Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Úgy látszik, hogy nagyon ki akarják már szórni a bentragadt Surface 2-ket. Egy helyi elektronikai kereskedésben (D) tegnap láttam 450 EUR-ért i5 4200U-val 64GB/4GB-os Surface 2 Pro-t, nagyon erősen gondolkozom rajta. Páromnak kéne valami, mert rájött, hogy az iPad Mini nem igazán jó neki irodai munkára, pont a 400-500 EUR-s árkategóriában nézegettem a hibrideket, már épp azon gondolkoztam, várok, amíg kijön több modell Core M-mel, a 10" pont jó lenne neki, mert S3P van itthon, az egy kicsit nagy neki. Viszont a hardver elvileg mind a kettőben ugyanaz, csak a kijelző kisebb (felbontásban is). Még egy Type Cover kell majd még hozzá, de ahogy nézem, 70 EUR körül mennek Amazonon, az még belefér.
Egyetlen dolgon agyalok még, a Display Port képét hogyan lehet kiküldeni monitorra / TV-re / projektorra? Speckó kábel kell hozzá? Vagy Display port a megjelnítőn is? Vagy létezik hozzá jó drágán átalakító adapter?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Mindegy, ma hazafelé megvettem, tegnap feltettük eladni az ipad minit, 5 perc múlva elment, szóval csak hozzá kellett tenni az ár másik felét - annyit meg simán megért. Most vadászok még hozzá egy Type Covert Amazonról, mert a boltban 130 EUR-ért akarták adni, meg egy display port adaptert. Előbbiből a Surface-hez és a Surface 2-höz ugyanolyan kell, azaz simán csak Type Covert kell keresnem, és nem Type Cover 2-t, ugye?
Ja, volt egyébként belőle 128GB-os verzió is 800 EUR-ért (amúgy ugyanúgy i5 4200 és 4GB RAM), meg is állapodtunk az eladóval, hogy jó drága SSD van benne.
Közben néztem, hogy a S3P már 4300-as Core i5-tel jött, na bumm. Ahogy nézegettem egyébként az 500 EUR alatti, és akörüli notikat, ez még így is verte az egész mezőnyt, és akkor még a méretről és a súlyról nem is beszéltünk (meg az érintőkijelzőről).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz ArsenalF #1861 üzenetére
Én ezt nem értem, az SP2 méretre kisebb, mint az SP3, az rendben van, hogy fizikailag a csatlakozó esetleg ugyanaz, de a Type Cover 2 legnagyobb erénye pont az, hogy visszahajtva pontosan akkora, mint a tablet, és így kvázi tokként, vagy legalább kijelzővédőként funkcionál. A Type Cover 1-nek ennél kisebbnek kéne lennie, nem? Hiszen amikor megjelent, akkor még 10"-esek voltak a gépek. A cikk szerint, amit linkeltél, egyformák, sőt, a régebbi gépek tulajdonosainak is ajánlja a váltást, mert nagyobb a tapipad, meg van háttérvilágítás (yay). de mennyire bénán néz már ki, hogy minden irányban nagyobb a billentyűzet, mint a gép...
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
válasz Radványi #1943 üzenetére
Igen, a németeknél is most ugyanez az i5-ös, 128GB-os verzió van most akcióban Type Coverrel és Office-szal 899 EUR-ért. Pont a héten láttam egy itteni hülyeazértnemvagyok hirdetésben.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz ArsenalF #1988 üzenetére
Azt már sikerült javítaniuk, hogy alvó álapotban ugyanannyit fogyaszt, mint bekapcsolva? Nem mintha nagy dolog lenne lekapcsolni, és utána újraindítani, de elég gáz, hogy az Android és az alma is tudja már ezt a feature-t már pár éve, asztali gépeken is tökéletesen működik, a win8-as tabletek meg egy-két óra alatt lemerülnek alvó állapotban.
p
-
parandroid
félisten
válasz Gusztáv #1990 üzenetére
Itthon az SP2 és SP3 is csinálja, ha nem lekapcsolva van, hanem csak letéve sleepbe. Sőt, a Dell Venue-m is. De fórumokon más is panaszkodik erre. Win8.1 az összes, semmi béta, vagy gányolás, normálisan frissítve folyamatosan.
p
-
parandroid
félisten
Visszavonom, tegnap este az SP2-t 50-60% között lealtattam, reggel is kb annyi volt, szóval valamit rendberaktak. Gondolom valamelyik frissítéssel sikerült végre megoldani a problémát.
A gondom már csak a Dell-lel van, azt már jó ideje egyszerűen nem tudom frissíteni - akár a tablet beállításaiból, akár a vezérlőpultból kattintok a windows update-re, képes órákig homokórázni, és belefagy az ablakba. Minden más működik közben a tableten, ez is futó processznek látszik, de nem történik semmi, akármeddig várok, és vagy egy töküres fehér ablakot mutat, vagy a vezérlőpult ablakát, de semmi nem kattintható. Még googleval sem találtam hasonló problémát, már én szgyellem magam, mert akárhol keresek rá, hogy nem megy a windows update, mindenhol azt mondják, hogy persze, mert engedélyezni kell, vagy belinkelnek egy youtube videót, ami szájbarágósan elmutogatja, hogy kattintsak rendszerbeállításokra, ott a vezérlőpultra, aztán windows update, és kétszer nyomjak yest.
Bocs, ez itt tök off, de hátha valakinek van ötlete.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ez tény.
Amúgy elképesztő, hogy hogyan tartja az árát, sőt: tavaly karácsonykor volt az i5/4GB/128GB S3P billentyűzettel 1000 EUR, most ugyanez a csomag éppen 1300 (akcióban nb.de-n 1200).
Ugyanakkor ha megnézel bármi hasonló prémium üzleti gépet (pl egy Yoga 3 Pro), akkor is ugyanott vagy árban, szóval ez a kategória sajna ennyibe kerül.
p
-
parandroid
félisten
Core M ügyesebben leskálázza magát, i5 cserébe csúcson gyorsabb, ha jól rémlik, de pont itt a PH!-n volt róluk összehasonlító teszt.
p
-
parandroid
félisten
Most kaptam hírlevelet, a német MS Store-ban
128GB / 4GB / Core m3 - 999 EUR
128GB / 4GB / i5 - 1099 EUR
256GB / 8GB / i5 - 1449 EUR
256GB / 8GB / i7 - 1799 EUR
256GB / 16GB / i7 - 1999 EUR
512GB / 16GB / i7 - 2449 EURSP4 Type Cover - 149 EUR
Surface Stift - 64,99 EUR
Surface Dock - 229,99 EURLehet földhözcsapni a malacperselyt.
p
-
parandroid
félisten
ebay . de
ebay . atIlletve telefonos app az ebay kleinanzeigen, egyszerűen kezelhető, díjtalan a hirdetőnek is, és jobban szűrhető helyre irányítószám alapján. Hasonló a quoka .de is, bár azt régebben nem használtam már, nem tudom, még mennyire pörög.
De szerintem jobban jársz, ha bemész egy saturn-ba, mm-be, és megnézed, ha szerencséd van, kifogsz valami akciós csomagot billentyűzettel talán egy kicsit olcsóbban.
Ja, amúgy a saturn-nak van ebay accountja, szoktak ott is akciósan hirdetni dolgokat, de az elég esetleges, hogy mikor mit.
p
-
parandroid
félisten
Szerintem kirándulj egyet Bécsbe. Leparkolsz a Shopping City Südnél, becsörtetsz tömegközlekedéssel, megnézed a karácsonyi vásárt a belvárosban, iszol egy jó fahéjas kapucsinót, vagy forralt bort, aztán vissza, és a MM-ban kosárba teszel egy Surface Pro-t. Előtte nézd meg a honlapjukon, szerintem most az adventi időszakra időzítenek ők is egy rakás akciót (én tavaly 999 EUR-ért vettem a S3P-t billentyűzettel, tollal, i5/128/4GB kiszerelésben, igaz német Saturnban, de az kb egykutya).
p
-
parandroid
félisten
Nem bántásból, de ha ezzel a kerettel mindenképpen tablet kell, akkor nézz körül a win8 tabletek topikb , hogy mik az alternatívák. Surface árban más ligában játszik (teljesítményben és minőségben is persze). Vagy felújított, garis, használt, business class szubnoti. Én inkább erre indulnék amúgy ennyiből.
p
-
parandroid
félisten
válasz Ganz-[HUN] #2270 üzenetére
Lolz, gratula. Nem tudott már ezek szerint 1-est küldeni. De ilyen is csak a mesében van ám.
p
-
parandroid
félisten
válasz MrPetya19 #2363 üzenetére
Ezt hogy érted? Nekem csak Sandisk kártyáim vannak nagyobb méretben ithon, egy Extreme, és két Ultra, nem vettem észre velük semmi problémát. Mondjuk sebességet nem mértem, meg appokat sem telepítettem rá, csak filmek, meg képek voltak rajta, de azokkal nem vettem észre semmi disznóságot.
p
-
parandroid
félisten
válasz A_ScHuLcZ #2477 üzenetére
Az első két generáció 10"-os volt, a harmadiktól 12, illetve a negyedik 13", azért az elég nagy difi, szóval először azt döntsd el, hogy neked melyik méret a megfelelő.
p
-
parandroid
félisten
válasz Ganz-[HUN] #2480 üzenetére
Hú, passz, sosem hajtottuk ki teljesen, de érzésre 4-5(-6?) órát még mindig biztosan elmegy.
p
-
parandroid
félisten
válasz #02683648 #2509 üzenetére
Ezt csakis a MS ügyfélszolgálata fogja tudni neked pontosan megmondani. Gyanítom, hogy az xbox-hoz hasonlóan futárt küldenek érte, és valahol külföldön javítják, illetve nézik át, majd küldik vissza (a javítottat, vagy a cserekészüléket).
p
-
parandroid
félisten
válasz #02683648 #2512 üzenetére
Írd be a böngészőbe, hogy microsoft.hu, és ott keress egy kapcsolat menüt, (ott van egyébként az oldal alján). Persze ezt helyetted is megtehetném, aztán belinkelhetném, sőt ez előbb meglett volna, mint ez a hozzászólás, de annak nem lenne pedagógiai értéke - meg bunkó is vagyok.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- OLED TV topic
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest