Új hozzászólás Aktív témák
-
iPadOS-en használja valami? Mennyire jó? Teljes funkcionalitású? Ingyenes?
-
draco31
veterán
válasz
GoodSpeed #1389 üzenetére
Nekem van még íróm, néha írok is pl. a szomszéd 60-as palinak, mert csak audio-t visz a fejegysége a kocsiban, és nem is akarja cserélni, mert jó az neki, azt szokta meg. Meg egyéb más esetben is jó az néha.
Egyébként még Floppy meghajtót is tudsz venni, ha az kellene. -
válasz
draco31 #1385 üzenetére
Érdekes, mert ez általában a nem fejlesztett szoftverekkel esik meg, hogy pl a honlapjuk is megszűnik, és el kezdenek terjedni a fertőzött állományok. CD és DVD író szoftvereknél megeshetne, mert ki ír már ilyen lemezeket? Lehet még írható lemezeket kapni, meg írókat és olvasókat? Most nem kerestem utána. De évek óta nincs ilyen meghajtóm sem.
-
draco31
veterán
Hello!
Mostanában túlbuzgó lett a defender?
Rég használok CD Burne Xp-t, Format Factory-t, CCleaner-t, és most hogy bedugtam a gépbe azt a pendrive-ot, amin rajta van ezeknek a telepítője, mindegyikre bejelzett.
Vagy már valóban kerülendőek lettek ezek? -
-
GEPESZ66
veterán
Használjatok a DefenderUI-t?
Annyi előnye van az biztos,,hogy a védelmi előzmények törlése ezzel megoldott,nem kell manuálisan küzdeni vele. -
-
paramedic
aktív tag
Amióta frissítettem win11-re, azóta tízből hétszer lefagy vizsgálat közben.
-
-
-
-
marquuard
veterán
válasz
st3v3np3t3r #1373 üzenetére
Naprakész. Olvastam, hogy március környékén volt probléma, de most július lesz.
-
-
válasz
GoodSpeed #1342 üzenetére
Tegnap manuálisan kikapcsoltam az Intelligensalkalmazás-vezérlőt. Az utolsó csepp a pohárban:
Megjelent az Adguard for Windows 7.13, abba is belekötött.
Azóta minden oké, ezek is ismételten futnak:- Malwarebytes Windows Firewall Control
- Epson Scanner gyári alkalmazása
- ASUS Xonar U5 hangkártya gyári SONIC STUDIO
- Wondershare Filmorába -
-
xrvman
őstag
válasz
st3v3np3t3r #1367 üzenetére
Most újfent "rossz". időközben zöldelt minden állítás nélkül, aztán pár napja sárgul megint ugyanazzal a hibajelenséggel.
-
classic B
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #1367 üzenetére
Nálam is, szülőknél is, stb. Majd javítják valamikor...
-
-
GEPESZ66
veterán
Egy hete nem használtam az asztali gépet.
Tegnap bekapcsolás után a Defender gyorsvizsgálatot végzett automatikusan, s WIN10 alatt ezt találta , karanténba helyezte.
BrowserModifier:JS/NeoreblamyExtension
Veszélyes helyeken nem járok.
Az a furcsa, hogy akkor böngészés közben miért nem jelezte ezt korábban!?
Nem is annyira megbízható ez a Defender. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Defenderhez melyik ajánlott jobban, a Defender Control, vagy a Defender Ui, ha az a fő szempont, hogy beállítható legyen, hogy soha semmit nem törölhet magától. Jelezzen, kérdezzen és a felhasználó dönt. -
-
xrvman
őstag
-
-
Tybor66
tag
válasz
GoodSpeed #1356 üzenetére
Lehet, hogy sok minden van már a felületen, de akkor nem kellene telepakolni ha egyszer nem bírja már megjeleníteni sem.
Bele sem merek gondolni, ha végre teljesen átkerülne a Vezérlőpult a Gépházba/Beállításokba, akkor mit művelne a panelek megjelenítésekor.
Sajnos nem tudom, mint korábban írtam nem vagyok jártas AMD vonalon.
Talán GoodSpeed szaktárs tudna esetleg valamit mondani ez ügyben, mivel neki is AMD-s a gépe. -
xrvman
őstag
válasz
Tybor66 #1349 üzenetére
"További információra kattintás után ez a weboldal jön be.
Aszerint nekem van
Biztonsági processzor
Biztonságos rendszerindítás
Ez látható a #1347-es hszemben.
Ám nekem nincs a listában:
Magelkülönítés
Memóriaintegritás
Lehet, emiatt írja az aljára: "A szabványos hardverbiztonság nem támogatott"Ok, AMD. (AMD Ryzen 7 3700X 8-Core.)
Régebben volt AMD-s gépem, aztán hosszú időn keresztül csak Inteles volt.
Ám úgy látszik, picit jobb az Intel ezen téren.
Csak amiatt vettem most AMD-t, mert a fogyasztási plafont az AMD procija jobban korlátozza, míg az Intel el tud szállni fogyasztásilag, ha játszanak a géppel. -
-
-
Tybor66
tag
válasz
GoodSpeed #1350 üzenetére
Nah, csak nem hagyott nyugodni a dolog, így a #1346 bejegyzésemben linkelt oldalon szereplő megoldások közül a Registry Editor-os megoldást megcsináltam.
Nálam a második kulcs hiányzott.A gép újraindítása után a tálcán lévő kék pajzs ismételten zöld pipás, az Eszközbiztonság -Magelkülönítés részben a "Helyi biztonsági szervezet védelme" rész is tiszta.
Sem felül, sem alul semmi sárga jelzés. -
-
Tybor66
tag
Az első képen látható jelzés, a Defender hibája miatt van.
Én ha a "Beállítások megnyitása"-ra kattintok, akkor a #1343-#1344 bejegyzésekben látható felület jelenik meg.
A BIOS-al kapcsolatos kérdésedre sajnos nem tudok választ adni, mivel én Intel-es gépet használok.
De talán érdemes lenne a szöveg alatti "További információ" részre kattintani, esetleg ott található valami magyarázat.Egyébként nálam ez olvasható: Az eszköz megfelel a fokozott hardverbiztonsági követelményeknek.
GoodSpeed
Ha megnyitod a Magelkülönítés részletei-t, ott is minden rendben van?
-
-
xrvman
őstag
válasz
Tybor66 #1346 üzenetére
Nos, azt hiszem én is megvárom míg kijön a gyári javítást. Ugyanis nálam is sárgállik a Defender.
De nálam ezzel:
"Eszközbiztonság.
A helyi biztonsági szervezet védelme ki van kapcsolva. Az eszköz veszélynek lehet kitéve."Ha Beállítások megnyitásra kattintok
"A lap nem érhető el.
Az elérni kívánt lapon nincsenek támogatott szolgáltatások, ezért nem érhető el."
A kérdésem az lenne még, hogy nálatok is az utolsó szövegezés szerint van az a rész legalul, hogy
"A szabványos hardverbiztonság nem támogatott" ?
Lehetséges hogy a BIOS-t frissítenem kell?
Version 3002 20.31 MB 2023/03/14
"1. Update AGESA version to ComboV2PI 1208
2. Mitigate the AMD potential security vulnerabilities for AMD Athlon™ processors and Ryzen™ processors.
Ám nem gondolom, hogy emiatt sárgállana. -
Tybor66
tag
válasz
Tybor66 #1343 üzenetére
& GoodSpeed
Úgy tűnik nem egyedi a probléma, a Windows Defender legújabb frissítésében van a hiba.
A cikkben van -ideiglenes- megoldás is a hiba javítására. (Én inkább megvárom a gyári javítást.)Windows 11 incorrectly warns Local Security Authority protection is off
-
Tybor66
tag
válasz
GoodSpeed #1344 üzenetére
Sajnos a "Bezárás" kevés!
Ma reggel a gép indítását követően a tálcán levő kék pajzson ismét a sárga háromszög látható.
A Windows biztonság-ot megnyitva, ugyan úgy a korábbi állapot tapasztalható. A "Bezárás"-ra kattintva, a megjelenő ablakon az engedélyezés után, a pajzson a zöld pipa jelenik meg.
De ha ismételten megnyitod az Eszközbiztonság-ot, a sárga háromszög a szöveggel ugyan úgy ott látható. Áhh...! -
-
Mi az az intelligensalkalmazás-vezérlő? - A Microsoft ügyfélszolgálata
Használom hetek óta. Manuálisan kapcsoltam be, mert kiértékelési módban egy idő után kikapcsolná. Pár dolog ami nem működik vele nálam:
- Malwarebytes Windows Firewall Control
- Epson Scanner gyári alkalmazása - helyette megy a Windows-os
- ASUS Xonar U5 hangkártya gyári SONIC STUDIO
- Néha beleakad a Wondershare Filmorába isAzért kíváncsi leszek, hogy mikor fogják a fejlesztők figyelembe venni, és hozzá igazítani a saját szoftvereiket.
-
Dévacsen
senior tag
-
-
-
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #1325 üzenetére
Ha vegigmesz a DefenderUI felületen akkor ott lesz a ksranten is. Ami bezavat sokszor az PUA védelem azzal csak óvatosan, kicsit olyan mint verébre ágyúval.
Az eltávolításával van némi gondja a Defendernek függetlenül a felületről.Milyen módban használtad a DefenderUI-t? Esetleg az is betavarhat hogy szigorúbb védelemre volt állítva
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GoodSpeed #1323 üzenetére
Nálam a Defenfer UI teljes vizsgálatkor kiírta,hogy veszélyforrast észlelt.
Nem láttam,hogy mi az.
Hol van a naplófájl?
Letöröltem,majd igy csinaltam a Defenderrel teljes vizsgàlatot,de igy mar nem írta ki,hogy van veszélyforras.
Biztos nincs semmi,mert a Kaspersky Rescue Disk se talált semmit.
Tényleg alapból lehetne a Defendernek valami jobb felülete Microsoft àltal. -
-
Cs1csó
titán
Configure Defender vs. Defender UI
Ki melyiket preferálja és miért?
-
Cs1csó
titán
Szia, az MSE kvázi már nem is létezik (ha jól tudom ez a Windows 7 része volt ami már ugye kifutott) Windows 10 alatt "Defender" van.
Nem nagyon összehasonlítható. Amúgy annál, hogy épp milyen a vírusvédelmed fontosabba RÉTEGES védelem tehát:
- adataidról - főleg a pótolhatatlanokról - legyen mentés
- jelszavakra esetleg dedikált böngészőkiegészítő használata változatos jelszavak stb.
- hébe-hóba egy külső védelmi programmal is átvizsgálni a gépet pl. AdwCleaner, MBAM, Emsisoft EK, DrWebCureIT
- kétfaktoros azonosítás - már ez el is várt egyes oldalaknál - tehát pl. SMS-ben jön egy kód amivel be tudsz lépni az adott oldalra stb.
- naprakész rendszer és programok
- a böngészőben tartalom - reklám - blokkoló pl. Ublock Origin
- NEM kattingatunk akármilyen email-re főleg ha nem ismerős a feladó vagy teljesen zavaros a feladó neve stb. de böngészőoldalaknál is óvatosságEzek a fenti dolgok sokkal fontosabbak mint hogy a Windows saját beépített védelmét használod csak vagy sokat fizetsz egy drága programért pl. ESET vagy akár a Kaspersky-ért.
Amúgy ha a Kaspersky szimpatikusa van neki ingyenes változata ami meglepően hatékony.
-
ph2012
senior tag
A Microsoft Security Essentials mennyire egyenértékű a Kaspersky Internet Security-vel? Köszi.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Restart® #1316 üzenetére
Több hónap..annak a fele sem tréfa..
Start an Offline Scan with Windows Defender from PowerShell
-
Restart®
tag
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy nem indul el sehogy sem az offline vizsgálat a gépemen. Kiválasztom, engedélyezem s nem történik semmi (nem indul újra a gép a vizsgálathoz). Valakinek valami ötlete? Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
Telepítsd a DefednerUI programot, állítsd át a program nyelvét magyarra majd állítsd át az alapértelmezett profilt AJÁNLOTT vagy INTERAKTÍV módra.
-
Sziasztok,
Windows Defenderhez van valamilyen különleges tutorial videó, amivel fel lehet kicsit "turbózni" a védelmet anélkül, hogy magában a program működésében kárt tennénk?
(Tudom, rendszeresen updatelem a Windowst.)
-
-
Nyíl
tag
A legutóbbi szeptemberi minőségi frissítés óta (lehet, hogy csak véletlen egybeesés) a Defender az esetek 99% -ban a védelmi előzményeket nem tölti be, helyette bezáródik az asztalra. Maga a Defender nem omlik össze, fut rendesen, csak valamiért nagyon ritkán tölti be az előzményeket. Az eseménynapló szerint a SecHealthUI.exe -vel van valami gond. Más is tapasztalt ilyet vagy csak nálam van valami?
-
Mauro812
tag
A Defenderrel ki leher írtani a poshukach-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Háztartási gépek
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest