fekezni, hogy ne legyen baj.
Vele szembe jott egy kisebb kocsisor, amit elkezdett elozni egy honda es neki kellett satuzni.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Te lassan npt kzlebe kerulsz, bukkano es nem kanyar, de majdnem:- )))
udv
neduddki
mod: Motkany: aaa csak a heti rohognivalo letfrolma:- )))
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
.bableWes
őstag
sziasztok!
ez a topik tetszik, csatlakozok, ha nem gond!
Lauda: meglátszik melyikbe van több és minöségibb anyag...
[ Szerkesztve ]
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
barnam_
nagyúr
-
titán
válasz .bableWes #21892 üzenetére
Szia!
Meg hat, de mikor felhozom, hogy ilyen papir szarokat nem szabadna a forgalomba engedni, ugy lehurrognak mint allat. Mondjuk az is latszik ebbol, hogy meg itt senkinek sem volt emiatt sulyosabb balesete, ne is legyen. De hogy maskent latnak a dolgokat, az biztos.
-
.bableWes
őstag
ezzel én is vitatkoztam már pár ismerösömmel, hogy mi a fácánnak nekem ilyen nagy dög meg stb mikor az ö kicsi felcicája megeszi a 6 litert...
válasz: 2 tonna amerika vas, az csak 2 tonna ( 1870kg ) meg inkább egyen 4 literrel többet, de több esélyem van az enyémbe, mint a feliciába pl...
lehet, hogy amerika fan vagyok, de már álltunk apukámmal ilyennel fejre, igaz 70nél de semmi bajunk nem lett. apukámat megborotválta picit az üveg, de semmi komolyabbAggregátor:part 2
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
.bableWes
őstag
válasz Yushchenko #21895 üzenetére
majd ha kocsival járok nagymamám fele, akkor felveszem videora, hogy milyen uton kell menni 40km-t. én járok ott 40el, és volt, hogy egy régi swift ugy ment el mellettem mintha álltam volna
1x azon az uton ugy elkaptam egy kátyut, - mikor kerültem a másikat -, hogy másnap fütomü állitáson volt a kocsi. 40et nem éreztem magam biztonságba az enyémbe - amibe nyugodt szivvel ülök bele, meg mellém is a friss jogsi ellenére - akkor mit éreztem volna a suzukiba?
gondolom pop corn meg 3d-s szemüveg és lemegy az életem imax minöségbe...töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
titán
válasz Yushchenko #21895 üzenetére
Hat vigyazz is vele nagyon. Foleg amilyen gumik vannak rajta, total orosz rulett.
(#21896) .bableWes Mondjuk az ilyen ezer eves szetrohadt nyuvedekek se valami eletbiztositasok, de alapjaban veve inkabb a nagyobb tomegben uljek, az igaz.
-
.bableWes
őstag
még csak 16 éves, de szerkezetileg meghazuttolja. vigyázva volt/van rá ilyen szempontbol...
nem tudom miért, de ha én kisebb kocsiba átülök ha vezetek ha nem, és nem apukám mellett ülök, akkor nem érzem magam olyan biztonságban...
Aggregátor: nem erösségem a hazudgálás
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SkyShowtime
- Windows 11
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP OMEN X Gamer mini PC , i7 7820HK , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- Fujitsu LifeBook E756 i5-6300u I 8GB I 256GB SSD I IPS 15,6" FHD I jó akku
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest